Andrzej75 - czy wszystko w porządku?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
GrabowskiF

Andrzej75 - czy wszystko w porządku?
Od miesiąca nie ma na forum Andrzeja75, który codziennie pomagał między innymi w tłumaczeniu łaciny. Czy ktoś coś wie? Jednak tak dziwnie jak ktoś, kto codziennie pisze, nagle znika. Mam nadzieję, że u niego wszystko dobrze.
https://forum.genealodzy.pl/memberlist. ... le&u=46447
https://forum.genealodzy.pl/memberlist. ... le&u=46447
Pozdrawiam,
Filip
-
Jak odkrywać rekordy z MyHeritage:
https://is.gd/fsWEPZ
-
Szukam: Sebastian Grabowski i Katarzyna Midzińska, rodzice Jana Grabowskiego urodzonego w 1834 roku w Młynie Cedro-Mazur - https://is.gd/liKDmI
Filip
-
Jak odkrywać rekordy z MyHeritage:
https://is.gd/fsWEPZ
-
Szukam: Sebastian Grabowski i Katarzyna Midzińska, rodzice Jana Grabowskiego urodzonego w 1834 roku w Młynie Cedro-Mazur - https://is.gd/liKDmI
-
Robert_Kostecki

Re: Andrzej75 - czy wszystko w porządku?
Że się podczepię i zadam podobne pytanie odnośnie Włodzimierza Sroczyńskiego, ale nie to, żebym jakoś specjalnie tęsknił.
Myślę,że Włodek poczuł się dotknięty przez to, co wypisywali niektórzy nieprzyjaźni mu forumowicze, którym się wydaje, że wiedzą więcej.Nie podobała im się forma wypowiedzi Włodka.Pytałam już o jego nieobecność w lipcu, ale administrator forum odpowiedział, że jest "zawieszony" i nie może się wypowiadać. Myślę,że to duża strata dla genealogów, ale wrogowie pewnie się cieszą.
Ewa
Ewa
Wydaje mi się, że inaczej zapamiętałem ostatnią aktywność Włodzimierza i jego wiadomości. Ale co ja tam wiem.ewa_os pisze: śr 10 gru 2025, 10:57 Myślę,że Włodek poczuł się dotknięty przez to, co wypisywali niektórzy nieprzyjaźni mu forumowicze, którym się wydaje, że wiedzą więcej.Nie podobała im się forma wypowiedzi Włodka.Pytałam już o jego nieobecność w lipcu, ale administrator forum odpowiedział, że jest "zawieszony" i nie może się wypowiadać. Myślę,że to duża strata dla genealogów, ale wrogowie pewnie się cieszą.
Ewa
Pozdrawiam
Łukasz
Małopolska: Banaś, Pietrusa, Bogacz, Guzik, Rozum, Twaróg, Nalepa, Kokoszka, Szczerba
Dzień dobry!
Jeśli chodzi o Andrzeja
Kilka dni temu też zauważyłem jego miesięczną nieobecność. Jest to osoba ogromnie pomocna, dokładna, która odpowiada szybko i przyjaźnie. Mam nadzieje, że wszystko z nim OK. Bardzo dużo mu zawdzięczamy (myślę, że nie tylko ja, ale całe forum).
Proszę o informacje jeśli ktoś coś wie.
O Włodzimierzu
Niestety jest to osoba, która przez pierwszy rok mojej obecności na forum odpowiadała szorstko i często nie pomagając. Kilka miesięcy temu mocno zaczął krytykować jedną użytkowniczkę a nawet ją obrażał… Na forum powinna zawsze istnieć przyjaźń i pomoc, nie walka.
Jeśli chodzi o Andrzeja
Kilka dni temu też zauważyłem jego miesięczną nieobecność. Jest to osoba ogromnie pomocna, dokładna, która odpowiada szybko i przyjaźnie. Mam nadzieje, że wszystko z nim OK. Bardzo dużo mu zawdzięczamy (myślę, że nie tylko ja, ale całe forum).
Proszę o informacje jeśli ktoś coś wie.
O Włodzimierzu
Niestety jest to osoba, która przez pierwszy rok mojej obecności na forum odpowiadała szorstko i często nie pomagając. Kilka miesięcy temu mocno zaczął krytykować jedną użytkowniczkę a nawet ją obrażał… Na forum powinna zawsze istnieć przyjaźń i pomoc, nie walka.
Pozdrawiam
Marcin
Nazwiska: Brauer, Cywiński, Dobrzański, Öhm(e), Nadolski, Rokicki, Rzączyński, Torriani, Visconti, etc.
Poszukuję wszelkich informacji o rodzinie Fergen i o mieszczaństwu krakowskim w XVIII wieku.
Marcin
Nazwiska: Brauer, Cywiński, Dobrzański, Öhm(e), Nadolski, Rokicki, Rzączyński, Torriani, Visconti, etc.
Poszukuję wszelkich informacji o rodzinie Fergen i o mieszczaństwu krakowskim w XVIII wieku.
- Tadeusz_Wysocki

- Kontakt:
Zaraz, zaraz, a propos Włodka czytam:
,,Pytałam już o jego nieobecność w lipcu, ale administrator forum odpowiedział, że jest "zawieszony" i nie może się wypowiadać".
To jakiś żart? Jeśli nie - to stanowczo proszę wymienionego administratora forum o wytłumaczenie nam wszystkim jak to się stało, że jeden najbardziej zasłużonych uczestników tego forum został zakneblowany? To byłby żart okrutny na poziomie średniowiecznego wbijania na pal.
I co do charakteru Włodka - tak, był i zapewne będzie trudny, czyż sami nie macie momentów bólu i trosk, czy nie widzieliście, prócz korony i kolców, jak wiele razy pomagał innym?
Jeszcze raz proszę admina forum o wyjaśnienie!!
Pozdrawiam,
Tadeusz
,,Pytałam już o jego nieobecność w lipcu, ale administrator forum odpowiedział, że jest "zawieszony" i nie może się wypowiadać".
To jakiś żart? Jeśli nie - to stanowczo proszę wymienionego administratora forum o wytłumaczenie nam wszystkim jak to się stało, że jeden najbardziej zasłużonych uczestników tego forum został zakneblowany? To byłby żart okrutny na poziomie średniowiecznego wbijania na pal.
I co do charakteru Włodka - tak, był i zapewne będzie trudny, czyż sami nie macie momentów bólu i trosk, czy nie widzieliście, prócz korony i kolców, jak wiele razy pomagał innym?
Jeszcze raz proszę admina forum o wyjaśnienie!!
Pozdrawiam,
Tadeusz
Każdy ma problemy, ale nic nie usprawiedliwia agresji i przemocy słownej wobec niewinnych ludzi, którzy tylko proszą o pomoc w poszukiwaniach.Tadeusz_Wysocki pisze: śr 10 gru 2025, 15:41 czyż sami nie macie momentów bólu i trosk, czy nie widzieliście, prócz korony i kolców, jak wiele razy pomagał innym?
Trzeba też pamiętać, że wątek dotyczy Pana Andrzeja.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
- Tadeusz_Wysocki

- Kontakt:
Odpowiedź niepotrzebnie agresywna.
Pozdrawiam,
Tadeusz
Pozdrawiam,
Tadeusz
-
Robert_Kostecki

Ja tam nie widzę agresji we wpisach Marcina. Agresja zero. Natomiast, nie jestem zwolennikiem nietykalności osób, tylko dlatego, że istnieją na zasadzie - "Bo on po prostu taki jest". Pamiętajmy, że waga uczynków ma także dwie szale. Przy tym zauważam, że u części społeczeństwa "zrównoważonego emocjonalnie" - ocena człowieka polega na tym, że ktoś podnosi głos. I wówczas, czy jest mądry, rozsądny, logiczny, nie ma znaczenia, bo nie potrafi panować nad emocjami. To jest dla nich najważniejszy wykładnik wartości. Można więc wysnuć wniosek, że ludzie zubożali intelektualnie, bronią się w ten sposób przed oceną ich inteligencji przez tzw. "mózgowców", których wyprowadza z równowagi podejście do rzeczywistości tych pierwszych.
u części społeczeństwa "zrównoważonego emocjonalnie" - ocena człowieka polega na tym, że ktoś podnosi głos. I wówczas, czy jest mądry, rozsądny, logiczny, nie ma znaczenia, bo nie potrafi panować nad emocjami. To jest dla nich najważniejszy wykładnik wartości.... paradoksem jest to, że w dzisiejszym świecie tylko emocje odróżniają nas od AI. Ale agresji w żadnej postaci nie popieram.
Podpinam się pod temat. Co z Panem Andrzejem?
pozdrawiam
Anka
Podpinam się pod temat. Co z Panem Andrzejem?
pozdrawiam
Anka
-
Officinalis_Paeonia

Korzystając z okazji, pozdrawiam Andrzeja i Włodzimierza.
Elża
-
Robert_Kostecki

"Ale agresji w żadnej postaci nie popieram".
Pacyfiści trwają w swojej postawie do momentu, kiedy sytuacja bezpośrednio nie zagrozi ich życiu. Nawołują do pokoju, ale jednocześnie chcą mieć super wyszkoloną kastę mundurowych, którzy w sytuacji zagrożenia obronią ich mienie i życie.
Pacyfiści trwają w swojej postawie do momentu, kiedy sytuacja bezpośrednio nie zagrozi ich życiu. Nawołują do pokoju, ale jednocześnie chcą mieć super wyszkoloną kastę mundurowych, którzy w sytuacji zagrożenia obronią ich mienie i życie.