7 urodziny Genpolu (komentarz)

Komentarze artykułów opublikowanych na stronie PTG

Moderator: maria.j.nie

Awatar użytkownika
ttunin

Sympatyk

Post autor: ttunin »

Waldku.
Oczywiście,że pamiętam ale jeszcze czuję 'klepnięcie" i zawołanie " Ty Kurpioku ! To było fajne jak i szereg innych zjawisk i to nie tylko genealogicznych :D
Tadeusz
bernard123

Sympatyk

Post autor: bernard123 »

A to już przyznam się do wszystkiego.Bardzo chciałem ciebie poznać ,Waldku.Namierzałem , twoją osobę wielokrotnie
jeszcze w galerii i kiedy wreszcie uścisnąłem rękę Mistrza, już zniknąłeś , porwany przez panie.
Po raz pierwszy chwalę sobie mój nałóg palenia tytoniu. Jakież było moje szczęście , iż tam , na papierosku mogliśmy porozmawiać
o genealogii...a raczej przemianie szynek i to wędzonych w rajstopach.Skoda , że było tak zimno i musieliśmy się ewakuować
przytupując : ja cienkimi bucikami o ty bardzo stylowymi , czerwonymi kozaczkami.
Bernard
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Witam,

chciałabym na wstępie serdecznie pogratulować naszej niezastąpionej „etymolożce” Ewie przyznania w pełni zasłużonego tytułu Genealoga Roku 2009.
Ewuniu, wielkie brawa dla Ciebie !

Urodzinowe Spotkanie, jak zawsze, upłynęło w serdecznej, rodzinnej i śpiewającej atmosferze (tu podziękowania dla Tomka za organizację oraz dla Staszka i Włodka za piękne słowa Pieśni Genealogów). Bardzo miło było uścisnąć się i porozmawiać ze „starą gwardią” (nie chciałabym nikogo pominąć, więc wymieniać nie będę), ale poznać także nowe, ciekawe osoby.
Szczególne pozdrowienia i podziękowania za interesujące rozmowy przesyłam nowo upieczonym „Genpolowcom” – Joannie Szczęsnej, Panu Włodzimierzowi Chrostowskiemu oraz Krzysztofowi Niziołowi – członkom Warszawskiego Zespołu Indeksacyjnego.
Miło było pogawędzić :wink:

A kiedy już Spotkanie miało się ku końcowi i ostatni z gości udali się na obiad, nie mogłam oprzeć się pokusie zwiedzenia galerii przecudownych obrazów o tematyce religijnej. Sceny biblijne uwiecznione na starych płótnach przepięknie wpasowały się w klimat Spotkania, ale także okres Wielkiego Postu.

Pozdrawiam serdecznie

Aneta Kaczmarek
Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Dławichowski »

Dzień dobry!
Gratuluję Bernardowi, że aż ze Słupska dotarł do stolicy. Gratuluję Staszkowi i kapeli hymnu. Naprawdę udany i obiecuję nauczyć sie go na pamięć i grając go na gitarze popularyzować genealogię przy każdym ognisku. No i oczywiście gratuluję Ewuni tytułu.
" jedną jesteśmy rodziną - i tyle ..."
Szczęśliwy:
Krzycho z Koszalina
bernard123

Sympatyk

Post autor: bernard123 »

Jam mazowszanin a raczej mieszkaniec Zapilcza
i to z dziada pradziada.
Podziwiam tych co przejechali kawał drogi,
szczególnie tych ze Słupska.
Bernard
Chrostowski_Włodzimierz

Sympatyk

Post autor: Chrostowski_Włodzimierz »

Bardzo dziękuje za pozdrowienia dla "nowo upieczonych GENPOLOWCÓW" od Pani Anety Kaczmarek. Serdeczny nastrój i rodzinna atmosfera spotkania w otoczeniu pieknych obrazów wywarły na mnie niezapomniane wrażenie. A "Hymn Genealogów" naprawdę mnie rozczulił. Gratuluję autorom i kompozytorom. Już próbowała go śpiewać, ta bardziej muzykalna, część mojej rodziny. Bardzo dziękuję za zaproszenie i nieśmiało wpraszam się przy następnej okazji.
Pozdrawiam serdecznie
Włodzimierz Chrostowski
Nizioł_Krzysztof

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Nizioł_Krzysztof »

Jako że miejsce zamieszkania implikuje chyba pewne zachowania, pozdrawiam nocą z Marek :)
Aneto, jeszcze raz bardzo dziękuję za zaproszenie na urodziny GENPOLU i pozdrowienia. Cieszę się, że mogłem być z Wami, porozmawiać i poczuć atmosferę spotkania ludzi pozytywnie zakręconych.
Wielkie brawa i gratulacje dla Ewy Szczodruch - Genealoga Roku 2009!
Serdecznie pozdrawiam
Krzysztof Nizioł
Awatar użytkownika
Ewa_Szczodruch

Sympatyk
Adept

Post autor: Ewa_Szczodruch »

Witam :D

Na spotkaniu być nie mogłam. Znając jednak atmosferę genpolowskich zjazdów, czytając Wasze relacje, oglądając zdjęcia, bez kłopotu mogę sobie wyobrazić jak było cudnie.

Wszystkim dziękuję za miłe słowa, maile, sms-y zdjęcia i inne dowody sympatii.

I jeszcze raz powtórzę: bez Was mnie by nie było.

P.S. Na maile postaram się w krótkim czasie odpowiedzieć. Hymnu też się nauczę :wink:
Pozdrawiam cieplutko, Ewa Szczodruch
Awatar użytkownika
MarylaW.

Sympatyk
Mistrz

Post autor: MarylaW. »

Ewuniu!
Serdeczne gratulacje z okazji zdobycia honorowego tytułu Genealoga Roku 2009 !
Pozdrawiam serdecznie
Maryla Wojciechowska
Pozdrawiam serdecznie
Maryla Wojciechowska
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Post autor: maria.j.nie »

Witam Stanisławie

Skoro Stanisławie nie możesz mi zaśpiewać „Hymnu genealogów” :wink:
to, chociaż napisz słowa na Forum.
Było by miło poznać tak znamienity utwór , wszyscy tak ładnie opowiadają a mi pozostanie tylko wyobrażanie sobie jak było cudnie na spotkaniu. :cry:
Przepraszam nikt nie nagrał jakiegoś malutkiego „filmiku”? :wink:
Czy znajdzie się, jakaś uprzejma osoba, która zamieści link do Hymnu, który napisali Stanisław i Włodek?

Pozdrawiam serdecznie Maria
Awatar użytkownika
Łaptaszynska_Iwona

Sympatyk
Adept

Post autor: Łaptaszynska_Iwona »

Trochę zdjęć ze spotkania można znaleźć w galeriach na stronie TGCP http://www.tgcp.pl oraz na http://www.marynowski.pl Natomiast Hymn genealogów i Pieśń genealogów (country) można wysłuchać "klikając" www. tgcp.pl dalej Różne-pliki-pliki medialne.
Pozdrawiam Iwona Łaptaszyńska.
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Post autor: Pieniążek_Stanisław »

Droga Mario
Jacek Młochowski oraz wszyscy przedstawiciele regionalnych TG otrzymali ode mnie przygotowane CD z tekstem oraz melodią. Wczoraj na prywatne maile wysłałem dodatkowo rękopis nut. Bardzo było by miło wszystkim autorom Hymnu , który już został zaakceptowany, jak słyszę na forach, przez genealogów, gdyby na każdej stronie TG a przede wszystkim na stronie Polskiego Towarzystwa Genealogicznego, którego byłem inicjatorem i współzałożycielem, ten Hymn znalazł swoje miejsce z odnośnikiem z menu głównego tak by nie uciekał z tematów forum, jak uciekają często wszystkie ważne tematy. Jeśli administratorzy www.genealodzy.pl i innych TG nie widzą potrzeby zamieszczania Hymnu w widocznym na stale miejscu, tylko gdzieś w ukryciu, to proszę podaj mi swój mail a prześlę Hymn (wokal) , tekst i nuty. Będziemy go wysyłać i propagować z podziemia.
Pozdrawiam Staszek piesta@hot.pl
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Tylko ten może uważać się za mądrego, kto cierpliwie potrafi wysłuchać głupszych od siebie." - własne
Awatar użytkownika
Virg@

Sympatyk

Post autor: Virg@ »

Drogi Tomku,

dziękuję najpiękniej jak potrafię za zaproszenie na kolejne VII Jubileuszowe Spotkanie środowiska pasjonatów genealogii, zgromadzonych wokół genealogicznego Wortalu „Genealogia Polska” (”GENPOL.com”).
Trudno opisać radości i wdzięczność za tę przemiłą uroczystość. Pięknie, prostymi słowami wygrawerowanymi na szkle, wyraziła to, przybyła pod „wodzą” Prezes Anny Krzyżankowskiej-Glińskiej ośmioosobowa delegacja Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego:
„GENPOL, tu zaczynało wielu z nas”.

. . . . . Obrazek

Właśnie na gościnnym, mającym niepowtarzalny klimat forum Wortalu „Genealogia Polska” stawiałam i ja swoje pierwsze kroki w Internecie. Tam też poznałam Was wszystkich, z którymi mogłam spotkać się osobiście już po raz drugi.

Znowu też zaskoczona zostałam (jak co roku zresztą) mądrą i trafną decyzją Prześwietnej Kapituły, co do wyboru Genealoga Roku.

. . . . . Obrazek

Droga Ewuniu,

Dobry Duszku GenPol-u, Genealogu Roku 2009, ściskam Cię serdecznie, podziwiając Twój zapał, cierpliwość i ogromny osobisty wysiłek na rzecz środowiska genealogów amatorów. Tylko mi smutno, że nie mogłam tego zrobić osobiście Obrazek.

Droga Mario,

namiastkę klimatu tych niezwykłych spotkań można podejrzeć, oglądając:
- Film Anny Ordyczyńskiej, z uroczystości w dniu 1 marca 2008 roku
oraz galerie fotografii z VI Urodziny GenPol-u w dniu 7 marca 2009 roku:
- w Fotoalbumie – na stronach serwisu Polskiego Towarzystwa Genealogicznego;
- w Foto Galerii - Iwony i Mieczysława Łaptaszyńskich;
- w Foto Galerii - Towarzystwa Genealogicznego Centralnej Polski.

Poniżej podaję odsyłacze do opisu uroczystości i albumów z fotografiami dostępnymi w Internecie z VII Jubileuszu Wortalu „Genealogia Polska” („GENPOL.com”) - Warszawa, 27 lutego 2010:

1. Opis na stronie serwisu Polskiego Towarzystwa Genealogicznego.

2. Opis na stronie Towarzystwa Genealogicznego Centralnej Polski.

3. Opis ze zdjęciami na forum Wielkopolskiego Towarzystwa Genealogicznego „Gniazdo”.

4. Fotografie w Fotoalbumie na stronie serwisu Polskiego Towarzystwa Genealogicznego.

5. Fotografie w Foto Galerii - Iwony i Mieczysława Łaptaszyńskich.

5. W moim albumie z fotografiami na „fotosik.pl”.

A malutki filmik: „Wejście smoka genealogii” można (ewentualnie :D) uzyskać drogą mailową od [jeśli się tu ujawni :D].

Czekam z niecierpliwością (i mocno trzymam kciuki) na jutrzejszą premierę nowej wersji Wortalu „Genealogia Polska” („GENPOL.com”) i dalszy rozwój GenPol-u!

Cieszę się też ogromnie na kolejne spotkanie odkrywców rodzinnych historii, które przecież zorganizuje nam Tomasz Nitsch w 2011 roku z okazji VIII Jubileuszu GenPol-u.

Łączę serdeczne pozdrowienia –
Lidia
mark65

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: mark65 »

Witam
Dorzucam też kilka swoich zdjęć ze sobotniego spotkania.
http://picasaweb.google.com/marimo65/WA ... OL27022010#
Pozdrawiam
Mariusz

Ps. Ku pamięci

2009 - http://picasaweb.google.pl/marimo65/WAR ... OL07032009#

2008 - http://picasaweb.google.pl/marimo65/WAR ... OL01032008#
Awatar użytkownika
Virg@

Sympatyk

Post autor: Virg@ »

.
. . . . . Obrazek