Antroponimia pogranicza podlasko-mazowieckiego

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Kornaś_Maciek

Sympatyk

Post autor: Kornaś_Maciek »

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam mocno kciuki za wydanie książki!

Maciek Kornaś
Awatar użytkownika
piotr_nojszewski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: piotr_nojszewski »

Tak są tam takie osoby. Aczkolwiek to dosc suche informacje.Ale daty wpisow sa. Priv
pozdrawiam
Piotr
herka

Sympatyk

Post autor: herka »

Do Lech_Niepiekło - dziękuję, tak myślałem choć sądziłem, że Osińscy zwani Kowiesa pojawili się w Osinach dużo później.
Do Karol226 - niestety nie mam więcej informacji o żonie Piotra ani jego przodkach
Do lokman - nie trafiłem na nazwisko Konopka

Pozdrawiam
Krzysiek
Karol226

Sympatyk

Post autor: Karol226 »

herka pisze:Do Lech_Niepiekło - dziękuję, tak myślałem choć sądziłem, że Osińscy zwani Kowiesa pojawili się w Osinach dużo później.
Do Karol226 - niestety nie mam więcej informacji o żonie Piotra ani jego przodkach
Do lokman - nie trafiłem na nazwisko Konopka

Pozdrawiam
Krzysiek
Rozumiem, w takim razie będę kontynuować poszukiwania.

Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim za udzieloną pomoc i przekazane informacje – są one dla mnie niezwykle cenne.

Pozdrawiam
Karol
herka

Sympatyk

Post autor: herka »

Karol226 pisze:Dziękuję bardzo za informacje, które są dla mnie bardzo przydatne.

Piotr miał córki: Annę Mariannę, Wiktorię, Katarzynę i Franciszkę
oraz synów: Józefa, Jana i Antoniego (ekonoma)
Piotr zmarł w 1813 r.

Krzysztofie, posiadasz jakieś informacje odnośnie żony Piotra - Anny, informacjach o żonach Jana i Macieja lub dalszych przodkach tej rodziny?

Będę wdzięczny za pomoc.

P.S. Gdzieś czytałem, że na gruntach Osin Górnych (dawniej Osin Starych) została nadana ziemia Niemcowi, którego potomkowie w późniejszych latach przyjęli nazwisko Osiński. Osiny Górne dziedziczyli prawdopodobnie właśnie potomkowie tego Niemca.

Pozdrawiam
Karol
Trochę poszperałem w moich notatkach i chyba trafiłem na ślad Anny Polkowskiej żony Piotra Osińskiego – napisałem na priv.

Pozdrawiam
Krzysiek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”