AP Włocławek - digitalizacja metryk

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Jacek_Mruk

Sympatyk

Re: AP Włocławek - digitalizacja metryk

Post autor: Jacek_Mruk »

Piotr_Romanowski pisze: wt 25 lis 2025, 14:14
Jacek_Mruk pisze: wt 25 lis 2025, 08:46 To że Ty widzisz to nie znaczy że ja mogę oglądać :(
Jeśli możesz przesłać mnie link do ślubu Wojciecha Polanowskiego z Ewą ojca Macieja, bo przypuszczam że chyba miał kilka żon, co widzę w Genetyce.
Ślub z Jadwigą, a dzieci z Ewą- matką Macieja i z Agnieszką
Pozdrawiam

Podaj namiary na akt to ci podlinkuję
akt urodzenia
1798 844 Maciej Polanowski Wojciech Ewa Choceń [Uwagi: 12.02.1798 Świątniki, chrzestni: Serpietowa Wiktoria Kowalski Maciej ] [Miejsce przechowywania ksiąg: Archiwum Diecezjalne we Włocławku 87-800 Włocławek, ul. Gdańska 2/4] [Indeks dodał: basik] [Zgłoś poprawkę]

akt małżeński
1800 4 Wojciech Polanowski Jadwiga Choceń [Uwagi: świadkowie: Szymon Ryfiakowski, Aleksy Józef Kolanowski, (wdowiec) Miejscowość: Światniki Data ślubu: 16.02.1800 r. ] [Miejsce przechowywania ksiąg: Archiwum Diecezjalne we Włocławku 87-800 Włocławek, ul. Gdańska 2/4] [Indeks dodał: basik] [Zgłoś poprawkę]
bielecki

Sympatyk

Re: AP Włocławek - digitalizacja metryk

Post autor: bielecki »

Michał_Zieliński pisze: pt 21 lis 2025, 23:46 Mam bardzo dobrą wiadomość :D Antoni Burzyński zaczął skanować dopływy z AP Włocławek. Na genealogiawarchiwach.pl skany są na ogół do 1910 r. Je zamierzamy pozyskać z AP i sukcesywnie dodawać do Skanoteki. A Antoni zrobi to czego w tym serwisie nie ma.
Na pierwszy ogień poszły parafie:
Choceń
Chodecz
Kłóbka
Lubień Kujawski

Piękne podziękowania dla Antoniego!
Ogromne podziękowania dla p. Antoniego! Widzę, że ostatnio doszedł Brześć Kujawski. Gdyby była możliwość, aby wśród aktualnie skanowanych zespołów znalazła się pobliska parafia Wieniec, byłbym niezmiernie wdzięczny!

Łukasz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”