Orzelscy (Off-Topic*)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Zostań Juruniu, zostań!!
Takiego fachowca nie ma na żadnym innym forum!! Aż dziw bierze, że nie komentujesz na forgenie, gdzie jest Waldek i Adam. Twoja wiedza byłaby bezcenna. Szkoda, że udzielasz się tylko tu. To niewybaczalne z Twojej strony. Zmiótłbyś tych wszystkich "fachowców" swoimi herbarzami. Pomyśl o tym, Juruniu. Skonfrontuj się z innymi, wypłyń na szerokie wody!!
pozdrawiam - tomek
Takiego fachowca nie ma na żadnym innym forum!! Aż dziw bierze, że nie komentujesz na forgenie, gdzie jest Waldek i Adam. Twoja wiedza byłaby bezcenna. Szkoda, że udzielasz się tylko tu. To niewybaczalne z Twojej strony. Zmiótłbyś tych wszystkich "fachowców" swoimi herbarzami. Pomyśl o tym, Juruniu. Skonfrontuj się z innymi, wypłyń na szerokie wody!!
pozdrawiam - tomek
- Szczerbiński

Kiedyś myślałem, że coś sobą reprezentujesz - przynajmniej takie sprawiałeś wrażenie. Jednak po pewnym czasie doszedłem do wniosku, że to tylko 'fasada'. Twoje autorytety, które tu przytoczyłeś mnie nie imponują. Z jakich powodów, to już inna sprawa. Na pewno są to ludzie godni szacunku w przeciwieństwie do ciebie. Natomiast gdzie mam wchodzić na jakie fora i co robić - to już moja sprawa nie twoja. Tą wypowiedzią obnażyłeś jedynie swoje kompleksy ...
A teraz uspokój się i pomyśl, że może świat jest trochę inny niż sądzisz?
Pomyśl także o tym kto posprząta ten bałagan, którego tu narobiłeś?. Sprawiło ci to przyjemność?
Pomyśl także o tym kto posprząta ten bałagan, którego tu narobiłeś?. Sprawiło ci to przyjemność?
Juruniu, wybacz, że Cię cytuję, ale Ty tak szybko zmieniasz swoje posty, że trudno nadążyć.Szczerbiński pisze:Kiedyś myślałem, że coś sobą reprezentujesz - przynajmniej takie sprawiałeś wrażenie. Jednak po pewnym czasie doszedłem do wniosku, że to tylko 'fasada'. Twoje autorytety, które tu przytoczyłeś mnie nie imponują. Z jakich powodów, to już inna sprawa. Na pewno są to ludzie godni szacunku w przeciwieństwie do Ciebie. Natomiast gdzie mam wchodzić na jakie fora i co robić - to już moja sprawa nie Twoja. Tą wypowiedzią obnażyłeś jedy swoje kompleksy ...
Wiesz, jeśli ktoś nie jest autorytetem, to tym łatwiej się z nim zmierzyć. A szukanie wymówek jest niemęskie. Bardzo mnie cieszy Twoja diagnoza na temat kompleksów i fasadowej wiedzy. Pasuje do jak ulał, ale nie do mnie, Juruniu... Chcąc być dalej "autorytetem", jesteś skazany na to forum.
Jureczku - nie narobiłem bałaganu. Zacytowałem tylko Ciebie. Ty zacytowałeś swego idola - Pana Czyżewskiego. Jesteśmy kwita.
Życzę sukcesów i kolejnych herbarzy, Jureczku - tomek
Ach, zapomniałbym... Wyzwisk Twojego idola - Pana Czyżewskiego nie ma już na tym forum. Zostały usunięte. Skopiowałeś je sobie do notatniczka, żeby móc zacytować? Aleś Ty zapobielgliwy, Juruniu! Kopiujesz wyzwiska, zeby móc je później przytoczyć? No, no, no...
- Szczerbiński

Można by tak w nieskończoność pisać i pisać, ale może przerwiemy już, bo to naprawdę nie ma sensu. Brakuje ci już konceptu, a każdą następną odpowiedzią pogrążasz swoj 'nieszczęsny' wizerunek. Zmieńmy temat - ok?
Jeśli tak bardzo Cię interesuje (w oczy kole) moja praca nad herbarzami to ci w skrócie o niej napiszę. Jest to informatyczna baza o wszystkich rodach szlacheckich w Polsce i WKL, która ułatwia wyszukiwanie informacji ze wszystkich dostępnych herbarzy do jakich współcześnie mamy dostęp.
W tej chwili obsługuje ona 30 herbarzy i ponad 50 tys nazwisk.
To jest ok 10 lat pracy. A ty co zrobiłeś do tej pory (oprócz 'działalności' na forum) - pochwal się ...
PS. A propos gromadzenia informacji - Tak jest kochaniutki na temat takich typków jak ty gromadzę każdy 'miły' wpis, by ci przypomnieć w odpowiedniej chwili, że nawet zacieranie śladów (u znajomych administratorów) nie pomoże ukryć twojego chamstwa, głupoty i prostactwa w stosunku do innych forumowiczów ...
Jeśli tak bardzo Cię interesuje (w oczy kole) moja praca nad herbarzami to ci w skrócie o niej napiszę. Jest to informatyczna baza o wszystkich rodach szlacheckich w Polsce i WKL, która ułatwia wyszukiwanie informacji ze wszystkich dostępnych herbarzy do jakich współcześnie mamy dostęp.
W tej chwili obsługuje ona 30 herbarzy i ponad 50 tys nazwisk.
To jest ok 10 lat pracy. A ty co zrobiłeś do tej pory (oprócz 'działalności' na forum) - pochwal się ...
PS. A propos gromadzenia informacji - Tak jest kochaniutki na temat takich typków jak ty gromadzę każdy 'miły' wpis, by ci przypomnieć w odpowiedniej chwili, że nawet zacieranie śladów (u znajomych administratorów) nie pomoże ukryć twojego chamstwa, głupoty i prostactwa w stosunku do innych forumowiczów ...
Ostatnio zmieniony pn 19 gru 2011, 16:55 przez Szczerbiński, łącznie zmieniany 2 razy.
Jureczku, ja szukam w archiwach, nie w herbarzach... Mnie interesują źródła, a nie ich opracowania.
Spisywanie nazwisk z książek zostawiam ludziom, którzy to lubią i którzy raczej nic innego nie są w stanie osiągnąć.
Ostatnio odnalazłem na przykład zaginione śluby z parafii piotrkowskiej z XVIII wieku i pewnie niedługo je opracuje.
To taki mój malutki sukcesik...
tomek
Spisywanie nazwisk z książek zostawiam ludziom, którzy to lubią i którzy raczej nic innego nie są w stanie osiągnąć.
Ostatnio odnalazłem na przykład zaginione śluby z parafii piotrkowskiej z XVIII wieku i pewnie niedługo je opracuje.
To taki mój malutki sukcesik...
tomek
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Pańskie nauki są bezcenne. Udowadnia Pan, że jest tu po to żeby bić pianę, udowadniać omylność innych a chęć porozumienia jest Panu obca, przynajmniej w tej chwili. Trudno, może się Pan w końcu zreflektuje a może nie... Proszę porównać nie słowa a intencje swoje i swoich adwersarzy.Szczerbiński pisze:Gdy się kogoś poucza to trzeba być najpierw samemu w porządku ... (nauczycielka się znalazła ...)
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski
- Szczerbiński

No widzisz Tomeczku i masz jakies znaczące sukcesy.
Powiem Ci szczerze, nie wiem kiedy mnie znowu zaatakujesz na forum ... bo przecież już tak parę razy bywało.
Ale życzę Ci byś dalej miał dużo satysfakcji ze swojej pracy. Tak jak inni pracowici ludzie ją mają...
Niech ci szczęście sprzyja.
PS. A teraz postaraj się przeczytać ten wątek jeszcze raz od początku i zastanów się czy komuś nie wyrządziłeś na nim krzywdy i idź się z tego wyspowiadać ...
Jest teraz okazja ku temu
Powiem Ci szczerze, nie wiem kiedy mnie znowu zaatakujesz na forum ... bo przecież już tak parę razy bywało.
Ale życzę Ci byś dalej miał dużo satysfakcji ze swojej pracy. Tak jak inni pracowici ludzie ją mają...
PS. A teraz postaraj się przeczytać ten wątek jeszcze raz od początku i zastanów się czy komuś nie wyrządziłeś na nim krzywdy i idź się z tego wyspowiadać ...
Juruniu...Szczerbiński pisze:No widzisz Tomeczku i masz jakies znaczące sukcesy.
A teraz przeczytaj wątek od początku...
I pracowicie spisuj nazwiska. Może kiedyś będzie z tego jakiś pożytek, czego serdecznie życzę. W Twoim wieku, czas najwyższy na jakiś genealogiczny sukces!
Wesołych Świąt - tomek
- Szczerbiński

Panie Jacku!
Szkoda, że kieruje się Pan tylko emocjami, ponieważ poruszyłem 'niedostępną sferę administrowania na forum'.
Dalczego manipuluje Pan tekstem i cytuje tylko:
'Gdy się kogoś poucza to trzeba być najpierw samemu w porządku ... (nauczycielka się znalazła ...)'
zamiast cytować tekst:
'Gdy się kogoś poucza to trzeba być najpierw samemu w porządku ...'warzyć' - pisze się w tym znaczeniu przez 'ż' - 'ważyć' - tu się waży sprawę a nie potrawę (nauczycielka się znalazła ...)'
Ja nie życzę sobie, żeby mnie pouczała osoba niedouczona i taki jest sens mojej wypowiedzi. Pan wypacza moje intencje i w ten sposób sam się Pan kompromituje.
Hipokryzja przez Pana przemawia?. Mam jednak do Pana pytanie?
Czy Panu naprawdę nie zależy na tym, by na forum było więcej grzeczności niż prostactwa? (przykłady wszak idą od góry). Jerzy
Szkoda, że kieruje się Pan tylko emocjami, ponieważ poruszyłem 'niedostępną sferę administrowania na forum'.
Dalczego manipuluje Pan tekstem i cytuje tylko:
'Gdy się kogoś poucza to trzeba być najpierw samemu w porządku ... (nauczycielka się znalazła ...)'
zamiast cytować tekst:
'Gdy się kogoś poucza to trzeba być najpierw samemu w porządku ...'warzyć' - pisze się w tym znaczeniu przez 'ż' - 'ważyć' - tu się waży sprawę a nie potrawę (nauczycielka się znalazła ...)'
Ja nie życzę sobie, żeby mnie pouczała osoba niedouczona i taki jest sens mojej wypowiedzi. Pan wypacza moje intencje i w ten sposób sam się Pan kompromituje.
Hipokryzja przez Pana przemawia?. Mam jednak do Pana pytanie?
Czy Panu naprawdę nie zależy na tym, by na forum było więcej grzeczności niż prostactwa? (przykłady wszak idą od góry). Jerzy
Ostatnio zmieniony wt 20 gru 2011, 18:30 przez Szczerbiński, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szczerbiński

Widzisz Tomuś jesteś niereformowalny i nic z tego dalej nie rozumiesz.
Kiedyś i tobie lat przybędzie, ciekawe czy dalej będziesz 'robił pod siebie' jak to teraz czynisz...
Amba.
Kiedyś i tobie lat przybędzie, ciekawe czy dalej będziesz 'robił pod siebie' jak to teraz czynisz...
Amba.
Ostatnio zmieniony pn 19 gru 2011, 10:57 przez Szczerbiński, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę. Jak miło się wchodzi do tego forum. Atmosfera serdeczna, otwarta. Wspaniała.
Powiem tak: Kilku panów tu mocno paskudzi. Może by tak przenieśli się w jakiś spokojny kącik i warcholili się między sobą, a nie obrażali wciąż innych?
Tacy jesteście mocni? Tacy doskonali? Zajmijcie się zatem gdzieś poza forum płatnymi badaniami dla chętnych i tam się wyżywajcie, a nie psujcie tu atmosfery i nie obrażajcie nas bez przerwy. Bo takie zachowanie nie świadczy źle o nas - obrażanych, tylko o was - obrażających.
Powiem tak: Kilku panów tu mocno paskudzi. Może by tak przenieśli się w jakiś spokojny kącik i warcholili się między sobą, a nie obrażali wciąż innych?
Tacy jesteście mocni? Tacy doskonali? Zajmijcie się zatem gdzieś poza forum płatnymi badaniami dla chętnych i tam się wyżywajcie, a nie psujcie tu atmosfery i nie obrażajcie nas bez przerwy. Bo takie zachowanie nie świadczy źle o nas - obrażanych, tylko o was - obrażających.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
W administrowaniu nie kieruję się emocjami, tylko dobrem forum. Właściwie nie administruję bo Maria robi to lepiej ode mnie i wkłada w to więcej serca. Rola moderatora jest niewdzięczna. Maria robi to bardzo dobrze, najlepiej jak potrafi i kieruje się dążeniem do przejrzystości zawartości, a także życzliwością dla innych. Zależy mi na grzeczności ale jedyne co mogę zrobić to samemu starać się być grzecznym. W moim odczuciu trochę Pan przesadził i stąd moja uwaga. Proszę jednak zauważyć, że napisałem co Pan robi a nie jaki Pan jest. Mogą mi się nie podobać czyjeś intencje i wynikające z nich wypowiedzi ale nie nazywam nikogo prostakiem.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski
Witam,jakozak pisze:Proszę. Jak miło się wchodzi do tego forum. Atmosfera serdeczna, otwarta. Wspaniała.
jak miło "posłuchać" wreszcie rozsądnej i kulturanej osoby. W pełni się zgadzam.
Mamy jedno krótnie życie, dlaczego tyle ludzi stara się tak je komplikować i uprzykrzać. Kompletnie tego nie rozumiem.
Serdecznie pozdrawiam
Monika
- Szczerbiński

Jest mi naprawdę przykro, że tak się tutaj dzieje. Chętnie bym nie wdawał się w polemikę, ale wobec wściekłego ataku na moją osobę, muszę się bronić - niestety, bo jest to sprawa mojego honoru. Każdy człowiek, mający ambicję, by tak postąpił. Jest to forum publiczne. Jednak nic tu nie pomoże gdy działa przysłowie - 'nec Hercules contra plures'.
Szkoda mi tylko pracy, którą na tym forum włożyłem, bo to są godziny szperania i przygotowań.
Pozdrawiam wszystkich rozsądnych i życzliwych ludzi na tym forum, życząc spokoju i Wesołych Świąt
Jerzy
PS.
Co do oceny pracy Pani Marii, to Pan jest Jej szefem i Pan Jej pracę oceni. Ja też miałem dla Niej sporo szacunku. Nawet go okazywałem publicznie. Jednak i Jej zdarzają się 'potknięcia', których Pan nie będzie w stanie obiektywnie ocenić ...
Pisałem na ten temat kiedyś, najpierw na PW do Pani Marii ... - prosząc by powiadamiała użytkowników, gdy przenosi posty lub zmienia nazwę wątku.
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... ght=#91682
Ostatnio wyraziłem na forum swoją ponowną dezaprobatę z tego powodu:
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... ht=#107615
i dzisiaj ponoszę tego skutki ...
Poprzednio dostałem odpowiedź typu - jak śmiem decydować o tym co Ona ma do zrobienia na forum ... To nie jest rodzaj arogancji ('władzy')?. W socjaliźmie mieliśmy jej wystarczająco dużo.
Pytam więc Pana jako głównego Adaministratora i Prezesa PTG:
Czy to zbrodnia, gdy się zgłasza do administratora forum jakąś propozycję, lub gdy się prosi o trochę kultury w jego zarzadzaniu?
(do takich zaliczam uprzedzenie kogoś, że zmienia się nazwę wątku lub przenosi jego posty do nowego wątku)
Panie Jacku! - a niezmienna postawa na tym forum 'Tomka1973' Pana buduje? Naprawdę?. Nie zabrał Pan zdania na temat jego zachowania, ani dzisiaj ani nigdy wcześniej. Jak Pan to nazwie? To nie jest prostactwo i milczące popieranie go, Pana zdaniem? Bo co? - bo z nim Pan współpracuje bezpośrednio lub pośrednio? Jeśli tak to nic nie mam do dodania ... A do 'bicia piany' (jak Pan pisze), to niech Pan sobie znajdzie kogoś innego - ok? - bo to jest też socjalistyczny wynalazek ...
Ja i tak zawsze chamskie i prostackie zachowanie będę nazywał po imieniu, bo tak mnie kiedyś wychowano i tak powinno się czynić na co dzień i w każdych okolicznościach, czy się to Panu podoba czy też nie...
Jednak do tego trzeba mieć cywilną odwagę ...
Szkoda mi tylko pracy, którą na tym forum włożyłem, bo to są godziny szperania i przygotowań.
Pozdrawiam wszystkich rozsądnych i życzliwych ludzi na tym forum, życząc spokoju i Wesołych Świąt
Jerzy
PS.
Co do oceny pracy Pani Marii, to Pan jest Jej szefem i Pan Jej pracę oceni. Ja też miałem dla Niej sporo szacunku. Nawet go okazywałem publicznie. Jednak i Jej zdarzają się 'potknięcia', których Pan nie będzie w stanie obiektywnie ocenić ...
Pisałem na ten temat kiedyś, najpierw na PW do Pani Marii ... - prosząc by powiadamiała użytkowników, gdy przenosi posty lub zmienia nazwę wątku.
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... ght=#91682
Ostatnio wyraziłem na forum swoją ponowną dezaprobatę z tego powodu:
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... ht=#107615
i dzisiaj ponoszę tego skutki ...
Poprzednio dostałem odpowiedź typu - jak śmiem decydować o tym co Ona ma do zrobienia na forum ... To nie jest rodzaj arogancji ('władzy')?. W socjaliźmie mieliśmy jej wystarczająco dużo.
Pytam więc Pana jako głównego Adaministratora i Prezesa PTG:
Czy to zbrodnia, gdy się zgłasza do administratora forum jakąś propozycję, lub gdy się prosi o trochę kultury w jego zarzadzaniu?
(do takich zaliczam uprzedzenie kogoś, że zmienia się nazwę wątku lub przenosi jego posty do nowego wątku)
Panie Jacku! - a niezmienna postawa na tym forum 'Tomka1973' Pana buduje? Naprawdę?. Nie zabrał Pan zdania na temat jego zachowania, ani dzisiaj ani nigdy wcześniej. Jak Pan to nazwie? To nie jest prostactwo i milczące popieranie go, Pana zdaniem? Bo co? - bo z nim Pan współpracuje bezpośrednio lub pośrednio? Jeśli tak to nic nie mam do dodania ... A do 'bicia piany' (jak Pan pisze), to niech Pan sobie znajdzie kogoś innego - ok? - bo to jest też socjalistyczny wynalazek ...
Ja i tak zawsze chamskie i prostackie zachowanie będę nazywał po imieniu, bo tak mnie kiedyś wychowano i tak powinno się czynić na co dzień i w każdych okolicznościach, czy się to Panu podoba czy też nie...
Jednak do tego trzeba mieć cywilną odwagę ...
Witam wszystkich.
Dziekuje Pani Maria.j.nie za cenne informacje w sprawie geneologi.
Przepraszam tez pana Jerzego jesli go uraziłem i mam nadzieje ze w przyszłosci bedzie sie nam lepeij współpracować.Oczywiscie przyznaje sie do błedu ze zle przeczytałem posty pana Jerzego.
Pozdrawiam Beniamin Bednarek i zycze udanych świąt.
Dziekuje Pani Maria.j.nie za cenne informacje w sprawie geneologi.
Przepraszam tez pana Jerzego jesli go uraziłem i mam nadzieje ze w przyszłosci bedzie sie nam lepeij współpracować.Oczywiscie przyznaje sie do błedu ze zle przeczytałem posty pana Jerzego.
Pozdrawiam Beniamin Bednarek i zycze udanych świąt.