Machnówka koło Berdyczowa
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- e_karczmarczyk

Witam. Czy ktoś na temat tych terenów cokolwiek wie, gdzie szukać materiałów, jakieś spisy, archiwa itd. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
Pozdrawiam, Ela
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina
Witam.
Obecnie ta wieś (Махнівка) nazywa się Комсомольське (Козятинський район)
Pozdrawiam, zelmir
Obecnie ta wieś (Махнівка) nazywa się Комсомольське (Козятинський район)
Pozdrawiam, zelmir
- e_karczmarczyk

Dziękuję, to wiem. Marzą mi się jakieś informacje, gdzie mogę znaleźć coś o mieszkańcach XIX-wiecznej Machnówki, jakieś spisy ludności, coś o parafii itp. Dziadek był chrzczony w kościele katolickim, to znaczy, że był tam taki, czy się utrzymał? Gdzie archiwa? Czy są jakieś spisy cmentarzy, sięgające aż do tamtych terenów?
Pozdrawiam, Ela