Anna Komarnicka c. Jana Pawła - ur. 1914 szukam aktu

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Anna Komarnicka c. Jana Pawła - ur. 1914 szukam aktu

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

Poszukuję aktu urodzenia Anny Felicji (ew.. Feliksy) Komarnickiej córki Jana Pawła Komarnickiego, iżyniera i Jadwigi Pauliny Kulwieciówny.

Anna wg tego co jest w akcie zgonu, urodziła się 04-01-1914 w Warszawie.

Nie wiem gdzie mieszkali jej rodzice w chwili jej narodzenia.
Podczas ślubu w parafii Św. Barbary w 1909 ojciec mieszkał na ulicy Żurawiej w parafii św. Aleksandra, matka w parafii Św. Barbary, na ulicy Koszykowej.

Następne adresy, ale nie wiem czy zamieszkania, czy pracy ojca, to Wspólna i Mianowskiego (to lata ok.1915-1919).

Od lat trzydziestych (aż do 1976) rodzina mieszkała na Asfaltowej, to obecnie parafia Św. Andrzeja Boboli, ale w 1914 nie mam pojęcia. Być może Św. Michała?

Wszystkie w/w parafie przeszukałam i niczego nie znalazłam, może nie widzę, ale one w większości zindeksowane, więc nie sądzę.

Czy ktoś może umiałby mi pomóc, bo chyba jakieś złe założenie zrobiłam, albo jest jeszcze jakaś parafia w okolicy, której nie sprawdziłam.
Szukałam też w innych Śródmiejskich parafiach, ale niczego nie znajduję. Może źle szukam!?
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Jan.Pacek

Sympatyk

Re: Anna Komarnicka c. Jana Pawła - ur. 1914 szukam aktu

Post autor: Jan.Pacek »

Proszę podać linki do:
- zgonu Anny
- ślubu Jana i Jadwigi
- chrztów Jana i Jadwigi
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Hmmmm, trochę obcesowa ta prośba, i te akty nic nie wniosą, ale proszę:

ślub 1909 - https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=2.25 akt 185

akt urodzenia Jadwigi https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 2&zoom=1.5
akt urodzenia Jana https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 0&zoom=2.5

akt zgonu Anny mam ze szpitala, w formie papierowej, linku nie ma.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Jan.Pacek

Sympatyk

Post autor: Jan.Pacek »

To nie jest link do aktu urodzenia Jana tylko link do alegaty jego ślubu w 1909 roku.
W którym roku i w którym szpitalu zmarła Anna?
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Ten link jest owszem z alegat, ale jest odpis z aktu urodzenia. Tak jak i Jadwigi.
Anna zmarła w 1976r.- pieczatka nieczytelna, widać tylko Mokotów.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”