Jak szukać rodziny, dokumentów w Belgii ?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Jak szukać rodziny, dokumentów w Belgii ?
Belgia - bardzo proszę o wskazówki jak prowadzić poszukiwania przodków w tym kraju.
BELGIA
Witaj zależy z której części kraju bo są diecezje gdzie dane z ksiąg metrykalnych są w na stronie Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego i tam można dużo się dowiedzieć ,a także na innych stronach towarzystw.Pozdrawiam Jadwiga
BELGIA
Byłam na stronach PTG i nie mogę nic znaleść odnośnie Belgii,czyli w dalszym ciągu proszę o litość i pomoc
ksiazka telefoniczna
http://www.infobel.com/fr/world/Teldir. ... nfobel.be/
Poszukiwania genealogiczne
http://www.guide-genealogie.com/guide/g ... gique.html
http://www.infobel.com/fr/world/Teldir. ... nfobel.be/
Poszukiwania genealogiczne
http://www.guide-genealogie.com/guide/g ... gique.html
-
Janusz_Napiorkowski

Jak szukać w Belgii ?
Niestety ja nie znam miejscowości ,w której mieszkała moja rodzina i kompletnie nie wiem, w której części Belgii mam szukać. Prawdę mówiąc i książka telefoniczna podana mi przez elgra nic mi nie pomogła.Okazało się, że poszukiwany wujek miał 2 córki, także nazwisko zniknęło. Z przekazów rodzinnych wiem, że brat mojego dziadka na pewno miszkał w Belgii, zresztą jestem w posiadaniu jedynego zdjęcia, które na odwrocie ma podpis Belgia 1939. Poszukiwania przez Czerwony Krzyż też nie przyniosły rezultatu.
- Czajkowska_Joanna

Jak szukać w Belgii ?
T: Jak odnaleźć osobę mieszkającą w Belgii
Witam,
mam pytanie. Poszukuję osoby mieszkającej w Belgii. Niestety nie mam o niej zbyt wielu informacji. Znam tylko jej imię oraz nazwisko panieńskie. Wiem gdzie się urodziła i mniejwięcej kiedy. Wiem także, że mieszka w Belgii, że tam wyszła za mąż oraz, że ma córkę.
Jest to rodzina. Niestety ze względu na rozstanie rodziców, więzy zostały bezpowrotnie zerwane, a ja dopiero niedawno dowiedziałam się o jej istnieniu. Czy ktoś wie może jak można poszukiwać osób w Belgii? Może są jakieś dobre serwisy, albo poczytne gazety, w których możnaby zamieścić ogłoszenie? A może istnieje coś na kształt ancestry?
Z góry dziękuję za pomoc
Witam,
mam pytanie. Poszukuję osoby mieszkającej w Belgii. Niestety nie mam o niej zbyt wielu informacji. Znam tylko jej imię oraz nazwisko panieńskie. Wiem gdzie się urodziła i mniejwięcej kiedy. Wiem także, że mieszka w Belgii, że tam wyszła za mąż oraz, że ma córkę.
Jest to rodzina. Niestety ze względu na rozstanie rodziców, więzy zostały bezpowrotnie zerwane, a ja dopiero niedawno dowiedziałam się o jej istnieniu. Czy ktoś wie może jak można poszukiwać osób w Belgii? Może są jakieś dobre serwisy, albo poczytne gazety, w których możnaby zamieścić ogłoszenie? A może istnieje coś na kształt ancestry?
Z góry dziękuję za pomoc
Jak szukać w Belgii ?
Mam kuzynkę obecnie mieszkającą w Belgii - może będzie mogła pomóc ???
Przesyłam na PW jej adres meilowy
))
Pozdrawiam !!!!
Jola
Przesyłam na PW jej adres meilowy
Pozdrawiam !!!!
Jola
Chwilowo utknęłam w poszukiwaniu Fortuńskich z parafii Kargów ......
Jak znaleźć rodzinę w Belgii?
Witam
Kochani pomóżcie. Jak mam znaleźć siostrę babci która wyjechała w czasie II wojny do Belgii. Nazywała się Jadwiga Lorenc (Lorync) z domu Bil (lub Biel). Miała męża Jana i córkę Zofię. Wiem, że jeszcze w latach 60 - 70 pisała do babci, a później pewnie umarła bo kontakt z nią się urwał. Ale chciałabym nawiązać kontakt z jej dziećmi.
Iwona
Kochani pomóżcie. Jak mam znaleźć siostrę babci która wyjechała w czasie II wojny do Belgii. Nazywała się Jadwiga Lorenc (Lorync) z domu Bil (lub Biel). Miała męża Jana i córkę Zofię. Wiem, że jeszcze w latach 60 - 70 pisała do babci, a później pewnie umarła bo kontakt z nią się urwał. Ale chciałabym nawiązać kontakt z jej dziećmi.
Iwona
- Tymowski_Marian

Jak znaleźć rodzinę w Belgii?
Dzien dobry,
ksiazka telefoniczna www.infobbel.com; Belgia. Wpisalem nazwisko Lorenc i co widzimy:
Lorenc L.
Allee des Marronniers 23
4671 Blegny
telefon 0436 24 659
do telefonu potrzeba perfix do Belgii 0031
Pozdrawiam
ksiazka telefoniczna www.infobbel.com; Belgia. Wpisalem nazwisko Lorenc i co widzimy:
Lorenc L.
Allee des Marronniers 23
4671 Blegny
telefon 0436 24 659
do telefonu potrzeba perfix do Belgii 0031
Pozdrawiam
-
Domarecka_Elżbieta

Akt slubu zawartego w Brukseli
Czy ktoś wie w jaki sposób dotrzeć do aktu ślubu zawartego w Brukseli?
Ślub zawarty pomiędzy: Marian Dąbrowski ur. 8.09.1882 w Warszawie i Maria Kazimiera z Szumskich ur. 6.10.1889 w Russowie
Ślub cywilny 26.07.1911 w Hotel de Ville w Brukseli
Ślub kościelny 28.09. 1911 w kościele ewangelickim przy Muzeum w Brukseli
Świadkowie: Jan Kaden Bandrowski, Medard Downarowicz
Ślub zawarty pomiędzy: Marian Dąbrowski ur. 8.09.1882 w Warszawie i Maria Kazimiera z Szumskich ur. 6.10.1889 w Russowie
Ślub cywilny 26.07.1911 w Hotel de Ville w Brukseli
Ślub kościelny 28.09. 1911 w kościele ewangelickim przy Muzeum w Brukseli
Świadkowie: Jan Kaden Bandrowski, Medard Downarowicz