Tutaj masz wszystkie metryki rz-kat.qufel pisze:Mnie interesuje miejscowość Sucany na Słowacji.
https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1554443
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Tutaj masz wszystkie metryki rz-kat.qufel pisze:Mnie interesuje miejscowość Sucany na Słowacji.

Andrej,andrej58 pisze:Jak chce pan odnalezc zijaca osobe tez jest tutaj mozliwosc do odnalezenia kontaktu na kogos z rodziny

Napewno r-k. a nie g.-k.? Rimsko-katolicku neznalazlem pytam jeszcze kumpliMirek.Kozak pisze:Moj link dotyczyl Nyitraszucsány - Nitrianske Sučany.
Andrej,andrej58 pisze:Jak chce pan odnalezc zijaca osobe tez jest tutaj mozliwosc do odnalezenia kontaktu na kogos z rodziny
czy mozesz sprawdzic, do jakiej parafii (Rímsko-katolícká cirkev) nalezal Davidov ? lezacy przy Vranov nad Toplou.
Zajrzałem do „Dostojników Transylwanii”Markowski_Maciej pisze:Jakoś znalazłem np. że Katarzyna mogła się nazywać Réthey, a nie Resei - wiemy przecież jaka była jakość wielu aktów zgonu.

W MS nie maja prawa miec zadnych dokumentow z tego okresu, ale wyjatki sie zdarzaja.Markowski_Maciej pisze:Na razie skierowałem pismo do węgierskiego ministerstwa sprawiedliwości. Może coś odpowiedzą.
Na pewno r.-k. - g.k. juz mam.andrej58 pisze:Napewno r-k. a nie g.-k.? Rimsko-katolicku neznalazlem pytam jeszcze kumpli
R. kat. nalezala do parafii Sačurov (1770-1895), ten jest na nete v gmine Vranov n./TopľouMirek.Kozak pisze:Moj link dotyczyl Nyitraszucsány - Nitrianske Sučany.
czy mozesz sprawdzic, do jakiej parafii (Rímsko-katolícká cirkev) nalezal Davidov ? lezacy przy Vranov nad Toplou.

Na Wegrzech nie ma i nie bylo miejscowosci Nagy Raco.genek72 pisze:Witam
Czy ktoś wie gdzie szukać ksiąg metrykalnych z Nagy Raco? W mojej miejscowości tj. w Leżajskuw latach 40-tych XIX w. osiedlili się
pochodzący stamtąd Węgrzy o nazwisku Haszto.