Posiadam listę więźniów konsp. niepodl. na pomorzu 45-56 r.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Posiadam listę więźniów konsp. niepodl. na pomorzu 45-56 r.
Witam,
jestem w posiadaniu książki "Dzieje drugiej konspiracji niepodległościowej na Pomorzu Gdańskim w latach 1945-1956" B. Rusinek, Z.Szczurek. Książka ta zwiera wykaz osób aresztowanych, więźniów i skazanych na śmierć. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę sprawdzić nazwiska.
Pozdrawiam
Asia
jestem w posiadaniu książki "Dzieje drugiej konspiracji niepodległościowej na Pomorzu Gdańskim w latach 1945-1956" B. Rusinek, Z.Szczurek. Książka ta zwiera wykaz osób aresztowanych, więźniów i skazanych na śmierć. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę sprawdzić nazwiska.
Pozdrawiam
Asia
To nazwisko również nie występuje.bormarek pisze:Może podejmuje fałszywy trop ale czy figuruje na tym spisie Roman Bober?
Ale dla uporządkowania: książka ta zawiera listę osób które działał w konspiracji niepodległościowej ( należały do organizacji lub samotnie prowadzili walkę z władzą komunistyczną) i zostały aresztowane i skazane na więzienie lub śmierć. Książka ta zawiera również listę sędziów, prokuratorów i funkcjonariuszy bezpieczeństwa w latach 1945-1956.
Asia
-
annaczudaj