Archiwum Archidiecezjalne w Przemyślu

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Br_Ewa

Sympatyk
Mistrz

Re: Przemyśl

Post autor: Br_Ewa »

A czy oprócz listy ksiąg zaginionych istnieje jakaś lista/spis obecnego zasobu archiwum?
Pozdrawiam
Ewa
Gussie

Re: Przemyśl

Post autor: Gussie »

Wydaje mi się, że w zasobie są: https://moremaiorum.pl/kopie-ksiag-metr ... slu-lista/ - poza oczywiście tymi, które są zaginione? Ale pewna nie jestem...

Informacja od ks. Lasoty:
"Każdy może osobiście przeprowadzić kwerendę (od wtorku do piątku w godz. 9:00-13:00) po uprzednim zarezerwowaniu terminu.
W tym roku archiwum jest otwarte w czerwcu i w lipcu. W sierpniu jest zamknięte."

To tak z aktualności :)
Pozdrawiam,
Olga
kminek

Sympatyk

Post autor: kminek »

Aquila pisze:Niemożliwe... beton skruszał!? Wieczna zmarzlina odtajała!?

Edycja 6 XII:

Napisałem maila do archiwum z prośbą o dwa potrzebne mi wpisy, dwa dni później dostałem zdjęcia, mimo że nie byłem w stanie określić dokładnie dat i jedynie zawęziłem poszukiwania do pewnego przedziału czasowego. Coś niesamowitego jak zmiana dyrektora może wszystko diametralnie odmienić. Z najgorszego AD przemyskie awansowało na najlepsze w kraju ;)
Jeżeli tak było to już się skończyło, bo ja dostałam odpowiedź, że nie świadczą takich usług i mam sobie sama przyjechać i sprawdzić. Mieszkam na drugim końcu Polski, więc znowu się niczego nie dowiem.
Katarzyna W.
Świętczak_Sebastian

Sympatyk

Post autor: Świętczak_Sebastian »

Mam pytanie. Czy ktoś się orientuje czy Archiwum Archidiecezjalne w Przemyślu wydaje oficjalne certyfikaty wypisu np. z aktu ślubu z pierwszej połowy XIX w. lub chociażby uwierzytelnioną kopię, aby miała moc urzędową. Nie znalazłem takiej informacji.
--
Sebastian
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”