Lista osób w części mojego drzewa gen. po kilku mies. pracy
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witaj, czy możesz coś więcej napisać nt. Adama Maliszewskiego: I243 Adam Maliszewski? Tak nazywał się pradziadek mojej żony.
Dzięki z góry. Marek
Dzięki z góry. Marek
Dzięki za odpowiedź, jednak nurtuje mnie jeszcze jedna osoba. I161 mógłbyś coś więcej napisać? Niewykluczone, że wiem o kogo chodzi. Pozdrawiam gorąco!
PD: Adam Maliszewski - młoda osoba, poślubił moją kuzynkę. Obecnie Tychowo.
PD: Kazimierz Łukojć - poślubił siostrę mojej babci, czyli Irenę Gellert, mieli 3 dzieci: Henryk, Iwona, Grażyna zam. Szczecin. Zajrzyj tutaj:
http://www.wasiak.jcom.pl/liniagellert_index.html
Paweł
PD: Kazimierz Łukojć - poślubił siostrę mojej babci, czyli Irenę Gellert, mieli 3 dzieci: Henryk, Iwona, Grażyna zam. Szczecin. Zajrzyj tutaj:
http://www.wasiak.jcom.pl/liniagellert_index.html
Paweł
Mój dziadek po wojnie wyjechał do Szczecina, ale na krótko - na stałe osiedlił się w okolicach Olsztyna. Zastanawiam się czy Ci ze Szczecina są w jakikolwiek sposób spokrewnieni.
Witaj,
Karol Wasiak, to brat mojego dziadka, urodz. 1928 r. w gm. Grabów, pow. łęczycki., syn Józefa i Genowefy Łukomskiej. Podczas II wojny św. w łapance Niemców wywieziony na roboty przymusowe do Niemczech.
Paweł
Karol Wasiak, to brat mojego dziadka, urodz. 1928 r. w gm. Grabów, pow. łęczycki., syn Józefa i Genowefy Łukomskiej. Podczas II wojny św. w łapance Niemców wywieziony na roboty przymusowe do Niemczech.
Paweł
:))
I293 Szymon Feretycki Feretycki Szymon M - moj brat tak samo sie nazywa. Skad jest Szymon z Twojej listy?
-
Gajzler_Michał

- Kontakt:
-
Kasia_Marchlińska

Skąd są Pańscy Sosnowscy?
bardzo dziekuję,
Kaśka
bardzo dziekuję,
Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
-
Szczepaniak_Tomasz

Czy wśród Wasiaków masz może mieszkańców Warszawy lub okolic Grójca/Rawy Mazowieckiej?
Pytam, gdyż drugą żoną mojego pradziadka Bolesława Szczepaniaka była Apolonia Wasiak (z domu Pońska). Pierwszy jej mąż to Władysław Wasiak (zm. w 1950 w Warszawie). Brat Bolesława Szczepaniaka, Władysław po wojnie wyjechał w okolice Białogardu (wieś Lulewiczki). A zarówno Wasiakowie jak i Szczepaniakowie mogli pochodzić z tych samych okolic (Grójec, Rawa - potem Warszawa).
Pozdrawiam
Tomasz Szczepaniak
Pytam, gdyż drugą żoną mojego pradziadka Bolesława Szczepaniaka była Apolonia Wasiak (z domu Pońska). Pierwszy jej mąż to Władysław Wasiak (zm. w 1950 w Warszawie). Brat Bolesława Szczepaniaka, Władysław po wojnie wyjechał w okolice Białogardu (wieś Lulewiczki). A zarówno Wasiakowie jak i Szczepaniakowie mogli pochodzić z tych samych okolic (Grójec, Rawa - potem Warszawa).
Pozdrawiam
Tomasz Szczepaniak
Witam, moi pochodzili z Zawada, pow. łęczycki, a przodek Sławęcin parafia Grabów (po 1812), a Sławoszew (przed 1812). Nazwisko to jest częste, bo powstawało od spieszczeń imion Iwan=Jan, Wawrzyniec-Wojciech. Pozdr. Paweł
Poproszę o informację o Józefie Śliwińskim - czy to z okolic Mławy może?
Adriana