Archiwum Państwowe w Koninie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Majtka_Łukasz

Konin - zlecę
Witam,
zlecę odszukanie kilku dokumentów w Archiwum Państwowym w Koninie. Chodzi dokładnie o 3 dokumenty w podanym przedziale czasowym z jednej parafii.
Za fatygę zapłacę.
Do Archiwum trzeba udać się osobiście w tej sprawie więc prosze o odzew od osoby, która jest na miejscu.
Proszę o kontakt
zlecę odszukanie kilku dokumentów w Archiwum Państwowym w Koninie. Chodzi dokładnie o 3 dokumenty w podanym przedziale czasowym z jednej parafii.
Za fatygę zapłacę.
Do Archiwum trzeba udać się osobiście w tej sprawie więc prosze o odzew od osoby, która jest na miejscu.
Proszę o kontakt
Konin
poszukuję chętnej osoby, która w Archiwum Państwowym w Koninie przejrzy księgi z okresu 13 lat (więc mało) w celu odnalezienia aktu małżeństwa.
Wystarczy odnalezienie i informację o numerze aktu i rok. Skan zamówię wtedy w Archiwum
Proszę o prywatną wiadomość z numerem telefonu.
pozdrawiam serdecznie
Kamil
* Moderacja (c.k) Proszę nie składać ofert komercyjnych na Forum. Wszelkie wyrazy materialnej wdzięczności, proszę konsultować poprzez PW.
Wystarczy odnalezienie i informację o numerze aktu i rok. Skan zamówię wtedy w Archiwum
Proszę o prywatną wiadomość z numerem telefonu.
pozdrawiam serdecznie
Kamil
* Moderacja (c.k) Proszę nie składać ofert komercyjnych na Forum. Wszelkie wyrazy materialnej wdzięczności, proszę konsultować poprzez PW.
- Krystyna.waw

Podałam nr zespołu, parafię, rok, imię i nazwisko.
AP Konin dość szybko (mniej niż dwa tygodnie) odpisało o skorowidzu*:
poszukiwania przeprowadzono w czasie 5 minut (w materiałach obcojęzycznych), a ich koszt wyniósł 7,50 PLN
Jeżeli jest Pani zainteresowana otrzymaniem wyniku przedmiotowych poszukiwań, to prosimy o uiszczenie...
Uiściłam. Co dostanę? Skan czy figę**?
* "dokonano przeszukania skorowidza"
**opłata: wynosi 50,00 PLN (polskich złotych), w materiałach (jednostkach) zawierających dokumenty polsko- i obcojęzyczne - 70,00 PLN, a obcojęzycznych - 90,00 PLN (w latach 1866/69-1914 językiem urzędowym na obszarze ówczesnego Królestwa Polskiego był język rosyjski).
AP Konin dość szybko (mniej niż dwa tygodnie) odpisało o skorowidzu*:
poszukiwania przeprowadzono w czasie 5 minut (w materiałach obcojęzycznych), a ich koszt wyniósł 7,50 PLN
Jeżeli jest Pani zainteresowana otrzymaniem wyniku przedmiotowych poszukiwań, to prosimy o uiszczenie...
Uiściłam. Co dostanę? Skan czy figę**?
* "dokonano przeszukania skorowidza"
**opłata: wynosi 50,00 PLN (polskich złotych), w materiałach (jednostkach) zawierających dokumenty polsko- i obcojęzyczne - 70,00 PLN, a obcojęzycznych - 90,00 PLN (w latach 1866/69-1914 językiem urzędowym na obszarze ówczesnego Królestwa Polskiego był język rosyjski).
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
- Michał_Fronczak

- Krystyna.waw

Witam
Poszukuje osoby która mogłaby przy wizycie w Archiwum Państwowym w Koninie poszukać jednego aktu
Chodzi mi o akt ślubu
Stanisława Wdzięcznego i
Nepomuceny Kowalskiej
WĄSOSZE
prawdopodobnie 1869 a w razie braku tam 1868 lub 1867
Interesują mnie informacje o rodzicach Stanisława - UWAGA AKT W JĘZYKU ROSYJSKIM
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Jarek
Poszukuje osoby która mogłaby przy wizycie w Archiwum Państwowym w Koninie poszukać jednego aktu
Chodzi mi o akt ślubu
Stanisława Wdzięcznego i
Nepomuceny Kowalskiej
WĄSOSZE
prawdopodobnie 1869 a w razie braku tam 1868 lub 1867
Interesują mnie informacje o rodzicach Stanisława - UWAGA AKT W JĘZYKU ROSYJSKIM
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Jarek
-
Sroczyński_Włodzimierz

Potrzebuję pomocy w księgach ludności stałej gminy Izbica Kujawska (zespół 35), do przejrzenia dwie lub trzy jednostki
poszukuję zapisu dotyczącego Bronisławy Głowackiej (za Wacławem Ufnalskim) córki Mikołaja i Nepomuceny, a ściślej: jeśli była zapisana do ksiąg ludności gminy Izbica (dokładniej Emilewo) to
gdzie (do których ksiąg) została przepisana po ślubie,
jeśli nie została przepisana to czy jest informacja o ślubie, mężu, potomstwie
zdjęcia, informacje (wraz z opisem jednostka, karta etc)
w Brześciu (tam był ślub w 1907, rodził się syn Bronisławy i Wacława - Władysław, umiera Wacław ) brak info w kls-ach o niej, rodzicach, mężu, dzieciach
poszukuję zapisu dotyczącego Bronisławy Głowackiej (za Wacławem Ufnalskim) córki Mikołaja i Nepomuceny, a ściślej: jeśli była zapisana do ksiąg ludności gminy Izbica (dokładniej Emilewo) to
gdzie (do których ksiąg) została przepisana po ślubie,
jeśli nie została przepisana to czy jest informacja o ślubie, mężu, potomstwie
zdjęcia, informacje (wraz z opisem jednostka, karta etc)
w Brześciu (tam był ślub w 1907, rodził się syn Bronisławy i Wacława - Władysław, umiera Wacław ) brak info w kls-ach o niej, rodzicach, mężu, dzieciach
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Dzień dobry
Te materiały dostępne są w sieci:
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... ka/2246157
Marianna to akt nr 70 z 1910 roku
Pozdrawiam
Sławek
Te materiały dostępne są w sieci:
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... ka/2246157
Marianna to akt nr 70 z 1910 roku