Tarnowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

krysia69

Tarnowski

Post autor: krysia69 »

Szukam Tarnowskich: Jan Tarnowski ożenił się z Bertą Grunwald i mieli 7-ioro dzieci(2 córki i 5 synów), pochodził z centralnej Polski, miał braci: Wacław, Stanisław,Ignacy(wszyscy bardzo wysocy), brał udział w 1-szej wojnie św.- ranny, a z widocznych obrażeń zostało mu brak oka, chodził z przepaską na oku,
Irena_Monika

Sympatyk
Nowicjusz

Tarnowski

Post autor: Irena_Monika »

Witam,
Odpowiedż wysłałam na priv.
Szkoda, że nie podałaś miejscowości, w których mieszkali i lat.
Tarnowscy, z których się wywodzę mieszkali w Kamienicy (koło Zakroczymia) i w Kłoczewie (pow. Ryki).
Pozdrawiam
Irena
lucanos

Tarnowski

Post autor: lucanos »

Moimi przodkami byli Tarnowscy zamieszkali w Ligocie Tułowickiej, miejscowości należącej do gminy Tułowice k/Opola. Mieli folwark i przed nazwiskiem posiadali "von". W poszukiwaniu swoich korzeni doszedłem do roku 1794 zatrzymując się właśnie na nich. Niestety wymarli, mam na myśli, że nie spłodzili męskiego potomka i dlatego nazwisko nie przeszło na następne pokolenie.

Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś wiedziałby o nich cokolwiek lub znał genealogię tychże Tarnowskich i wiedział sąd się wzięła ta linia tegoż rodu, o którym wyżej pisałem.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”