parafia Wodynie

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

lapalu

parafia Wodynie

Post autor: lapalu »

Witam bardzo serdecznie. Zwracam się z zapytaniem czy ktoś może jest w posiadaniu danych z terenu parafi Wodynie diecezja siedlecka sprzed 1810 r. i zechciałby pomóc w moich ustaleniach dot. miejscowości Oleszyce. Pozdrawiam -Grzegorz
Karol226

Sympatyk

Re: parafia Wodynie

Post autor: Karol226 »

Witam

https://parafiawodynie.pl/akta-metrykalne-parafii/
Podsyłam Panu linka do ksiąg metrykalnych z Wodyń, gdzie są obecne księgi również z przed 1810 r.

Pozdrawiam
Karol
lapalu

Wielkie dzięki za rzeczową i ekspresową pomoc. Od ręki biorę się za przeglądanie danych z przesłanego linku- pozdrawiam Grzegorz
lapalu

Nie mogę otworzyć żadnego pliku. W każdym przypadku wyświetla się komunikat "Nie można wyświetlić tego pliku.Wystąpił błąd" a po odświeżeniu takiej samej treści. Czy u Was jest taak samo czy tylko u mnie jakiś problem. Pozdrawiam -Grzegorz
Karol226

Sympatyk

Post autor: Karol226 »

Pliki są w formacie PDF, u mnie się normalnie otwierają. Niech Pan spróbuje otworzyć na innym urządzeniu.

Pozdrawiam,
Karol
rurb68

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: rurb68 »

Albo ściągnąć na komputer i tu otwierać, bo tak pewnie próbuje w przeglądarce internetowej.
A jaką miejscowość Pan analizuje? Oleszyce to chyba jakieś zniekształcenie Oleścicy lub Olszyca.
pozdrawiam
Robert Urbanek
lapalu

Jest już ok. udało się otworzyć pliki. Dzięki za wskazówki. Analizuję miejscowość Olszyc /a nie jak Olszyce jak zamieściłem w pierwszej wiadomości/z terenu parafii Wodynie. Jest z nią trochę problemów gdyż część danych jest w sąsiedniej parafii Domanice. Pozdrawiam -Grzegorz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”