Spotkanie Lubuskiego TG (komentarz)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Komentarze

Skomentuj <A HREF="modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=769&ez=2 target=_top">ten artykuł</A> w tym wątku
-
Zofia_Brzeska

Szkoda, że mam daleko do Zielonej Góry, bo bym pojechała i zapytała Panią Prezes co Lubuskie TG robi. Czy propagują genealogię na swoim terenie? W Genetece w porównaniu z innymi województwami najmniej indeksów jest z lubuskiego.
A w powyższym zaproszeniu na spotkanie nie pofatygowano się nawet podać jego tematyki.
Pozdrawiam
Zofia Brzeska
A w powyższym zaproszeniu na spotkanie nie pofatygowano się nawet podać jego tematyki.
Pozdrawiam
Zofia Brzeska
Zgadzam się z panią Zofią . Przeglądam wiele metryk w Genetece ale lubuskie jest rzeczywiście bardzo ubogie w swoich zasobach. Mam nadzieje , że to się zmieni.
-
jamiolkowski_jerzy

Dla równowagi pozwolę sie nie zgodzic z tak niesprawiedliwymi( i chyba nie do końca przemyślanymi) ocenami.
Pod rozwagę poddaję następującą kwestię. Jaki jest powód ze ktos indeksuje akurat takie a nie inne parafie (okolice) ?.
Jestem przekonany że to , iż przede wszystkim przy okazji szuka tam swoich przodków !!.
Członkowie towarzystw województwa lubuskiego a takze np zachodniopomorskiego czy dolnosląskiego na terenie tych województw swoich przodków przewąznie nie znajda . Jesli już to urodzonych i mieszkajacych tam dopiero po wojnie . I jeśli gdzieś szukaja metryk swoich przodków to poza granicami na kresach
Prosta statystka kompletnie nie nadaje się do mierzenia aktywności. Dopominam sie sprawiedliwą ocene tej aktywności.
Pozdrawiam
Pod rozwagę poddaję następującą kwestię. Jaki jest powód ze ktos indeksuje akurat takie a nie inne parafie (okolice) ?.
Jestem przekonany że to , iż przede wszystkim przy okazji szuka tam swoich przodków !!.
Członkowie towarzystw województwa lubuskiego a takze np zachodniopomorskiego czy dolnosląskiego na terenie tych województw swoich przodków przewąznie nie znajda . Jesli już to urodzonych i mieszkajacych tam dopiero po wojnie . I jeśli gdzieś szukaja metryk swoich przodków to poza granicami na kresach
Prosta statystka kompletnie nie nadaje się do mierzenia aktywności. Dopominam sie sprawiedliwą ocene tej aktywności.
Pozdrawiam