Archiwum Archidiecezjalne w Poznaniu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Nie mogę znaleźć tematu Archiwum Państwowe w Poznaniu dlatego zadaję pytanie w tej grupie. Czy APP ma księgi metrykalne z obszaru Kuslina, Michorzewa z lat 1857-1874 (rzymskokatolickie). Do 1856 są z Michorzewa a od 1874 z Kuślina. Co pomiędzy tymi latami, w jakiej miejscowości był oficjalny urząd tego okregu. Gdzie szukać ksiąg poza AAP? Jaka miejscowość?
Ben
-
Sroczyński_Włodzimierz

Urzędu (stanu cywilnego) przed 1874 nie było.
parafia Michorzewo 1858-1874 w AAP chyba są, starsze w APP
parafia Michorzewo 1858-1874 w AAP chyba są, starsze w APP
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Dzień Dobry,
Czy ktoś odwiedzający w najbliższym czasie AA Poznań mógłby dla mnie znaleźć dwa akty małżeństw z parafii Matki Boskiej Bolesnej (sygnatura PM 233/22)? Mieszkam w Gdańsku i nie mam szans, aby osobiście się tam stawić. Interesujące mnie akty z ksiąg zaślubin są na sto procent udostępnione w CAAP. Poszukuję informacji na temat dwóch aktów ślubnych:
• z dnia 9 lipca 1944 (Tekla i Aleksander),
• z dnia 28 lipca 1945 (Jadwiga i Leon).
Bardzo proszę o pomoc.
Czy ktoś odwiedzający w najbliższym czasie AA Poznań mógłby dla mnie znaleźć dwa akty małżeństw z parafii Matki Boskiej Bolesnej (sygnatura PM 233/22)? Mieszkam w Gdańsku i nie mam szans, aby osobiście się tam stawić. Interesujące mnie akty z ksiąg zaślubin są na sto procent udostępnione w CAAP. Poszukuję informacji na temat dwóch aktów ślubnych:
• z dnia 9 lipca 1944 (Tekla i Aleksander),
• z dnia 28 lipca 1945 (Jadwiga i Leon).
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam - Wiesław
-
Serotoninka

Re: Archiwum Archidiecezjalne w Poznaniu
Witam,
czy może ktoś się wybiera do AA w Poznaniu? Bardzo prosiłabym wówczas o sprawdzenie dla mnie informacji z jednego aktu.
Pozdrawiam
Ola
czy może ktoś się wybiera do AA w Poznaniu? Bardzo prosiłabym wówczas o sprawdzenie dla mnie informacji z jednego aktu.
Pozdrawiam
Ola