Żukowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Borkowska_Katarzyna

Sympatyk

Żukowski

Post autor: Borkowska_Katarzyna »

Poszukuję informacji na temat Żukowskich z Żukowa Małego, parafia Ciachcin w powiecie płockim (i okolic). Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje.
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Żukowski

Post autor: apogorzelska »

Witaj
Mój Żukowski urodził się w gminie Bielsk do której należy ta parafia, niestety nic więcej o nim nie wiem, możesz mi napisać coś więcej o Żukowskich z Żukowa?
Ania
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
Awatar użytkownika
Szczerbiński

Sympatyk

Żukowski

Post autor: Szczerbiński »

Witam!
Żukowscy h. Prus_III z Żukowa ale Wielkiego w płockim w pow. raciąskim wymienieni są w Herbarzu Duńczewskiego na str. 66
Nadto ten sam ród opisany jest u Niesieckiego w t. 10 na str. 192 -193, tamże opisani są także tego samego herbu Żukowscy z Żukowa Małego (mniejszego). Prabut - dziedzic na Żukowie mniejszym.
Ród bardzo stary notowany w roku 1377. Idą od protoplasty Sobora.
Pozdrawiam Jerzy
PS. W herbarzach jest 8 rodów Żukowskich ...
Pani Kasiu mam pytanie: znałem kiedyś osobiście śp. Pana Jana Dunina-Borkowskiego h. Łabędź z Warszawy, czy mówi Pani coś to nazwisko?
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Żukowski

Post autor: apogorzelska »

Dziękuje.
Ania
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”