Grób na cmentazru w Kazimierzu Dolnym

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Magdalena_Dąbrowska

Sympatyk
Nowicjusz

Grób na cmentazru w Kazimierzu Dolnym

Post autor: Magdalena_Dąbrowska »

Proszę gorąco o to by ktos kto trafi na grób Marii Ciepielowskiej (z domu Dylska lub Dattelabum, zmarała prawdopodobnie w latach czterdziestych) spisał dane z nagrobka lub/i zrobił zdjęcie. Bede bardzo wdzięczna .

Moge również zerknąc na cmentarzw Chynowie lub Drwalewie ewntualnie w Łukcie lub Florczakach
jogo

Sympatyk

Post autor: jogo »

Witaj.Proponuję ,abyś napisała do Parafii czy ten grób jeszcze istnieje.W Kazimierzu od kilku lat pobierane są opłaty i gdy nie są uiszczane to może się tak zdarzyć ,że już jest tam kto inny pochowany.Mnie się tak przytrafiło z męża pradziedkiem, pozostał jedynie krzyż i tabliczka.Będąc w Kazimierzu zwrócę uwagę na "Twoje "nazwisko.
Pozdrawiam
Jolka
Magdalena_Dąbrowska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Magdalena_Dąbrowska »

Dziekuje serdecznie za podpowiedż. Na razie napisałam do USC w Kazimierzu, moze znajdą akt zgonu tylko to może chwilę potrwać. Ale swoja droga i do parafii napiszę.
Gdyby człowiek różne rzeczy wiedział wcześniej... rok z okładem temu byłam w Kaziemierzu kilka dni, mogłam i na cmenatrz pójść i do parafii i do Urzedu ale wtedy nie wiedziałam że praprababcia w Kaziemierzu jest pochowana.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”