Indeks metryk Rzeszów
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Czy ktoś się orientuje gdzie znajdę księgi metrykalne dla Rzeszowa Staromieścia i Pobitna ?
Zimą je znalazłam ale nie zapisałam linku i teraz szukam :-/
Zimą je znalazłam ale nie zapisałam linku i teraz szukam :-/
Monika
Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
- marcin_kowal

- Kontakt:
A na pierwszej stronie tego wątku nie ma ?
Marcin
______
https://genealogie-kresowe.pl
Digitalizacja - Księgi Metrykalne i Genealogie Szlacheckie
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/8s38zh
______
https://genealogie-kresowe.pl
Digitalizacja - Księgi Metrykalne i Genealogie Szlacheckie
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/8s38zh
To nie te :-/marcin_kowal pisze:A na pierwszej stronie tego wątku nie ma ?
Monika
-
markos2101

- ciekawoscpoznawcza

Dzień dobry, spora częśc moich przodkow pochodzi z Wielkpolski, ale okazało się, iż jeden przybył z Rzeszowa. Rzeszowskie archiwum milczy póki co, więc postanowiłam napisac tutaj. Chodzi o nazwisko Matyjaszkiewicz.
\Dane, które posiadam:L
Mikołaj Matyjaszkiewicz i Marianna Kułaczkowska to rodzice Piotra Matyjaszkiewicza, który brał ślub w Kaliszu w roku 1827 z Agnieszka Kwaczynska. Rodził się w Rzeszowie, jak wynika z aktu ślubu w 1794 roku. Gdyby ktoś spotkał się z tym nazwiskiem, proszę dać znać. Lub gdzie szukać. Dziękuję i pozdrawiam:)
Agata
\Dane, które posiadam:L
Mikołaj Matyjaszkiewicz i Marianna Kułaczkowska to rodzice Piotra Matyjaszkiewicza, który brał ślub w Kaliszu w roku 1827 z Agnieszka Kwaczynska. Rodził się w Rzeszowie, jak wynika z aktu ślubu w 1794 roku. Gdyby ktoś spotkał się z tym nazwiskiem, proszę dać znać. Lub gdzie szukać. Dziękuję i pozdrawiam:)
Agata
-
wolfspider666

- Ministrant103

- Kontakt:
Re: Indeks metryk Rzeszów
mmaziarski pisze:Metryki parafialne diecezji przemyskiej:Cieniek_Bogumil pisze:Myślę może będę mógł pomóc później z tymi pytajnikami, na razie męczę się nad innym indeksem.. ale skorzystam z okazji i zapytam, czy wie Pan coś o aktach z Malawy (oprócz oczywiście proboszcza)? W AP nie znalazłem w spisie akt.
Malawa ur.stare kopie 1826-1883,1885-1886.1889-1892
śl.1826-1883,1885-1886,1889-1892
zgony 1826-1883,1885-1886,1889-1892
zapowiedzi 1826-1883-1885-1886,1889-1892
nowe kopie 1946-1971
Dzikowiec stare kopie 1826-1889
Mieczysław
Kurda felek. Pochodze z Malawy cała moja rodzina stąd pochodzi /:
Gdzie znaleźć te stare kopie? Bardzo by mi się przydały uzupełnił bym duży kawałek drzewka.
-
mmaziarski

Jak zwykle księgi sa w parafii oraz w Archiwum Diecezjalnym w Przemyślu.
Bardziej współczesne w USC.
Bardziej współczesne w USC.
MMaziarski
-
Cieniek_Bogumil

USC w Krasne ma księgi z Malawy. Nie pamiętam dokładnie w jakim zakresie lat, ale przynajmniej mają, w przeciwieństwie do proboszcza. Przejść się i na parterze gminy się pytać.Ministrant103 pisze: Kurda felek. Pochodze z Malawy cała moja rodzina stąd pochodzi /:
Gdzie znaleźć te stare kopie? Bardzo by mi się przydały uzupełnił bym duży kawałek drzewka.
- Ministrant103

- Kontakt:
Dzięki za info. Naprawdę mnie denerwuje ta sprawa z AA. /:Cieniek_Bogumil pisze:USC w Krasne ma księgi z Malawy. Nie pamiętam dokładnie w jakim zakresie lat, ale przynajmniej mają, w przeciwieństwie do proboszcza. Przejść się i na parterze gminy się pytać.Ministrant103 pisze: Kurda felek. Pochodze z Malawy cała moja rodzina stąd pochodzi /:
- Ministrant103

- Kontakt:
Witam ponownie na tym starym dzialę (: Mam coś do dodania w sprawie akt parafii Malawa. Okazało się że w AP Rzeszów mają księgę urodzeń z Malawy z lat 1890-1913. Złożyłem zamówienie ksero kopii wszystkich stron tej księgi. Teraz czekam na realizacje. Może to mało ale zawsze coś (:
Pozdrawiam Daniel
Pozdrawiam Daniel
-
MaciejBabala

WitamMinistrant103 pisze:Witam ponownie na tym starym dzialę (: Mam coś do dodania w sprawie akt parafii Malawa. Okazało się że w AP Rzeszów mają księgę urodzeń z Malawy z lat 1890-1913. Złożyłem zamówienie ksero kopii wszystkich stron tej księgi. Teraz czekam na realizacje. Może to mało ale zawsze coś (:
Pozdrawiam Daniel
właśnie z tego okresu szukam info o przodkach z Malawy
Masz może kresa ? Udało się zdobyć ?
Nazwisko Świerk