Gubernia podolska - Kamieniec Podolski w spisach
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Spis ludności Kamieńca Podolskiego np.z 1904 roku
Bandrowski i Chmienlicki Joanno.Nie wiem kiedy pojawili się w Kamieńcu ale na pewno przed 1870 rokiem /1876 rodzi sie prababcia/Opuścili go w 1917.Bandrowskich w Kamieńcu było dużo!!!!
To ci z podolskiej linii Sas Bandrowskich.
Stefan
Stefan
Witaj Aniuannatst pisze:Witam serdecznie
Szukam wszelkich informacji na temat rodzin: Jurczenko, Telega oraz Cymbalista. W 1944r czlonkowie tych rodzin zamieszkiwali wies Palikrowy.
Z gory dziekuje
Anna TimeSt
rok 1904 Gub.Podolska :
- Teligin Jan syn Wasyla - podpułkownik w Żandarmerii Gub.Podolskiej
- Teligin Włodzimierz syn Włodzimierza pracował w nadzorze policji - Medzibożka - ujezd Leticzewski
- Jurczenko Kiryłł syn Jakowlewa - naczelnik Oddziału Pocztowo-Telegraficznego - ujezd Leticzewski
- Cimbalistow Jan syn Emelianowa ( Emiliana ? ) - nauczyciel rysunku i pisma technicznego ( nie wiem czy dobrze się orientuję ale chyba kiedyś był taki przedmiot jak kaligrafia ) , m-sto Bałt - ujezd Bałtskij
w księgach ziemian i dworzan nie znalazłam Twoich nazwisk; w roku 1895 pojawia się też ten sam w/w Jan tyle że w stopniu rotmistrza w żandarmerii.
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Rok 1895 - Gub.PodolskaMarszycki pisze:Bandrowski i Chmienlicki Joanno.Nie wiem kiedy pojawili się w Kamieńcu ale na pewno przed 1870 rokiem /1876 rodzi sie prababcia/Opuścili go w 1917.Bandrowskich w Kamieńcu było dużo!!!!
Stefan
- Bandrowski Franc/Franciszek syn Wojciecha - dworzanin - członek Dumy miasta Barsk
- Chmielnicki Maksymilian syn Aleksego - miasto Winnica
Stefan - Bandrowscy figurują w spisie dworzan - podeślę emailem.
a Chmielnickiego z roku 1859 masz już bo wcześniej wysyłałam Ci.
Joanna z d. Sawicka
-
Anna_Kwaśny

Witam! Prosiłam już kiedyś o sprawdzenie nazwiska Krukowski, niestety nic nie był. Teraz proszę uprzejmie o sprawdzenie jeszcze nazwiska Sielecki, pozdrawiam Ania Kwaśy
Spis ludności Kamieńca z 1904 roku obejmuje ok.36 tys.osób, w tym 4211 katolików.
Ztego co wiem o ten "prawdziwy" spis można pytać na http://www.szlachta.com.pl/?
Prawdopodobnie są też spisy wcześniejsze.
Stefan
Ztego co wiem o ten "prawdziwy" spis można pytać na http://www.szlachta.com.pl/?
Stefan
Spis ludności Kamieńca z 1904 roku obejmuje ok.36 tys.osób, w tym 4211 katolików.
Z tego co wiem o ten "prawdziwy" spis można pytać na http://www.szlachta.com.pl/?
Stefan
Z tego co wiem o ten "prawdziwy" spis można pytać na http://www.szlachta.com.pl/?
Stefan
Dubiński Włodzimierz s. Marcina - ujezd Proskurowskipldi pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Dubiński (Dubieński) oraz Gromulski (Grumulski)
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Paweł
Dubieński Dawid s. Abrama - ujezd Olgopolski
Ks.Pamiątkowa Gub. Podolskiej 1904 rok
Joanna z d. Sawicka
Księga Pam. Gub. Podolskiej rok 1904taadek61 pisze:czy można sprawdzić nazwisko prażmowski pozdrawiam tadeusz
Prażmowski Arseniusz s. Hipolita - ujezd Gajsiński
Prażmowski Ludwik s. Jana - ujezd Jampolski
Księga Pam. Gub. Podolskiej rok 1911
Prażmowski Michał - ujezd Proskurowski - ksiądz w Proskurowskim Rzymsko-Katolickim Dekanacie
Joanna z d. Sawicka
- maria.j.nie

Off-topic* (Czy śledzisz temat) - test
Joanno
proszę potwierdź, czy otrzymałaś w poczcie od Genealodzy.pl "Otrzymujesz ten email ponieważ śledzisz temat ... "
Pozdrawiam serdecznie Maria
* Posta będzie przeniesiony do Wysypiska
proszę potwierdź, czy otrzymałaś w poczcie od Genealodzy.pl "Otrzymujesz ten email ponieważ śledzisz temat ... "
Pozdrawiam serdecznie Maria
* Posta będzie przeniesiony do Wysypiska
-
Magdalena_Dąbrowska