Nazwisko: Lubryczyński
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=4425&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- Michał_Zieliński

- Otrzymał podziękowania: 14 times
Witam - w moim drzewie mam Lubryczyńskich wywodzących się od Feliksa Lubryczyńskiego (fabrykanta instrumentów chirurgicznych, żyjącego w latach 1831-88) i jego żony Weroniki z Osieckich (siostry mojego pra...dziadka).
Ponieważ jest to bardzo rzadkie nazwisko, myślę, że mogą to być wspólni krewni. Jeśli chcesz mogę Ci dać dostęp do mojego drzewa genealogicznego na myheritage.pl - gdzie mam rozrysowaną sporą gałąź potomków Feliksa i Weroniki - możesz zobaczyć czy to Twoi krewni i, jeśli byś chciał, a za co zawsze jestem bardzo wdzięczny, uzpełnić o znane Tobie osoby, w tym w szczególności ze współczesnych pokoleń, bo dla mnie jedynym źródłem informacji była geneteka.
Jeśli masz ochotę wyślij mi proszę maila na mój adres mailowy - wtedy będą mógł Ci dać dostęp do drzewa.
Ponieważ rozpisywanie wszystkich Lubryczyńskich jakich mam w moim drzewie, zajęłoby za dużo czasu, to tak tytułem wstępu przedstawię Ci tylko męskie linie jakie mam (resztę można zobaczyć w moim ww. drzewie):
Synowie Feliksa Lubryczyńskiego
1.Aleksander (1860-?)
2. Władysław (1868-1919) - żonaty z Anną Rudolf
3. Henryk (1871-1918) żonaty z Marią Moraczyńską
4. Marceli (1878-?)
5. Ludwik - żonaty z Józefą Wichrowską
Synowie Władysława:
2.1 Kazimierz
Synowie Marcelego:
4.1 Stanisław żonaty z Aleksandrą Fehner
4.2 Wacław
Mam nadzieję, że powyższe informacje, jak również inne które są w moim drzewie okażą się pomocne.
Pozdrawiam,
Michał Zieliński
Ponieważ jest to bardzo rzadkie nazwisko, myślę, że mogą to być wspólni krewni. Jeśli chcesz mogę Ci dać dostęp do mojego drzewa genealogicznego na myheritage.pl - gdzie mam rozrysowaną sporą gałąź potomków Feliksa i Weroniki - możesz zobaczyć czy to Twoi krewni i, jeśli byś chciał, a za co zawsze jestem bardzo wdzięczny, uzpełnić o znane Tobie osoby, w tym w szczególności ze współczesnych pokoleń, bo dla mnie jedynym źródłem informacji była geneteka.
Jeśli masz ochotę wyślij mi proszę maila na mój adres mailowy - wtedy będą mógł Ci dać dostęp do drzewa.
Ponieważ rozpisywanie wszystkich Lubryczyńskich jakich mam w moim drzewie, zajęłoby za dużo czasu, to tak tytułem wstępu przedstawię Ci tylko męskie linie jakie mam (resztę można zobaczyć w moim ww. drzewie):
Synowie Feliksa Lubryczyńskiego
1.Aleksander (1860-?)
2. Władysław (1868-1919) - żonaty z Anną Rudolf
3. Henryk (1871-1918) żonaty z Marią Moraczyńską
4. Marceli (1878-?)
5. Ludwik - żonaty z Józefą Wichrowską
Synowie Władysława:
2.1 Kazimierz
Synowie Marcelego:
4.1 Stanisław żonaty z Aleksandrą Fehner
4.2 Wacław
Mam nadzieję, że powyższe informacje, jak również inne które są w moim drzewie okażą się pomocne.
Pozdrawiam,
Michał Zieliński
Ostatnio zmieniony czw 26 cze 2014, 16:13 przez Michał_Zieliński, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Witam,
Nazwisko rzeczywiście mało popularne - akurat robię indeks ze Słomczyna i jest bardzo podobne nazwisko: Lubrykiewicz - metryka 118
Może to jest rodzina ?
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 18-121.jpg
Pozdrawiam
Dorota
Nazwisko rzeczywiście mało popularne - akurat robię indeks ze Słomczyna i jest bardzo podobne nazwisko: Lubrykiewicz - metryka 118
Może to jest rodzina ?
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 18-121.jpg
Pozdrawiam
Dorota
- Michał_Zieliński

Rodzeństwo Feliksa.
1. Antoni Teofil ur. 7.12.1917 Głowaczów
2. Teofila ur. w Kieleckim
3. Feliks , to już masz
4. Julianna ur. 2.02.1834 Bobrowniki-Głowaczów
5. Wiktorya , ur. 20.06.1836 Głowaczów
Natomiast rodzicami ich ojca Kazimierza (1793) są:
Wojciech ur. 1755 ?, gdzie ? i Salomea Imiol/ł/ek ur. gdzieś w Kieleckim.
Mam jeszcze rodzeństwo Kazimierza.Ale nie wiem czy te dane już masz? nie chciałbym powielać.
Lubryczyńscy nie są w moim drzewie.Przynajmniej na razie(XVIII w).
1. Antoni Teofil ur. 7.12.1917 Głowaczów
2. Teofila ur. w Kieleckim
3. Feliks , to już masz
4. Julianna ur. 2.02.1834 Bobrowniki-Głowaczów
5. Wiktorya , ur. 20.06.1836 Głowaczów
Natomiast rodzicami ich ojca Kazimierza (1793) są:
Wojciech ur. 1755 ?, gdzie ? i Salomea Imiol/ł/ek ur. gdzieś w Kieleckim.
Mam jeszcze rodzeństwo Kazimierza.Ale nie wiem czy te dane już masz? nie chciałbym powielać.
Lubryczyńscy nie są w moim drzewie.Przynajmniej na razie(XVIII w).
Tadeusz
-
Lubryczyński_Ireneusz

- t.dzwonkowski

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Sz. Panie Michale
Marceli zmarł w 1939 r. w Warszawie, był żonaty z Martą z Chylińskich, ur. 6.11.1880 r., zmarł 19.08.1967 r. Dzieci z tego małżeństwa to:
1) Anna, zginęła w 1939 r. w Warszawie podczas bombardowania
2) Teodora, zamężna Fabryczewska
3) Helena, zmarła panną
4) Stanisław
5) Wacław, żonaty z Emilią z Makarewiczów , ur. 1914 r. zmarłą 5.01.2008 r.
Pozdrawiam Tadeusz Dzwonkowski
Marceli zmarł w 1939 r. w Warszawie, był żonaty z Martą z Chylińskich, ur. 6.11.1880 r., zmarł 19.08.1967 r. Dzieci z tego małżeństwa to:
1) Anna, zginęła w 1939 r. w Warszawie podczas bombardowania
2) Teodora, zamężna Fabryczewska
3) Helena, zmarła panną
4) Stanisław
5) Wacław, żonaty z Emilią z Makarewiczów , ur. 1914 r. zmarłą 5.01.2008 r.
Pozdrawiam Tadeusz Dzwonkowski
- Michał_Zieliński

Bardzo dziękuję za wszelkie informacje. Dla mnie szczególnie ważne były te dotyczące potomków Marcelego (moimi krewnymi są tylko potomkowie Feliksa i jego żony - Weroniki Osieckiej, która byłą siostrą mojego 3xpra). To co "powyżej" Feliksa to już nie moje drzewo - tak czy inaczej bardzo dziękuję za szeroki odzew, a do p. Tadeusza pozwolę sobie odezwać się na priva.
pozdrawiam,
Michał Zieliński
pozdrawiam,
Michał Zieliński
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Witam, poszukuję dodatkowych informacji dot.
Eleonora Lubryczyńska, lat 53, pochodząca z Warszawy, córka Macieja i Marianny, stan cywilny i zawód nieznane. Zmarła 18-10-1944.
Inskrypcja na grobie: Eleonora zd. Kopczynska Lubryczyńska, żyła lat 53, zm. 17 X 1944.
Tyle wiem na podstawie Księgi zmarłych i inskrypcji na grobie.
Podawane jest również nazwisko panieńskie Kopicińska.
Eleonora Lubryczyńska, lat 53, pochodząca z Warszawy, córka Macieja i Marianny, stan cywilny i zawód nieznane. Zmarła 18-10-1944.
Inskrypcja na grobie: Eleonora zd. Kopczynska Lubryczyńska, żyła lat 53, zm. 17 X 1944.
Tyle wiem na podstawie Księgi zmarłych i inskrypcji na grobie.
Podawane jest również nazwisko panieńskie Kopicińska.
-
Lubryczyński_Ireneusz

Witam, Eleonora urodziła się 18 lutego 1891r. w Janowie w parafii Chynów, jako córka Marcina (a nie Michała) i Marianny z Petrykowskich. Wyszła za mąż za Stanisława Lubryczyńskiego. 14 lutego 1911r. Ślub odbył się w Chynowie. Z ich małżeństwa zrodziły się dzieci: Józefa, Bolesław, Jan i Stanisława. pozdrawiam Irek
-
Lubryczyński_Ireneusz

-
Lubryczyński_Ireneusz