Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
poszukuję danych rodziny w wojsku Carskim
Dzień Dobry!
Poszukuję danych osoby o nazwisku DMITRJEW lub DMITRIEW Konstatny - Podporucznik Lejb Gwardii Petersburskiegi Pułku .
Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Jacek
Poszukuję danych osoby o nazwisku DMITRJEW lub DMITRIEW Konstatny - Podporucznik Lejb Gwardii Petersburskiegi Pułku .
Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Jacek
-
kaaczorr174

poszukuję danych rodziny w wojsku Carskim
Dzień dobry,
Proszę o sprawdzenie:
Leopold Kaczyński ur 1893
Antoni Walewski ur 1877
Bolesław Konecki ur 1883
Wojciech Chmieliński ur 1878
Leon Czarzasty ur 1871
Bronisław Czarzasty ur 1896
Sylwester Umiński ur 1873
pozdrawiam, Kamil
Proszę o sprawdzenie:
Leopold Kaczyński ur 1893
Antoni Walewski ur 1877
Bolesław Konecki ur 1883
Wojciech Chmieliński ur 1878
Leon Czarzasty ur 1871
Bronisław Czarzasty ur 1896
Sylwester Umiński ur 1873
pozdrawiam, Kamil
-
Krzysiek.f.72

Witam po dłuższej nieobecności...
mam prośbę...niektóre wymienione przez Was nazwiska znajdują się już w wykazie; oczywiście nie są one ułożone alfabetycznie wobec czego trzeba < niestety > od początku - uważnie - przeczytać temat/wykaz "Wykaz nazwisk w wojsku carskim -opracowanie", oto link :
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-7847.phtml
życzę miłej lektury
mam prośbę...niektóre wymienione przez Was nazwiska znajdują się już w wykazie; oczywiście nie są one ułożone alfabetycznie wobec czego trzeba < niestety > od początku - uważnie - przeczytać temat/wykaz "Wykaz nazwisk w wojsku carskim -opracowanie", oto link :
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-7847.phtml
życzę miłej lektury
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
-
Czubaszewski_Jarosław
- Brozek_Oskar

Witam. Chciałbym się przypomnieć z nazwiskami:
Robak, dokładnie Jakub Robak
Brożek, Domaszewicz,Łosowski, Wolski, Zadębski, Cichy, Dzięcioł (Józef syn Kazimierza), Żabka
Chciałem się również zapytać, bo w opracowaniu widzę nazwisko Lipski, lecz nie widzę mojego pradziadka który był na pewno w Armi Carskiej, tj. Juliana Lipskiego syna Jana, czy jest możliwość że gdzieś się jeszcze "podziewa" w Pani zbiorach?
Pozdrawiam, Oskar
Robak, dokładnie Jakub Robak
Brożek, Domaszewicz,Łosowski, Wolski, Zadębski, Cichy, Dzięcioł (Józef syn Kazimierza), Żabka
Chciałem się również zapytać, bo w opracowaniu widzę nazwisko Lipski, lecz nie widzę mojego pradziadka który był na pewno w Armi Carskiej, tj. Juliana Lipskiego syna Jana, czy jest możliwość że gdzieś się jeszcze "podziewa" w Pani zbiorach?
Pozdrawiam, Oskar
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Niestety nie jest to realne bym sprawdziła tyle nazwisk.oskar702 pisze:Witam. Chciałbym się przypomnieć z nazwiskami:
Robak, dokładnie Jakub Robak Brożek, Domaszewicz,Łosowski, Wolski, Zadębski, Cichy, Dzięcioł (Józef syn Kazimierza), Żabka
Chciałem się również zapytać, bo w opracowaniu widzę nazwisko Lipski, lecz nie widzę mojego pradziadka który był na pewno w Armi Carskiej, tj. Juliana Lipskiego syna Jana, czy jest możliwość że gdzieś się jeszcze "podziewa" w Pani zbiorach? Pozdrawiam, Oskar
Umawiam się z Tobą na poszukiwanie nazwiska Robak < przynajmniej na chwilę obecną > ;
co do Lipskiego...istnieje takie prawdopodobieństwo, że być może mam też i innych.
WitajMagduff pisze:Proszę o sprawdzenie takiej osoby - Józef Lewicki, wcielony w 1915, s. Pawła. Wszystkiego naj! M.
musisz uzbroić się w cierpliwość...nie wiem czy mam w wykazie Twego przodka ale...Lewickich mam naprawdę dużo. Zajmie mi trochę czasu ich wpisanie.
Joanna z d. Sawicka
-
ambrozja100

Re: Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
Witam,
Proszę o sprawdzenie nazwiska Ścięgosz
Z góry dziękuję.
Anna P Warszawa
Proszę o sprawdzenie nazwiska Ścięgosz
Z góry dziękuję.
Anna P Warszawa
-
elizowka381

Re: Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
Witam serdecznie,czy mogłabym prosić o sprawdzenie nazwiska Gronczewski, Grączewski lub Grąbczewski.
Z góry dziękuję
Iza
Z góry dziękuję
Iza
WitajMagduff pisze:Proszę o sprawdzenie takiej osoby - Józef Lewicki, wcielony w 1915, s. Pawła. Wszystkiego naj! M.
musisz uzbroić się w cierpliwość...nie wiem czy mam w wykazie Twego przodka ale...Lewickich mam naprawdę dużo. Zajmie mi trochę czasu ich wpisanie.
Nie ma sprawy
Pozdrowienia,
M.
-
Otocki_Ryszard