Chojecki i Sudenis

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

jart

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jart »

A'propos Chojeckich/Chojnackich z Tarchomina (też mam ich w wywodzie - Anna Kocak z Chojnackich/Chojeckich (różne metryki różnie mówią) ur. ok. 1768, zmarła 1824 w Świdrach, żona Franciszka Kocaka). Poniżej kilka ciekawostek, może się komuś przydadzą:

Julianna Chojecka (Rutar?) - w okresie 1866 - 1875 mieszkała w Świdrach (prwdpd. pod nr 6), tam została jej wystawiona "książeczka legitymacyjna" (coś jak późniejszy paszport i dzisiejszy d.o.? - jeszcze nie badałem co to dokładnie było)

Mieszkający w Dąbrówce Grzybowskiej w okresie 1877 – 1889 Chojnacki (imię trudne do odczytania, na pewno na A, chyba Antoni), miał wg. jednego z wykazów sporządzonych w tym okresie: 1 wałacha i 1 kobyłę.

Antoni i Marianna Chojnaccy, mieszkający w 1871 w Dąbrówce, zaszczepili przeciw ospie w dniu 21 czerwca 1871 roczną córkę, Mariannę.
pozdrawiam
Artur

Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
barcik123

Post autor: barcik123 »

Poszukuje nazwiska Chojecki mam Marcina i Helenę z.d Kotowska nie wiem skąd, ale moja babcia Kornela Chojecka urodziła się Tończa koło Starej wsi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”