Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Brozek_Oskar

-
Rzeszotek_Łukasz

- Brozek_Oskar

najlepiej by mi było zacząć od małżeństw księga 1691-1737. W Ad Kielce jest to księga nr 30. 
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
-
Marynicz_Marcin

Kiedy można się spodziewać zdjęć z Odrowąża? 
Czekamy niecierpliwie z Radkiem (redie).
Czekamy niecierpliwie z Radkiem (redie).
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
-
Ostrowski-Jerzy

- Kontakt:
- Brozek_Oskar

- Kornelia_Major

- Kontakt:
-
Marynicz_Marcin

Pani Kornelio,
jest jakaś szansa na Odrowąż w tym roku?
jest jakaś szansa na Odrowąż w tym roku?
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Marcin Marynicz
- Kornelia_Major

- Kontakt:
- Brozek_Oskar

Kornelio,
Czy nie mógł bym dostać części jakiś materiałów? Będę pomagał Pani Ewie w indeksacji, mam bardzo duże obeznanie w nazwiskach i osobach na tym terenie. Przecież jakby nie patrzeć jest to duża parafia, więc przydałaby jej się pomoc. Poza tym cały weekend mogę siedzieć od rana do wieczora indeksując.
Bardzo chętnie włączę się w indeksację całego zbioru.
Czy nie mógł bym dostać części jakiś materiałów? Będę pomagał Pani Ewie w indeksacji, mam bardzo duże obeznanie w nazwiskach i osobach na tym terenie. Przecież jakby nie patrzeć jest to duża parafia, więc przydałaby jej się pomoc. Poza tym cały weekend mogę siedzieć od rana do wieczora indeksując.
Bardzo chętnie włączę się w indeksację całego zbioru.
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Ewa już od dawna indeksuje par. Jędrzejów ze swoich zdjęć.oskar702 pisze:Kornelio,
Dzisiaj otrzymała zdjęcia, które ja zrobiłam .Niech sama dokończy indeksację tej parafii.
Pozdrawiam, Kornelia
Oskar. Argument, że będzie długi weekend (raptem jeden dzień dłuższy niż normalny), nie jest ważki wobec indeksowania dużej parafii bo to trwa tygodnie jeśli nie wręcz miesiące. Jeśli chcesz koniecznie ten weekend wykorzystać to parafii multum, a jeśli zależy Ci na tej konkretnej parafii to nie ma znaczenia czy dostaniesz dziś czy za tydzień, roboty wystarczy. Mam nadzieję, że wcześniej już indeksowałeś, bo jeśli nie to szanse marne, lepiej wtedy poprosić o jakąś próbkę testową do zrobienia - choćby w ten długi weekend co by stracony nie był.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
- Brozek_Oskar

Nie chodzi mi tutaj tylko o weekend, lecz miałem w planach poświęcenie tego weekendu całkowicie na indeksację. Wcześniej indeksowałem. Bardzo mi zależy na tej parafii, ponieważ próbowałem zrobić jej zdjęcia aparatami które posiadałem, a następnie indeksować, i niestety nie były one przystosowane do robienia zdjęć dokumentów.
Pobyty w archiwum były dla mnie zawsze zbyt krótkim okresem do opracowania pisemnego nawet do celów własnych. Nadmieniam też, że od paru tygodni nonstop wypatruję czy materiały z Jędrzejowa są już dostępne. Chcę wykorzystać mój zapał do pracy. A czy przynajmniej mógłbym uzyskać do celów własnych do własnego opracowania część lub całość?
Pobyty w archiwum były dla mnie zawsze zbyt krótkim okresem do opracowania pisemnego nawet do celów własnych. Nadmieniam też, że od paru tygodni nonstop wypatruję czy materiały z Jędrzejowa są już dostępne. Chcę wykorzystać mój zapał do pracy. A czy przynajmniej mógłbym uzyskać do celów własnych do własnego opracowania część lub całość?