Detektywi historii
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Detektywi historii
Witam
Podpinam link do materiału przygotowanego przez TVP Kielce na temat działalności ŚWIĘTOGENU (z 4 stycznia 2012), między innymi możecie zobaczyć prace w Archiwum Diecezjalnym w Kielcach
Materiał zaczyna się od 10 minuty
link
http://www.tvp.pl/kielce/publicystyka/w ... 00/6122602
M.Terek
Podpinam link do materiału przygotowanego przez TVP Kielce na temat działalności ŚWIĘTOGENU (z 4 stycznia 2012), między innymi możecie zobaczyć prace w Archiwum Diecezjalnym w Kielcach
Materiał zaczyna się od 10 minuty
link
http://www.tvp.pl/kielce/publicystyka/w ... 00/6122602
M.Terek
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Detektywi historii
Materiał obejrzeć można na YouTube http://www.youtube.com/watch?v=2WuZ2hlGA-o Polecam!
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski
- Kaczmarek_Aneta

Detektywi historii
Dziękuję za pasjonujące 10 minut
Wykonujecie wspaniałą, czasochłonną i żmudną pracę - wiadomo to nie od dziś, ale gratulacji, szacunku i uznania dla Was nigdy dość .
Pozdrawiam serdecznie
Aneta
Wykonujecie wspaniałą, czasochłonną i żmudną pracę - wiadomo to nie od dziś, ale gratulacji, szacunku i uznania dla Was nigdy dość .
Pozdrawiam serdecznie
Aneta
Detektywi historii
Pięknie, pięknie dziękuję za Waszą pracę.
Szkoda, że reportaż nadany został tylko w TV Regionalnej. Dobrze, że dyr. Archiwum jest człowiek rozumny ze wszech miar. Reportaż powinien być przesłany do najwyższych władz kościelnych, a stamtąd do wszystkich Diecezji.
Pozdrawiam
Bożena
Szkoda, że reportaż nadany został tylko w TV Regionalnej. Dobrze, że dyr. Archiwum jest człowiek rozumny ze wszech miar. Reportaż powinien być przesłany do najwyższych władz kościelnych, a stamtąd do wszystkich Diecezji.
Pozdrawiam
Bożena
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Re: Detektywi historii
Witaj Bożena.ozanka pisze:Pięknie, pięknie dziękuję za Waszą pracę.
Pozdrawiam
Bożena
Wcześniejsze odcinki o nas i naszej pracy były w TVP 3, a ostatnio
11.11.2011 r w Teleexpresie - czyli media podglądają co my robimy.
Pozdrawiam. Kornelia
Dziękuję
Pozdrawiam Beata
Pozdrawiam Beata
- Skrzypczak_Bogumiła

Wykonujecie kawał dobrej roboty a tak skromnie o tym mówicie.
Dziękuję,że mogłam to obejrzeć i usłyszeć.
Dziękuję,że mogłam to obejrzeć i usłyszeć.
Pozdrawiam.
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
- Dławichowski

- Kontakt:
Dzień dobry!
Chciałbym szefowej "Świętogenu", koleżance Kornelii Major złożyć ogromne wyrazy szacunku, za spowodowanie, iż temat polskiej genealogii znowu trafił na szerokie wody telewizji (największej medialnej siły). Nie codzień przecież w "Teleexpres" porusza to zagadnienie. Nie codzień Dziennik Telewizyzjny relacjonuje fakty genealogiczne. Natomiast Telewizja regionalna Klielce genealogię traktuje jak serial. Zasługa to także osobowości Kornelii. Brawo bije:
Krzycho z Koszalina
Chciałbym szefowej "Świętogenu", koleżance Kornelii Major złożyć ogromne wyrazy szacunku, za spowodowanie, iż temat polskiej genealogii znowu trafił na szerokie wody telewizji (największej medialnej siły). Nie codzień przecież w "Teleexpres" porusza to zagadnienie. Nie codzień Dziennik Telewizyzjny relacjonuje fakty genealogiczne. Natomiast Telewizja regionalna Klielce genealogię traktuje jak serial. Zasługa to także osobowości Kornelii. Brawo bije:
Krzycho z Koszalina
O mnie:
http://www.dlawich.pl/
http://www.dlawich.pl/
- e_karczmarczyk

Obejrzałam sobie. Gratulacje!
Pozdrawiam, Ela
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina
- jurekstefan

Witam!
".. gratulacji, szacunku i uznania dla Was nigdy dość" - cyt.za Anetą
"..Reportaż powinien być przesłany do najwyższych władz kościelnych, a stamtąd do wszystkich Diecezji.." - cyt.za Bożeną
"..Zasługa to także osobowości Kornelii.." - cyt.za Krzychem
"..Wykonujecie kawał dobrej roboty .." - cyt.za Bogumiłą
Od siebie: Nic dodać, nic ująć - sama prawda!
Pozdrawiam
Jerzy
PS. a mnie tylko żal, iż wcześniejsze digitalizacje w AD Peplin, AAW, APW itd.itp. nie miały nawet tak skromnej popularyzacji, jak Kielce - może dzięki większemu 'nagłaśnianiu' tematu, skruszą się kiedyś i padną otworem mury np. do AD Siedlce...
".. gratulacji, szacunku i uznania dla Was nigdy dość" - cyt.za Anetą
"..Reportaż powinien być przesłany do najwyższych władz kościelnych, a stamtąd do wszystkich Diecezji.." - cyt.za Bożeną
"..Zasługa to także osobowości Kornelii.." - cyt.za Krzychem
"..Wykonujecie kawał dobrej roboty .." - cyt.za Bogumiłą
Od siebie: Nic dodać, nic ująć - sama prawda!
Pozdrawiam
Jerzy
PS. a mnie tylko żal, iż wcześniejsze digitalizacje w AD Peplin, AAW, APW itd.itp. nie miały nawet tak skromnej popularyzacji, jak Kielce - może dzięki większemu 'nagłaśnianiu' tematu, skruszą się kiedyś i padną otworem mury np. do AD Siedlce...
Nela, Maciek, Leszek i inni koledzy ze Swietogenu, o ktorych nie wiem - BRAWO, robicie wspaniala prace.
Nasza wdziecznosc nie ma granic !
Bozenna
Nasza wdziecznosc nie ma granic !
Bozenna
Ostatnio zmieniony sob 07 sty 2012, 13:47 przez Bozenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- MariaŁopaciuk

Kornelio,
gratuluję Tobie i całemu zespołowi ! ! !
Gratuluję zarówno bardzo ciekawego reportażu,
jaki i przede wszystkim wspaniałej pracy w arcy miłym gronie ! ! !
A że praca Wasza ze wszech miar pożyteczna
to doskonale wiem ja i cała społeczność genealogów
Brawo ! ! !
Oby praca Wasza była przysłowiową "kulą śniegową"
Serdecznie Was pozdrawiam
MariaŁ
gratuluję Tobie i całemu zespołowi ! ! !
Gratuluję zarówno bardzo ciekawego reportażu,
jaki i przede wszystkim wspaniałej pracy w arcy miłym gronie ! ! !
A że praca Wasza ze wszech miar pożyteczna
to doskonale wiem ja i cała społeczność genealogów
Brawo ! ! !
Oby praca Wasza była przysłowiową "kulą śniegową"
Serdecznie Was pozdrawiam
MariaŁ
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Z tym nagłaśnianiem tematu byłbym trochę ostrożny.jurekstefan pisze:Witam!
e...
Może nam to więcej zaszkodzić niż pomóc.
Każda Diecezja rządzi się swoimi prawami i do każdego Archiwum Diecezjalnego należy podejść indywidualnie.
Wiem też że nasza działalność jest obserwowana i oceniana.
I tu widzę pole działania dla Regionalnych Towarzystw, żeby na swoim terenie zrobili to co robi Kornelia w świętokrzyskim.
Te archiwa kościelne które dotychczas sfotografowaliśmy to dzięki
właśnie takim indywidualnym działaniom.
Pelplin-ja, Praga-Stasiu Pieniążek i Jacek Okulus, AAW-Włodek Sroczyński i Jacek Młochowski, Kielce-Kornelia.
Prowadzimy indywidualne rozmowy z następnymi archiwami i myślę że pracy nam narazie nie zabraknie.
pozdrowienia
Leszek
- Kaczmarek_Aneta

To moje marzenie-życzenie noworoczne !jurekstefan pisze: może dzięki większemu 'nagłaśnianiu' tematu, skruszą się kiedyś i padną otworem mury np. do AD Siedlce...
Oby się spełniło
Pozdrawiam
Aneta
Leszku,
Masz racje, widzisz szerzej niz ja.
Zmienilam moja wypowiedz.
Podziekowania i serdecznosci,
Bozenna
Masz racje, widzisz szerzej niz ja.
Zmienilam moja wypowiedz.
Podziekowania i serdecznosci,