Nazwisko: Kwiatkowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

roza.kruza

Sympatyk
Adept

Re: Nazwisko: Kwiatkowski

Post autor: roza.kruza »

Witam
Mój bezpośredni przodek (3 x pradziadek) to Kacper Kwiatkowski (~1822-?) jego żona Karolina Schlaps (~1827-?) ich ślub w 1850 roku w parafii ewangelickiej Św.Krzyża w Poznaniu. Syn Józef Kwiatkowski ( 2 x pradziadek) ur.w Wirach, pow. poznański (~1860-1933) przybył do Warszawy i tu ożenił się z Marianną Wójcik. Ślub w 1883 roku w Kościele pw. MB.Loretańskiej na Pradze.
Znalazłam jeszcze być może siostrę Józefa, Michalinę Kwiatkowską,tak jak Józef mieszkającą w Kawęczynie, żonę Walentego Kaczorowskiego.Brak mi jednak potwierdzenia.
Róża
Awatar użytkownika
golly

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: golly »

Poszukuję informacji o Kwiatkowskich z miejscowości Ciepielewo parafia Szelków (między Pułtuskiem a Makowem Mazowieckim).
artone

Sympatyk

Post autor: artone »

Witam Państwa

Czy ktoś z Was ma jakieś informacja o Kwiatkowskich mieszkających około roku 1900 w miejscowości Osowa - Gmina Galewice. Właśnie tam w roku 1931 ur się Władysław Kwiatkowski, którego to rodzicami byli Antoni i Petronela z domu Białek. Posiadam dokładne daty ur rodziców Władysława niestety w Parafii Cieszęcin nie widać ich w spisach
Misiura_Joanna

Post autor: Misiura_Joanna »

Walenty Kwiatkowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”