Spójrzmy sobie w oczy (komentarz)
Moderator: maria.j.nie
- Lipnik.F.Turas

- Adam_Kalemba

- Budzynowski_Robert

Wizytówka
Witam wszystkich! To naturalne, ze chcielibyśmy wiedzieć, jak wyglądamy. Myślę, że powodem nie jest ciekawość, tylko praktyczność tego rozwiązania- nikt nie lubi być anonimowy, ja przynajmniej tak uważam.
Trochę kłopotliwie jest pisać o sobie, ale spróbuję- mam 46 lat, na imię Józef, mieszkam w Lubuskiem, w uroczej wsi-Smolno Wielkie( a propos: piszę o niej monografię), interesuję sie tak jak chyba wszyscy na tej stronie- genealogią. Nie jestem już chyba debiutantem w tej dziedzinie (chociaż po moich postach w "genealogach" tego nie widać), jestem dosyć aktywnym badaczem moich i obcych przodków też (rośnie lista osób którym pomogłem), prowadze w sieci trzy blogi, w tym dwa na temat poszukiwań moich przodków. Skorzystam z okazji, aby podać do nich linki: www.baranowicze.bloog.pl, www.wodniki.bloog.pl i trzeci- www.smolniak.blog.onet.pl. To tyle mojej autoreklamy. Interesuje mnie generalnie historia i dzięki temu może zainteresowałem się genealogia. Pozdrawiam wszystkich i liczę na ciekawą współpracę. Józek
Trochę kłopotliwie jest pisać o sobie, ale spróbuję- mam 46 lat, na imię Józef, mieszkam w Lubuskiem, w uroczej wsi-Smolno Wielkie( a propos: piszę o niej monografię), interesuję sie tak jak chyba wszyscy na tej stronie- genealogią. Nie jestem już chyba debiutantem w tej dziedzinie (chociaż po moich postach w "genealogach" tego nie widać), jestem dosyć aktywnym badaczem moich i obcych przodków też (rośnie lista osób którym pomogłem), prowadze w sieci trzy blogi, w tym dwa na temat poszukiwań moich przodków. Skorzystam z okazji, aby podać do nich linki: www.baranowicze.bloog.pl, www.wodniki.bloog.pl i trzeci- www.smolniak.blog.onet.pl. To tyle mojej autoreklamy. Interesuje mnie generalnie historia i dzięki temu może zainteresowałem się genealogia. Pozdrawiam wszystkich i liczę na ciekawą współpracę. Józek
- andrzejlazar

- Kontakt:
Powitac wszystkich genealogów a zwłaszcza tych , którzy nie wstydzą sie swego nazwiska ,a o imieniu nie wspomnę,które zawsze podaje jako dobrze wychowany przez rodziców.Wczoraj moja chrzestnica wychadziła za mąż i znowu siadając przy kolejnych stołach spisałem paredziesiąt nazwisk, które dopisze w Pafie do mojego rodu-gdzie mam wpisanych poonad 15400 osób.Ponownie rody zagłębiowskie spotkały się ze śląskimi i zataczam coraz wiekszy obszar moich zainetresowań. 
Od samego początku nieanonimowy....Leszek Kapłon z Małopolski.W mojej przygodzie z rodowodami najprzyjemniejsze są chwile kiedy mogę podzielić się swoją wiedzą z ludzmii którzy z różnych powodów nie są świadomi swoich korzeni.Ostatnio pokazałem komuś zdjęcie na którym rozpoznał swego ojca.Łzy w jego oczach (steranego życiem rolnika w wieku około siedemdziesięciu lat) były dla mnie największą nagrodą.Poczułem się potrzebny i spełniony...za tak niewiele.Pozdrawiam
-
marek_kierznikiewicz

Spójrzcież mi w oczy...
"Błąd rodzaju pliku (nieprawidłowie rozszerzenie)."
ten komunikat pojawia się przy wgrywaniu zdjęcia ?
zdjęcie jest w jpg.
Pozdrawiam
Marek
ten komunikat pojawia się przy wgrywaniu zdjęcia ?
zdjęcie jest w jpg.
Pozdrawiam
Marek
Spójrzcież mi w oczy...
Witam wszystkich serdecznie.
I ja mam kłopot z wpisaniem zdjęcia.
Chciałbym tylko zakomunikować bardzo dobra organizacje francuskich środowisk genealogicznych do których i ja należę. Bardzo się ciesze, ze Rodaków moich ta pasja również ogarnęła.
Do tej pory pomagałem właśnie tym dwóm narodom porozumieć się na polu poszukiwań, a to głownie w dziedzinie odnajdywania miejscowości na polskich ziemiach co pozmieniały nazwy, lub raczej "zagubiły" swoje granice. Przeciętny Francuz nie może zrozumieć, ze taka rzecz może się wydarzyć. Sami widzicie ze pomoc dla nich jest potrzebna, głownie dla tych co nie umieją wymówić poprawnie swojego rodowego nazwiska.
Pozdrawiam na tych stronach.
Piotr
I ja mam kłopot z wpisaniem zdjęcia.
Chciałbym tylko zakomunikować bardzo dobra organizacje francuskich środowisk genealogicznych do których i ja należę. Bardzo się ciesze, ze Rodaków moich ta pasja również ogarnęła.
Do tej pory pomagałem właśnie tym dwóm narodom porozumieć się na polu poszukiwań, a to głownie w dziedzinie odnajdywania miejscowości na polskich ziemiach co pozmieniały nazwy, lub raczej "zagubiły" swoje granice. Przeciętny Francuz nie może zrozumieć, ze taka rzecz może się wydarzyć. Sami widzicie ze pomoc dla nich jest potrzebna, głownie dla tych co nie umieją wymówić poprawnie swojego rodowego nazwiska.
Pozdrawiam na tych stronach.
Piotr
- Kaczmarek_Aneta

Spójrzcież mi w oczy...
Próbuję zmienić avatar - robię to zgodnie z instrukcją. Niestety, nie wychodzi.
Wielkość pliku jest ok - 94 x98 i waży tylko 3 KB.
Myślę, że to jakiś błąd na stronie...
Wielkość pliku jest ok - 94 x98 i waży tylko 3 KB.
Myślę, że to jakiś błąd na stronie...
Spójrzcież mi w oczy...
Aneto,
zmień awatar, wyloguj się, zaloguj ponownie i czekaj. Czasem mija kilkadziesiąt minut, zanim zmiana będzie widoczna. Wiem to z doświadczenia. Poza tym, Twój nowy awatar był już przez chwilę widoczny.
pozdrawiam - tomek
zmień awatar, wyloguj się, zaloguj ponownie i czekaj. Czasem mija kilkadziesiąt minut, zanim zmiana będzie widoczna. Wiem to z doświadczenia. Poza tym, Twój nowy awatar był już przez chwilę widoczny.
pozdrawiam - tomek
- Kaczmarek_Aneta

Spójrzcież mi w oczy...
a gdzie tam ! Wgrywam nowy, a stary emblemat wchodzi ;(
No trudno...
No trudno...
Spójrzcież mi w oczy...
Aneto,
ja widzę nowy...
t
ja widzę nowy...
t
- Kaczmarek_Aneta

Spójrzcież mi w oczy...
A to ciekawe ! Ja widzę cały czas ten sam, stary avatar !
Możliwe to ?
Cookies wyczyściłam..
Możliwe to ?
Cookies wyczyściłam..