Geneteka - zasoby w trakcie indeksacji
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Nejman_Andrzej

- kwroblewska

Zasoby znajdujące się w opracowaniu przez uczestników projektu
Chabielice AA Częstochowa LD Jacek Kundzik (30.09.2014): lata skrajne: 1809-1930
ur.1809-1910 śl.1812-1930 (księga 1811-1812 dotyczy gminy Stróż) zg.1809-1926
Indeksowane z duplikatów/unikatów z familysearch.com
Par. Chabielice księgi z tej parafii są w zasobach AA w Łodzi a nie AA Częstochowa.
___
Krystyna
Chabielice AA Częstochowa LD Jacek Kundzik (30.09.2014): lata skrajne: 1809-1930
Par. Chabielice księgi z tej parafii są w zasobach AA w Łodzi a nie AA Częstochowa.
___
Krystyna
-
Marynicz_Marcin

Jednak AA Częstochowakwroblewska pisze:Zasoby znajdujące się w opracowaniu przez uczestników projektu
___
Krystyna
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... %3D2115410
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
- kwroblewska

A jakie masz na to dowody?Marynicz_Marcin pisze:Jednak AA Częstochowakwroblewska pisze:Zasoby znajdujące się w opracowaniu przez uczestników projektu
___
Krystyna
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... %3D2115410
Bo tak zostały umieszczone na Family?
Parafia Chabielice należy do archidiecezji łodzkiej.
Księgi/mikrofilmy UMZ o takich zakresach lat są w zasobach AA w Łodzi - źródło AA publikacja Tom V str. 44;
sama korzystałam z tych ksiąg.
W książce – Katalog mikrofilmów najstarszych ksiąg metrykalnych z terenu diecezji częstochowskiej – autor Ks. W. Wlaźlak wydanej w 2008r, parafa Chabielice nie występuje.
___
Krystyna
- Czerkawska_Ewa

Nieaktualne - już widoczne 
Właśnie próbowałem wyświetlić zasoby w trakcie indeksacji, ale nie ma tam informacji.
Może pominąłem jakiś wątek na forum.
Prośba o pomoc.
Właśnie próbowałem wyświetlić zasoby w trakcie indeksacji, ale nie ma tam informacji.
Może pominąłem jakiś wątek na forum.
Prośba o pomoc.
Pozdrawiam
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Szanowni Państwo,
Pozwolę sobie niemal zdublować pytanie poprzednika...
Pamiętam, że jeszcze jakiś czas temu udało mi się skorzystać z zakładki "Zasoby w trakcie indeksacji". Chciałam wrócić do niej ponownie, ale wyskakuje jedynie "The requested URL was not found on this server."
Czy to chwilowy błąd, czy tak już musi zostać?
Serdecznie pozdrawiam, Monika
Pozwolę sobie niemal zdublować pytanie poprzednika...
Pamiętam, że jeszcze jakiś czas temu udało mi się skorzystać z zakładki "Zasoby w trakcie indeksacji". Chciałam wrócić do niej ponownie, ale wyskakuje jedynie "The requested URL was not found on this server."
Czy to chwilowy błąd, czy tak już musi zostać?
Serdecznie pozdrawiam, Monika
- Majewska_Renata

-
Zdzislaw_Sabat

- Kontakt:
-
Zofia_Brzeska

W Genetece przy indeksach na końcu są "uwagi". Jak najedziesz myszką na literę "Z" w uwagach, pojawi się miejsce przechowywania ksiąg, z których pochodzą indeksy. W przypadku Olbierzowic i Obrazowa to Archiwum Państwowe w Kielcach i jego oddział w Sandomierzu. Skany z tych archiwów i z tych parafii są dostępne w GenBazie (po zalogowaniu).Zdzislaw_Sabat pisze:
- jak mogę znaleźć skany zindeksowane - np. par. Olbierzowice, Obrazów?
Z. B.
-
Zdzislaw_Sabat

- Kontakt:
-
KSwitalski
Pytanie na temat zasobów w trakcie indeksacji
Na stronie "Zasoby w trakcie indeksacji" obok kategorii takich jak "Do zindeksowania" i "Do rozszerzenia" istnieje kategoria "Braki w Zasobach"
Choć w obu pierwszych kategoriach jest wiele lat, które na pewno rozwiążą wiele zagadek mojego drzewa genealogicznego, to w tej ostatniej znajduje też się prawie tyle samo lat.
I tu moje pytanie: czy metryki z lat "Brakujących" nie zostały jeszcze w ogóle zeskanowane, czy też oryginalne księgi metrykalne przepadły bezpowrotnie? Innymi słowy, czy podanych tam lat można się będzie kiedykolwiek spodziewać na portalu, czy są to próżne nadzieje?
Interesuje mnie między wieloma innymi parafiami, par. Łyskornia w woj. łódzkim.
Choć w obu pierwszych kategoriach jest wiele lat, które na pewno rozwiążą wiele zagadek mojego drzewa genealogicznego, to w tej ostatniej znajduje też się prawie tyle samo lat.
I tu moje pytanie: czy metryki z lat "Brakujących" nie zostały jeszcze w ogóle zeskanowane, czy też oryginalne księgi metrykalne przepadły bezpowrotnie? Innymi słowy, czy podanych tam lat można się będzie kiedykolwiek spodziewać na portalu, czy są to próżne nadzieje?
Interesuje mnie między wieloma innymi parafiami, par. Łyskornia w woj. łódzkim.
Pytanie na temat zasobów w trakcie indeksacji
Nie wszystkie zasoby są zinwentaryzowane. Spotkałem wzmianki o księgach metrykalnych w archiwach parafialnych, które są praktycznie niedostępne, bo miejscowy proboszcz byle kogo nie wpuści.