A czy oprócz listy ksiąg zaginionych istnieje jakaś lista/spis obecnego zasobu archiwum?
Pozdrawiam
Ewa
Archiwum Archidiecezjalne w Przemyślu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Przemyśl
Wydaje mi się, że w zasobie są: https://moremaiorum.pl/kopie-ksiag-metr ... slu-lista/ - poza oczywiście tymi, które są zaginione? Ale pewna nie jestem...
Informacja od ks. Lasoty:
"Każdy może osobiście przeprowadzić kwerendę (od wtorku do piątku w godz. 9:00-13:00) po uprzednim zarezerwowaniu terminu.
W tym roku archiwum jest otwarte w czerwcu i w lipcu. W sierpniu jest zamknięte."
To tak z aktualności
Pozdrawiam,
Olga
Informacja od ks. Lasoty:
"Każdy może osobiście przeprowadzić kwerendę (od wtorku do piątku w godz. 9:00-13:00) po uprzednim zarezerwowaniu terminu.
W tym roku archiwum jest otwarte w czerwcu i w lipcu. W sierpniu jest zamknięte."
To tak z aktualności
Pozdrawiam,
Olga
Jeżeli tak było to już się skończyło, bo ja dostałam odpowiedź, że nie świadczą takich usług i mam sobie sama przyjechać i sprawdzić. Mieszkam na drugim końcu Polski, więc znowu się niczego nie dowiem.Aquila pisze:Niemożliwe... beton skruszał!? Wieczna zmarzlina odtajała!?
Edycja 6 XII:
Napisałem maila do archiwum z prośbą o dwa potrzebne mi wpisy, dwa dni później dostałem zdjęcia, mimo że nie byłem w stanie określić dokładnie dat i jedynie zawęziłem poszukiwania do pewnego przedziału czasowego. Coś niesamowitego jak zmiana dyrektora może wszystko diametralnie odmienić. Z najgorszego AD przemyskie awansowało na najlepsze w kraju
Katarzyna W.
-
Świętczak_Sebastian