Białostocki Okręg ZWZ AK
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Białostocki Okręg ZWZ AK
Napiórkowski - nie występuje
Rogalewski Bolesław przod. policji ps. Wąsal ze wsi Giby gm Giby, rozstrzelany w mathausen w dniu 0.04.1945r. Rodzina jego składa się z 8 osób, w tym żona i 3 małoletnich dzieci. Warunki materialne trudne. Posiada gospodarstwo - informacja z tzw białej listy sporządzonej przez placówkę Giby osoby z tej listy członkowie rodzin poległych żołnierzy AK miały dostać pomoc materialną jednakże nigdy się jej nie doczekały.
Rogalewski Henryk - na przełomie grudnia 1944 i stycznia 1945 przez wydział śledczy WUBP w Białymstoku prowadzona była sprawa przeciwko m.in H.Rogalewskiemu zamieszkałemu na Wysokim Stoczku, który posługiwał się fałszywymi dokumentami na nazwisko Henryka Zawadzkiego
Harasimowicz Antoni "Bogumin" kdt plac. Choroszcz. - wykaz aresztowanych członków AK na terenie obwodu Białystok pow. 1944/1945r.
Harasimowicz Bronisławurodzony w Sapoćkinach ok. 28-30lat - na liście osób zaginionych w wyniku akcji pacyfikacyjnej przeprowadzonej w lipcu 1945r przez NKWDi f-szy Bezp. Publ. na terenach byłych powiatów augustowskiego i suwalskiego
Pozdrawiam papakulka
Rogalewski Bolesław przod. policji ps. Wąsal ze wsi Giby gm Giby, rozstrzelany w mathausen w dniu 0.04.1945r. Rodzina jego składa się z 8 osób, w tym żona i 3 małoletnich dzieci. Warunki materialne trudne. Posiada gospodarstwo - informacja z tzw białej listy sporządzonej przez placówkę Giby osoby z tej listy członkowie rodzin poległych żołnierzy AK miały dostać pomoc materialną jednakże nigdy się jej nie doczekały.
Rogalewski Henryk - na przełomie grudnia 1944 i stycznia 1945 przez wydział śledczy WUBP w Białymstoku prowadzona była sprawa przeciwko m.in H.Rogalewskiemu zamieszkałemu na Wysokim Stoczku, który posługiwał się fałszywymi dokumentami na nazwisko Henryka Zawadzkiego
Harasimowicz Antoni "Bogumin" kdt plac. Choroszcz. - wykaz aresztowanych członków AK na terenie obwodu Białystok pow. 1944/1945r.
Harasimowicz Bronisławurodzony w Sapoćkinach ok. 28-30lat - na liście osób zaginionych w wyniku akcji pacyfikacyjnej przeprowadzonej w lipcu 1945r przez NKWDi f-szy Bezp. Publ. na terenach byłych powiatów augustowskiego i suwalskiego
Pozdrawiam papakulka
-
PurschelAndrzej

Białostocki Okręg ZWZ AK
Prosze o sprawdzenienazwiska Pirschel
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Białostocki Okręg ZWZ AK
Pirschel - nie występuje
pozdrawiam papakulka
pozdrawiam papakulka
-
JOANNAGAWECKA

Białostocki Okręg ZWZ AK
Proszę o sprawdzenie nazwiska Matuszewski Franciszek,Czesław
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Białostocki Okręg ZWZ AK
Matuszewski - występują tylko Bolesław i Piotr
pozdrawiam papakulka
pozdrawiam papakulka
Białostocki Okręg ZWZ AK
Witam.
Interesuje mnie nazwisko SZUBERSKI - jeśli to możliwe proszę o sprawdzenie.
Z poważaniem BSz.
Interesuje mnie nazwisko SZUBERSKI - jeśli to możliwe proszę o sprawdzenie.
Z poważaniem BSz.
Białostocki Okręg ZWZ AK
Witam,
prosze o sprawdzenie Adamczyk Stanislaw i Waclaw Wojciechowski.
Pozdrawiam
Sylwia
prosze o sprawdzenie Adamczyk Stanislaw i Waclaw Wojciechowski.
Pozdrawiam
Sylwia
Pozdrawiam,
Sylwia
Sylwia
-
Zbigniew50

Białostocki Okręg ZWZ AK
Witam Serdecznie
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk :
Brzostek
Chojnowski/a
Malinowski/a
Z góry Serdecznie Dziękuję i pozdrawiam
Zbigniew
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk :
Brzostek
Chojnowski/a
Malinowski/a
Z góry Serdecznie Dziękuję i pozdrawiam
Zbigniew
-
LukaszSienko
Białostocki Okręg ZWZ AK
Witam.
Proszę o sprawdzenie Jan Rytelewski.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
- Kefas

- Kontakt:
Re: Białostocki Okręg ZWZ AK
....jak patrzę na daty, to ten wątek chyba już długo nie działa....LukaszSienko pisze:Witam.
Łukasz
-
LukaszSienko
Re: Białostocki Okręg ZWZ AK
Rzeczywiście. Nie zwróciłem uwagi.
- Podgórecki

Białostocki Okręg ZWZ AK
Witam
Prosze o sprawdzenie nazwisk
Ruchała
Lemański
pozdrawiam
Prosze o sprawdzenie nazwisk
Ruchała
Lemański
pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie
Tomasz
Tomasz
-
jamiolkowski_jerzy

Jako zięc autora ksiązki Zdzisława Gwozdka czuję sie odpowiedzialny do zabrania głosu. Ci prawda uważny czytelnik tego watku znalazłby wczesniej moja deklaracje pomocy wraz z adresem ale...
Tamtą deklaracje pomocy podtrzymuje lecz wolałbym aby korespondencje prowadzic poprzez moją strone internetowa . I tak juz nadmiernie sie tu wypisuję. Tak sie porobiło że kiedys wogóle nie bywałem na forach a teraz w nadmiarze
http://jamiolkowski.pl/indexold.html
Apeluje jednak o poszukiwania oparte na realnych przesłankach a nie wedle pokusy może uda sie trafic i szukam swojego nazwiska od Berlina po Władywostok.
Mam tylko papierowa wersje "Wsyp" i muszę przepisywać w komputer. Z innymi opracowaniami teścia jest lepiej mam je w komputerze i wystarczy opcja szukaj.
Ale co mam zrobic z Malinowskimii kiedy teść wymienia ich 21, Chojnowskich - 7 , Brzostków 2 . Najłatwiej z Lemańskimi . Jest jedyna Zofia rozstrzelana 22 czerwca 1944 wraz z innymi 42 kobietami w białostockim więzieniu.
Pozostałych nazwisk (o które były pytania bez odpowiedz)i nie ma.
Pozdrawiam
Tamtą deklaracje pomocy podtrzymuje lecz wolałbym aby korespondencje prowadzic poprzez moją strone internetowa . I tak juz nadmiernie sie tu wypisuję. Tak sie porobiło że kiedys wogóle nie bywałem na forach a teraz w nadmiarze
http://jamiolkowski.pl/indexold.html
Apeluje jednak o poszukiwania oparte na realnych przesłankach a nie wedle pokusy może uda sie trafic i szukam swojego nazwiska od Berlina po Władywostok.
Mam tylko papierowa wersje "Wsyp" i muszę przepisywać w komputer. Z innymi opracowaniami teścia jest lepiej mam je w komputerze i wystarczy opcja szukaj.
Ale co mam zrobic z Malinowskimii kiedy teść wymienia ich 21, Chojnowskich - 7 , Brzostków 2 . Najłatwiej z Lemańskimi . Jest jedyna Zofia rozstrzelana 22 czerwca 1944 wraz z innymi 42 kobietami w białostockim więzieniu.
Pozostałych nazwisk (o które były pytania bez odpowiedz)i nie ma.
Pozdrawiam
- Podgórecki