Żołnierze Generała Andersa, PSZ

Wzajemna pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji historyczno-genealogicznych Gdzie szukać zasobów: informacji o żołnierzach, powstańcach, list osób poległych i pomordowanych, zaginionych osób, jeńców, obozy, wojsko

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

puszek

Sympatyk

Post autor: puszek »

Bronisław Rutkiewicz syn Piotra, urodzony w 1916r. widnieje w Wojskowym Biurze Historycznym
https://wbh.wp.mil.pl/pl/skanydetale_wy ... ne/392443/
Bożena
lauraignatowicz

Sympatyk

Post autor: lauraignatowicz »

Nie umiem sie poruszac na stronie https://wbh.wp.mil.pl/pl/ , ale szukam tez Piotr Krupko ur 1907, czy moze ktos mi pomuc znalesc jego ojciec Stan Krupko ? reference : VIII.802.1886.40964
Awatar użytkownika
Tomasz_Lenczewski

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Tomasz_Lenczewski »

Ale co chce się Pani poruszać. To jest tylko informacja osobowa z podaną sygnaturą, której kopię moźe Pani zamówić internetowo lub poprosić kogoś o zamówienie i zrobienie zdjęcia, jeśli nie może Pani osobiście pojechać do Archiwum. Trzy możliwości. Kolekcja Wojskowej Komisji Archiwalnej.
kfine

Re: Armia Andersa - Kiwior Józef - ur. 3 grudnia 1905 roku

Post autor: kfine »

Dzień dobry! Uzupełniam drzewo genealogiczne i zauważyłam, że wśród moich krewnych pojawia się nazwisko Kiwior, pochodzące z Podkarpacia. Czy ma Pan informacje, czy ktoś z Pana rodziny służył może w wojsku w Wielkopolsce w czasie wojny lub po prostu wyjechał tam w pierwszej połowie XX wieku? Z góry dziękuję za pomoc!
Awatar użytkownika
mkiwior

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

Re: Armia Andersa - Kiwior Józef - ur. 3 grudnia 1905 roku

Post autor: mkiwior »

Dzień dobry,

Nie mam takiej informacji. Niemniej jednak, to nazwisko jest tak rzadkie na podkarpaciu, że z chęcią poznałbym więcej szczegółów na temat osoby, której Pan szuka.

Pozdrawiam,
Marcin Kiwior
Obszar zainteresowań: Ziemia Pilzneńska
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wojny i Powstania zbrojne, Wojsko..”