Suraż, parafia Bożego Ciała

Wątki tworzone z pozycji Moduł Katalog Zasobów Metrykalnych > Dodaj Parafię ... ; pozycja „Nasze parafie” (Poszukuję w Parafii..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

tadeusz_k

Sympatyk

Post autor: tadeusz_k »

Pani Małgorzato rodzin o nazwisku Jarmoc w Surazu jest kilka .Proszę o trochę Pszczegółów to przekażę posiadane dane.Jeśli Panią interesują informacje z XX w.to proszę przez p.w. Część rodzin Jarmoców jest spokrewnionych z moją rodziną i posiadam Je w swoim drzewie genealogicznym.Pozdrawiam Tadeusz K.
Kadej_Malgorzata

Sympatyk

Post autor: Kadej_Malgorzata »

Informacje przesłałam na pw

M.Kadej
dardan1974

Post autor: dardan1974 »

Witam serdecznie, jestem zainteresowany informacjami dot. przodków następującej osoby: Józef Danielczuk vel Danilczuk 1854 - 1924 /żona Michalina z domu Lechowska/. Czy ktoś z państwa może pomóc ? Grób jest na cmentarzu w Surażu. Jestem początkujący, gdzie mogę szukać informacji.
tadeusz_k

Sympatyk

Nazwisko Danilczuk występuje bardzo często w par.Suraż w Zawykach .Informacje jakie posiadam dotyczą wyłącznie mieszkańców Suraża.W 2 połowie XIX wieku w Surażu zamieszkuje tylko Antoni Danilczuk ktory miał 4 synów Wincentego,Władysława,Aleksandra i Feliksa.Informacje o przodkach p.Józefa proszę poszukiwać w zasobach Archiwum Archidjecezjalnego w Białymstoku.
Pozdrawiam Tadeusz K.
dardan1974

Bardzo dziękuję za informacje.

tadeusz_k pisze:Nazwisko Danilczuk występuje bardzo często w par.Suraż w Zawykach .Informacje jakie posiadam dotyczą wyłącznie mieszkańców Suraża.W 2 połowie XIX wieku w Surażu zamieszkuje tylko Antoni Danilczuk ktory miał 4 synów Wincentego,Władysława,Aleksandra i Feliksa.Informacje o przodkach p.Józefa proszę poszukiwać w zasobach Archiwum Archidjecezjalnego w Białymstoku.
Pozdrawiam Tadeusz K.
bartosz82

Sympatyk

Post autor: bartosz82 »

Witam! Bardzo prosiłbym o informacje o małżeństwie ,, Szymon Siemionko i Katarzyna Grochowska,, XIX wiek. Pozdrawiam
tadeusz_k

Sympatyk

Aktu ślubu Szymona Siemionki z Katarzyną Grochowską nie znalazłem w parafii Suraż.Nie znalazłem też w spisach mieszkańców Suraża z 2 połowy XIX w. tej rodziny Siemionków. Szymon urodził się w Surażu w dn.11.pażdziernik 1837r.jako dziecko Piotra i Johanny Manoś .

Pozdrawiam Tadeusz K.
bartosz82

Sympatyk

Post autor: bartosz82 »

Dziękuję za informacje. Pozdrawiam
dardan1974

Szukam informacji o Piotrze Bartoszuku - mieszkańcu wsi Bogdanki /dawniej parafia Suraż/ - ur. pod koniec XIX - szukam informacji o jego rodzicach.
Awatar użytkownika
Daniel_Paczkowski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Daniel_Paczkowski »

Proponuję przejrzeć dostępne skany parafii Suraż. Urodzenia z lat: 1886-1909. http://szukajwarchiwach.pl/4/998/0/-#tabJednostki
Pozdrawiam
Daniel Paczkowski
dardan1974

Dziękuje
annaryglewicz

Post autor: annaryglewicz »

Dzien Dobry,

Szukam informacji na temat Rodziny Choińskich z Suraża, dziękuje
tadeusz_k

Sympatyk

Proszę przesłać na p.w. która rodzima jest w kręgu zainteresowań.Pozdrawiam Tadeusz K
GosiaRudn

Post autor: GosiaRudn »

Raczyński Franciszek mąż Stefanii z domu Kurek. Parafia Suraż. Interesuje mnie miejsce zamieszkania (Średzińskie, Suraż). Raczyński Franciszek syn Franciszka i Anastazji Średzińskiej? A Stefania Kurek, rodzice, pochodzenie? Czy mogę prosić o pomoc w znalezieniu odpowiedzi
tadeusz_k

Sympatyk

Franciszek Raczyński s.Mateusza Katarzy zd. Łyszczyk z Suraża wdowiec lat34zawarł zwiazek małżeński w kościele w Uhowie 8 listopada 1864r. z Antoniną Średzińską z Suraża panna lat 22córka Andrzeja i Franciszki zd.Siemionko.Ślubu ich syna Franciszka nie posiadam.Nazwisko Kurek nie występuje w par.Suraż ,trzeba szukać w sąsiednich parafiach.Pozdrawiam Tadeusz K.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Katalog Zasobów Metrykalnych - Nasze Parafie”