Smoliński i Wiszowaty - Poszukuję informacji o rodzinie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

annapytel

Sympatyk
Adept

Smoliński i Wiszowaty - Poszukuję informacji o rodzinie

Post autor: annapytel »

Poszukuję informacji na temat rodziny Smolińskich i Wiszowatych z parafii Grabowo. Wiem tyle, że mój pradziadek Smoliński miał na imię Leopold i pojął za żonę Teofilę Wiszowatą. Ich pierwszy syn urodził się w Wiszowatych parafia Grabowo. Nastepnie przenieśli się do Łosewa (parafia Białaszewo), gdzie przyszły na świat kolejne dzieci: Aleksander, Czesław, Franciszek i Teodozja. Niestety o rodzinie prababci Teofili Wiszowatej nie wiem nic. Podejżewam że może pochodzić od tych słynnych Wiszowatych ale to są moje domysły. Mam nadzieję że ktos coś wie i mi pomoże. Za co dziękuję
Pozdrawiam
Ania Pytel
Awatar użytkownika
Bozenna

Sympatyk
Nowicjusz

Poszukuję informacji o rodzinie Smolińskich i Wiszowatych

Post autor: Bozenna »

Aniu,
Ale dlaczego nie podajesz zadnych dat ?
Pozdrowienia
Bozenna
annapytel

Sympatyk
Adept

Poszukuję informacji o rodzinie Smolińskich i Wiszowatych

Post autor: annapytel »

z dat znam tylko tyle że
Zygmunt Smoliński syn Leopolda i Teofili urodził się 29 września 1896r w Wiszowatych parafia Grabowo, zmarł w Łosewie, parafia Białaszewo
Aleksander również syn Leopolda i Teofili ur. w 1900r. chyba w Łosewie, zmarł w 1968r. w Sulewie
Franciszek, syn Leopolda i Teofili, ur. 1910r. a zmarł 2000r w Łosewie
Czesław, syn Leopolda i Teofili, urodziła się na pewno po 1910r i tyle
Teodozja, córka Leopolda i Teofili wiem tylko tyle ze zmarła w 2003r. w Truszkach Patorach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”