Zmiana wystroju portalu - życzenia

Zgłaszanie i pomoc w rozwiązywaniu problemów technicznych na naszej stronie w tym Rejestracja - brak hasła

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

mlszw

Sympatyk

Zmiana wystroju portalu - życzenia

Post autor: mlszw »

Czy na stronie głównej możnaby powrócić do wyświetlania bezwzględnego czasu publikacji postów a nie czasu jaki upłynął od jego publikacji (tak jak to było poprzednio)?

A dodatkowo – czy można prosić, żeby przycisk „na Forum” prowadził do pełnego wykazu postów – również tak jak było kiedyś?
Pozdrawiam

Marek

PS: W wiadomościach poprzez PW proszę zaznaczać opcję "Powiadom e-mailem".
poz_marecki

Sympatyk

Re: Zmiana wystroju portalu - życzenia

Post autor: poz_marecki »

Dzień dobry, dołączam się do ww.życzeń.Wolałbym widzieć ilość osób,które przeczytały dany post, odpowiedziały i kto odpowiedział.(widzimy wtedy ,że ktoś odpowiedział, nie trzeba się logować i otwierać podstron).A gdy brak odpowiedzi to niektórych dopinguje to do pomocy.
Czy ktoś ma zrzut starej strony głównej przed zmianami?
Pozdrawiam
Marek
Ps.obok czasu powstania postu np.bardzo ważnej informacji że było to 57 minut temu , można by dodać sekundy w celu większej precyzji,ikonę klepsydry i zegar odliczający , jakiś tam gif.Mam jeszcze wiele innych bezużytecznych pomysłów utrudniających ludziom życie, wystarczy zapytać..
Zofia_Brzeska

Sympatyk

Post autor: Zofia_Brzeska »

Popieram przedmówców. Poprzednia wersja forum była dużo lepsza.
Pozdrawiam
Zofia Brzeska
Rokdar

Sympatyk

Post autor: Rokdar »

Dzień dobry!

Ja najpierw chciałbym podziękować osobom, które włożyły tyle pracy w aktualizację wystroju forum.
Trzeba przyznać, że wszystko wygląda schludniej.

Niemniej nie rozumiem jedynie dlaczego istnieje jeszcze zielona strona z wszystkimi nowymi wątkami. Lepiej chyba byłoby wszystko mieć tu.
Pozdrawiam
Marcin

Nazwiska: Brauer, Cywiński, Dobrzański, Öhm(e), Nadolski, Rokicki, Rzączyński, Torriani, Visconti, etc.
Poszukuję wszelkich informacji o rodzinie Fergen i o mieszczaństwu krakowskim w XVIII wieku.
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

Rokdar pisze: śr 03 gru 2025, 15:16 Dzień dobry!

Ja najpierw chciałbym podziękować osobom, które włożyły tyle pracy w aktualizację wystroju forum.
Trzeba przyznać, że wszystko wygląda schludniej.

Niemniej nie rozumiem jedynie dlaczego istnieje jeszcze zielona strona z wszystkimi nowymi wątkami. Lepiej chyba byłoby wszystko mieć tu.
Nieeeee, ta zielona strona, to jest to! I nie chodzi o kolor! :mrgreen:
Od razu widać kto napisał, takie z "ostatniej chwili". Nie trzeba łazic po podforach i szukać czy , ktoś, cos napisał, co może nas interesować. Na tej zielonej stronie, zobaczy sie tytuł i juz wiesz, czy chcesz tam wejśc, czy nie. A na tej następnej trzeba jednak dodatkowo kliknąć i wybrać jakąś opcje, a ona nie zawsze oczywista. Nie koniecznie muszą to być Twoje, Nowe czy Nieprzeczytane posty. Może to byc coś sprzed kilku dni, z odpowiedziami, ale bez twojej. I ciężko to znaleźć. A tak "pyk" i juz jest.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Awatar użytkownika
olmek

Sympatyk

Post autor: olmek »

Przychylam się do zdania Małgorzaty. Na portal trzeba patrzeć wielowymiarowo. Większość z nas zaczyna start od tzw. Zielonej strony czyli genealodzy.pl. Z niej wędrujemy na podstrony , w których mamy tzw. interes" tego dnia: szukanie w Genetece, inni pytanie na forum inni inne zasoby. Spis ostatnich tematów z forum na głównej działa idealnie. Gdy wchodzę szukać indeksów w Genetece zerkam na te tematy. Czasem, któryś mnie zainteresuje i wpadam. Jeśli nie to nawet nie zaglądam na forum bo nie mam czasu na przeglądanie mydła i powidła. Ta forma z listowaniem tematów na głównej przyczynia się do większej aktywności użytkowników. Jestem za pozostawieniem tej formuły.
Pozdrawiam
Jacek

Felix Grochowski ur. ~ 1740 (gdzie?) - zm. 1806 w Gnieźnie. Napisz do mnie gdy gdziekolwiek zobaczysz wpis o Felixie Grochowskim przed 1773 rokiem.
mlszw

Sympatyk

Post autor: mlszw »

@olmek
Nikt tutaj nie zmierza do zmiany tej „formuły”. Chodzi o powrót do formuły sprzed zmiany, a konkretnie sposobu prezentacji postów. Proszę przeczytać mój pierwszy post.
Pozdrawiam

Marek

PS: W wiadomościach poprzez PW proszę zaznaczać opcję "Powiadom e-mailem".
ŁukaszEf

Sympatyk

Post autor: ŁukaszEf »

Funkcjonalność i kolorystyka poprzedniej wersji jest dla mnie o wiele bardziej czytelniejsza.
Jak dla mnie po staremu - było troszkę lepiej.
Gdybym chciał oglądać arcydzieła sztuki użytkowej to wybrałbym się do galerii ;P Jednak dostęp do informacji, ich przejrzystość i czytelność jest dla mnie na 1 miejscu :)

Pozdrawiam Łukasz
sirdaniel

Sympatyk

Post autor: sirdaniel »

Jest taka funkcja jak "aktywne tematy", trzeba kliknąć na ikonkę menu po lewej u góry.
Po zalogowaniu jest jeszcze "nowe posty"

https://forum.genealodzy.pl/search.php? ... ba8d245ce9

Można by to ewentualnie jeszcze ulepszyć, bo chyba nie ma nicka osoby ostatnio odpowiadającej. Ustawić domyślny widok po kliknięciu na głównej genealodzy. to niech administrator strony ustawi.
Jego Najjaśniejsza Mość Wielmożny Wielce Szanowny Mocium Pan Magister Daniel

Obrazek
niki.ix

Sympatyk

Post autor: niki.ix »

Dla mnie poprzednia wersja była prostsza w obsłudze i bardziej czytelna.
Ale może to kwestia przyzwyczajenia :)

pozdrawiam
Anka
Awatar użytkownika
szczesna

Sympatyk
Ekspert

Post autor: szczesna »

Dzień dobry,
dołożę kamyczek do ogródka.
Mimo pewnych niedoskonałości wolałam starą wersję. Była prosta w obsłudze i bardziej intuicyjna niż nowa. Jak uznali przedmówcy może to kwestia przyzwyczajenia??? Doceniam wkład pracy, ale fora w nowej kolorystyce są mało czytelne, treść zlewa się i wymaga większej uwagi i skupienia. Odnalezienie interesujących treści zajmuje więcej czasu.
Pozdrawiam
Joanna

Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Jan.Pacek

Sympatyk

Post autor: Jan.Pacek »

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego przy dacie rejestracji jest teraz widoczny dzień tygodnia np. środa i godzina np. 03.15?
Jeśli ktoś się rejestrował z Chicago to u niego był wtorek i godzina 20.15... ale to najmniej istotne.
Może jeszcze dodać jakie imieniny były w tym dniu, albo czyja rocznica urodzin - śmierci przypadała?
Czy takie niepotrzene informacje nie obciążają serwera? i nie zajmują miejsca?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy techniczne”