Drogi Tomku,
dziękuję najpiękniej jak potrafię za zaproszenie na kolejne VII Jubileuszowe Spotkanie środowiska pasjonatów genealogii, zgromadzonych wokół genealogicznego Wortalu „Genealogia Polska” (”GENPOL.com”).
Trudno opisać radości i wdzięczność za tę przemiłą uroczystość. Pięknie, prostymi słowami wygrawerowanymi na szkle, wyraziła to, przybyła pod „wodzą” Prezes Anny Krzyżankowskiej-Glińskiej ośmioosobowa delegacja Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego:
„GENPOL, tu zaczynało wielu z nas”.
. . . . .
Właśnie na gościnnym, mającym niepowtarzalny klimat forum Wortalu „Genealogia Polska” stawiałam i ja swoje pierwsze kroki w Internecie. Tam też poznałam Was wszystkich, z którymi mogłam spotkać się osobiście już po raz drugi.
Znowu też zaskoczona zostałam (jak co roku zresztą) mądrą i trafną decyzją Prześwietnej Kapituły, co do wyboru Genealoga Roku.
. . . . .
Droga Ewuniu,
Dobry Duszku GenPol-u, Genealogu Roku 2009, ściskam Cię serdecznie, podziwiając Twój zapał, cierpliwość i ogromny osobisty wysiłek na rzecz środowiska genealogów amatorów. Tylko mi smutno, że nie mogłam tego zrobić osobiście

.
Droga Mario,
namiastkę klimatu tych niezwykłych spotkań można podejrzeć, oglądając:
-
Film Anny Ordyczyńskiej, z uroczystości w dniu 1 marca 2008 roku
oraz galerie fotografii z VI Urodziny GenPol-u w dniu 7 marca 2009 roku:
- w
Fotoalbumie – na stronach serwisu Polskiego Towarzystwa Genealogicznego;
- w
Foto Galerii - Iwony i Mieczysława Łaptaszyńskich;
- w
Foto Galerii - Towarzystwa Genealogicznego Centralnej Polski.
Poniżej podaję odsyłacze do opisu uroczystości i albumów z fotografiami dostępnymi w Internecie z
VII Jubileuszu Wortalu „Genealogia Polska” („GENPOL.com”) - Warszawa, 27 lutego 2010:
1. Opis na stronie serwisu
Polskiego Towarzystwa Genealogicznego.
2. Opis na stronie
Towarzystwa Genealogicznego Centralnej Polski.
3. Opis ze zdjęciami na forum
Wielkopolskiego Towarzystwa Genealogicznego „Gniazdo”.
4. Fotografie w
Fotoalbumie na stronie serwisu Polskiego Towarzystwa Genealogicznego.
5. Fotografie w
Foto Galerii - Iwony i Mieczysława Łaptaszyńskich.
5. W moim
albumie z fotografiami na „fotosik.pl”.
A malutki filmik: „Wejście smoka genealogii” można (ewentualnie

) uzyskać drogą mailową od [jeśli się tu ujawni

].
Czekam z niecierpliwością (i mocno trzymam kciuki) na
jutrzejszą premierę nowej wersji Wortalu „Genealogia Polska” („GENPOL.com”) i dalszy rozwój GenPol-u!
Cieszę się też ogromnie na kolejne spotkanie odkrywców rodzinnych historii, które przecież zorganizuje nam Tomasz Nitsch w 2011 roku z okazji VIII Jubileuszu GenPol-u.
Łączę serdeczne pozdrowienia –
Lidia