> Poszukuję osób, rodzin T:"Poszukiję informacji o rodzinie Grzegorz Truskowski Drabowicz, Truski, par, Łubin Kościelny"
Witam Serdecznie!
Poszukuję informacji o Grzegorz Truskowski Drabowicz ur. ok,1670 -1680
oraz o jego dzieciach min.:
Kazimierz Truskowski Drabowicz ur. ok. 1700 - 1720 ?
i
Krzysztof Truskowski Drabowicz ur. 1700
Może ktoś z Państwa spotkał to nazwisko w swoich poszukiwaniach? bądź indeksował jakiś akt?
Pozdrawiam:
Krzysztof_Remża
Truskowski Drabowicz Grzegorz - Truski, par, Łubin Kościelny
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Remża_Krzysztof
Re: Poszukiję informacji o rodzinie Grzegorz Truskowski Drabowicz, Truski, par, Łubin Kościelny
Być może Krzysztof miał z Marcellą Puchalską córkę urodzoną w 1737 (Truski) i syna Andrzeja ur. 1740 (Truski)
i 2-gie być może Kazimierz (syn Jerzego lub Grzegorza) miał syna Pawła (ur.1763 Truski, zm.1825 Truski), który z żoną Kunegunda Kadłubowska (ur.1765, zm.1830 Truski) miał ur.1807 synów: Jan Truskowski (zm.1808), Józef Truskowski, Drabowicz ur.1809 Truski (śl.z Aniela Kadłubowska w 1827 Brańsk), Piotr Truskowski ur.29 cze 1811 Truski (zm.14 sie 1813 Truski)
Pozdrawiam
Jerzy Kosiński
i 2-gie być może Kazimierz (syn Jerzego lub Grzegorza) miał syna Pawła (ur.1763 Truski, zm.1825 Truski), który z żoną Kunegunda Kadłubowska (ur.1765, zm.1830 Truski) miał ur.1807 synów: Jan Truskowski (zm.1808), Józef Truskowski, Drabowicz ur.1809 Truski (śl.z Aniela Kadłubowska w 1827 Brańsk), Piotr Truskowski ur.29 cze 1811 Truski (zm.14 sie 1813 Truski)
Pozdrawiam
Jerzy Kosiński
-
Remża_Krzysztof
Re: Poszukiję informacji o rodzinie Grzegorz Truskowski Drabowicz, Truski, par, Łubin Kościelny
Dzień dobry P. Jerzy !
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Cieszę się że mogę skorzystać z tak fachowej porady. Widziałem wiele informacji indeksowanych przez Pana.
Paweł Truskowski Drabowicz (po Kazimierzu) i Kunegunda zd. Kadłubowska - wszystko się zgadza.
To mój 4 x pradziadek (ze strony mojej mamy).
Znalazłem informację z aktu zg. Pawła:
Zmarły Paweł po Kazimierzu, po Grzegorzu, zostawił żonę Kunegundę i syna Józefa - wszystko się zgadza.
Nie udało mi się jeszcze dotrzeć do aktu ur. Kazimierza prawdopodobnie w latach ok. 1700 - 1720 (skoro był bratem Krzysztofa).
Natomiast ojciec Kazimierza - Grzegorz Truskowski to rok ur. ok. 1670 - 1680 ? ( pytanie po kim? )
Pozdrawiam:
Rrmża_Krzysztof
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Cieszę się że mogę skorzystać z tak fachowej porady. Widziałem wiele informacji indeksowanych przez Pana.
Paweł Truskowski Drabowicz (po Kazimierzu) i Kunegunda zd. Kadłubowska - wszystko się zgadza.
To mój 4 x pradziadek (ze strony mojej mamy).
Znalazłem informację z aktu zg. Pawła:
Zmarły Paweł po Kazimierzu, po Grzegorzu, zostawił żonę Kunegundę i syna Józefa - wszystko się zgadza.
Nie udało mi się jeszcze dotrzeć do aktu ur. Kazimierza prawdopodobnie w latach ok. 1700 - 1720 (skoro był bratem Krzysztofa).
Natomiast ojciec Kazimierza - Grzegorz Truskowski to rok ur. ok. 1670 - 1680 ? ( pytanie po kim? )
Pozdrawiam:
Rrmża_Krzysztof
-
Remża_Krzysztof
Dzień dobry P. Jerzy!
Dziękuję za przesłane konkretne i rzeczowe informacje o Rodzie Truskowskich z Trusek.
Potwierdzają i ro bardzo moje wcześniejsze poszukiwania więc to chyba będzie właściwy kierunek.
Bardzo dziękuję za życzliwość.
Z poważaniem:
Krzysztof_Remża
Dziękuję za przesłane konkretne i rzeczowe informacje o Rodzie Truskowskich z Trusek.
Potwierdzają i ro bardzo moje wcześniejsze poszukiwania więc to chyba będzie właściwy kierunek.
Bardzo dziękuję za życzliwość.
Z poważaniem:
Krzysztof_Remża