Artur Brandenburg z Akademii Muzycznej

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Fronczak_Waldemar

Członek PTG

Artur Brandenburg z Akademii Muzycznej

Post autor: Fronczak_Waldemar »

Poszukuję wszelkich informacji o Arturze Brandenburgu, profesorze Akademii w Katowicach. Uczył jeszcze chyba do lat 50-tych XX wieku.
Był człowiek, a informacje o nim uległy zniszczeniu. Może ktoś z was ma jakiś pomysł?

Pozdrawiam serdecznie
Waldemar Fronczak
Awatar użytkownika
MariaŁopaciuk

Sympatyk
Mistrz

Re: Artur Brandenburg z Akademii Muzycznej

Post autor: MariaŁopaciuk »

Fronczak_Waldemar pisze:Poszukuję wszelkich informacji o Arturze Brandenburgu, profesorze Akademii w Katowicach. Uczył jeszcze chyba do lat 50-tych XX wiek
Waldku,
a co na to sama Akademia Muzyczna w Katowicach - jej archiwum ?

Niedawno z wieklą pomocą przyszła mi Pani Kustosz z Archiwum Akademii Sztuk Pięknych w Warszwie, gdy poszukiwałam informacji zawodowych o rodzimym artyście malarzu, który tam był zatrudniony w latach 50 tych.
Dodatkowo Pani Kustosz poleciła mi kontakt ze Związkiem Polskich Artystów Pastyków w Warszawie zarówno z Zarządem Głównym w Warszawie, jak i Okręgiem Warszawskim ZPAP, może więc przez analogię spróbujesz poszukać w Związku Polskich Artystów Muzyków Zarządzie Głównym w Warszawie jak i Okręgu Katowickim ZPAM ?

Serdecznie pozdrawiam
Maria
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”