Twarowski Józef - Starachowice.

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
zefir454

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: zefir454 »

Witam!
Mam prośbę do świętokrzyskich genealogów w imieniu mojego argentyńskiego przyjaciela, Carlosa. Otóż poszukuje on kontaktu ze swymi krewnymi ze Starachowic. Szuka rodziny Józefa Twarowskiego ze Starachowic, który mieszkał tam przy ulicy Radoszewskiego. Piszę, że mieszkał, gdyż na adresie na kopercie Starachowice należały jeszcze wtedy do województwa kieleckiego.
Czy mógłbym liczyć na Waszą niezawodną pomoc?
Pozdrawiam serdecznie
Józek :lol:
Sawicki_Julian

Sympatyk

Post autor: Sawicki_Julian »

Witaj Józek ,w spisie telefonów z roku 2002 znalazłem ( taką mam ) w Starachowicach dwa nazwiska Twarowskich i podaje nr tych telefonów , może to dzieci Józefa i ktoś się odezwie , ( proponuje dzwonić po południu ) ;
1 ) - Starachowice ul Zakładowa - Twarowska Aniela 274 - 87- 60 ;
2 ) - Twarowski Jarosław ul Czerwonego Krzyża 274 - 97 - 74 ;
Znam trochę Starachowice i wiem ze ulica Radoszewskiego ta między torami a dalej rzeką Kamienną ma przeważnie domki stare z drzewa i może młodzi przenieśli się na nowe miejsce np. bliżej zakładów dawnych F.S.C .
Ps. - Józefie znam twoją stronę , bardzo fajna , poznaje po zdjęciu i przy okazji mam pytanie odnośnie Sawickich których poszukuje ,jest tam taki zapis miedzy innymi o Teodorze Sawickim na popisie chyba w 1775 r. z parafii możliwe ze Sokal i inny zapis ze tam u Ciebie występują Sawiccy kilku herbów w tym Nowina ,tych właśnie poszukuje i nie wiem czy Teodor był takiego herbu , może wiesz coś więcej na taki temat o moich przodkach gdzie mieszkali i ich dziec i ( może rożne metryki ) , podam na wszelki wypadek mój adres mailowy to napisz do mnie ; pozdrawiam - Julian Sawicki
podaje adres - julsaw5@o2.pl
Sawicki_Julian

Sympatyk

Witam ponownie Józefie , podaną prośbę trzeba sprawdzać , a nie po jednym dniu na forum zrezygnować z pomocy Carlosowi - Julian
Awatar użytkownika
zefir454

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: zefir454 »

Witaj!
Źle mnie zrozumiałeś. Miałem wczoraj Ci odpowiedzieć i podziękować, ale miałem jakąś awarię internetu i nie mogłem tego zrobić. Oczywiście wysłałem już odpowiedź Carlosowi, czekam na odzew z jego strony.
Odnośnie Sawickich- nie mam u siebie materiałów wzbogaconych o ten popis, który zacytowałeś. Jest trochę danych o Sawickich herbu Nowina ( członkowie Sejmu Wielkiego) w genealogii M. Minakowskiego, ale niestety, nie mam tam wykupionej subskrypcji.
Obiecuję jednakże śledzenie tego tematu i w miarę wolnego czasu, spróbuję pomóc.
Pozdrawiam serdecznie
Józek
Józek- Lubuskie Towarzystwo Genealogiczne
Sawicki_Julian

Sympatyk

Witaj Józek ,to fajnie żeśmy się dogadali , jak by było coś to adres mój masz , a Pan Marek Minakowski pisał do mnie by sobie wykupić subskrypcje , ale się nie domyślałem o co chodzi ; pozdrawiam - Julian
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”