Pilnie potrzebny aparat fotograficzny "SKŁADKA"
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Re: Pilnie potrzebny obiektyw SKŁADKA
W dniu dzisiejszym uruchomiłem dodatkowo możliwość wygodnej wpłaty na nasze konto symbolicznych kwot 1,2,5 i 9 zł za pośrednictwem transferuj.pl. Nie trzeba posiadać konta PayPal, wystarczy mieć konto osobiste. Dokonane płatności widoczne będą na stronie praktycznie natychmiast. Przy wpłacie należy podać konto e-mail, które służy do wysłania potwierdzenia wpłaty przez transferuj.pl Pozostałe pola są opcjonalne. Zachęcam więc do przetestowania mechanizmu wpłacając symboliczną kwotę na szczytny cel.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski
- Skrzypczak_Bogumiła

Re: Pilnie potrzebny obiektyw SKŁADKA
jakie to proste
Pozdrawiam.
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Witam,
Wpłaty z okresu 29.10-25.11.2011 na kwotę 775 zł.
Ooms Alicja
Nowak Tomasz
Tereszkiewicz Antoni
Niesłuchowski Marek
Rebell-Cieniewska Grażyna
Chojnacki Tomasz
Winiarska Irena
Piras Monika
Rytel Edyta i Krzysztof
Kubiak Urszula
Celmer Maryla
Gąsiorek Sebastian
Koczwara Barbara
Dziękujemy ww. jak i wszystkim, którzy swoimi wpłatami umożliwiają wszelkiego rodzaju działania jakie prowadzimy.
Pozdrawiam,
J. Okulus
- skarbnik PTG
Wpłaty z okresu 29.10-25.11.2011 na kwotę 775 zł.
Ooms Alicja
Nowak Tomasz
Tereszkiewicz Antoni
Niesłuchowski Marek
Rebell-Cieniewska Grażyna
Chojnacki Tomasz
Winiarska Irena
Piras Monika
Rytel Edyta i Krzysztof
Kubiak Urszula
Celmer Maryla
Gąsiorek Sebastian
Koczwara Barbara
Dziękujemy ww. jak i wszystkim, którzy swoimi wpłatami umożliwiają wszelkiego rodzaju działania jakie prowadzimy.
Pozdrawiam,
J. Okulus
- skarbnik PTG
Ostatnio zmieniony pn 28 lis 2011, 09:18 przez Joculus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie podam ręki nikomu kto nie wie jak jego prababka z domu" - M. Wańkowicz
-
Sawicki_Julian

- Wituszynski_Alex

- Kontakt:
Najłatwiej https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/websc ... 338b1d9d60
lub tradycyjnie http://genealodzy.pl/name-ptg.phtml
Pozdrawiam,
J. Okulus
lub tradycyjnie http://genealodzy.pl/name-ptg.phtml
Pozdrawiam,
J. Okulus
-
Małgorzata_Motel

Wituszynski_Alex pisze:Witam ,a jak wyglada sytuacja z za granicy,jak wpłacac i gdzie znajde konto
Pozdrawiam
Alex
Jaki jest najprostszy sposób przekazania pieniędzy z zagranicy na rachunek prowadzony w BZ WBK?
Najprostszym rozwiązaniem jest skorzystanie z polecenia wypłaty.
W banku zagranicznym zleceniodawca składa dyspozycję polecenia wypłaty. W poleceniu wypłaty należy podać następujące dane beneficjenta: imię, nazwisko i adres beneficjenta, numer rachunku w formacie IBAN, adres oddziału oraz kod SWIFT BZ WBK (WBKPPLPP).
W jaki sposób zleceniodawca płatności z zagranicy ma podać numer rachunku, aby pieniądze dotarły bez problemów na konto prowadzone w BZ WBK?
Numer rachunku musi być podany w formacie IBAN obowiązującym w Polsce. Składa się on z 26 cyfr i jest poprzedzony literami PL - czyli razem 28 znaków. Pisze się go w formie ciągłej - tzn. bez spacji i myślników, np. PLXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.
Pozwoliłam sobie skopiować powyższe ze strony Waszego banku, wiedząc że do zagranicznych kont należy dodawać PL bądź SWIFT.
Pozdrawiam, MM
- MariaŁopaciuk

... i analogicznie .... odwrotnie ! ! !Myslinski pisze:Mam propzycję, aby przy nazwisku darczyńcy na listach wpłat umieszczać również jego nick. Dlaczego? Chociażby po to, aby w przypadku potrzeby jakiegoś tłumaczenia został z atencją i natychmiast obsłużony.
Oglądając na forum ogromną plejadę osób pytających i proszących o tłumaczenie
... z zażenowaniem oglądam okienko z kwotą darowaną na sprzęt
Pozdrawiam
Maria
- MariaŁopaciuk

- jarymi

Wydaje mi się, że przydał by się system powiadamiania np na PW o wpłynięciu wpłaty. Dokonałem wpłaty normalnie przelewem z własnego konta, a nie za pośrednictwem PAYPAL i nie do końca jestem pewny czy wpłata dotarła na deklarowany cel (obiektyw)
A może od jakiejś wysokości kwoty poparcia ( np. od 50-100 zł) informacja jednym jakimś słowem ( nie kwotą) pod avatarem donatora. Myślę, że mogło by to mocno zachęcić innych użytkowników do wspierania indeksacji, Pozdrawiam
Ryszard Jankielewicz
Pomysł popieram choć nie wierzę, że osoby do których jest skierowana prośba o tłumaczenie będą sprawdzały czy "proszący" popiera finansowo działalność towarzystwa i portalu.Myslinski pisze:Mam propzycję, aby przy nazwisku darczyńcy na listach wpłat umieszczać również jego nick. Dlaczego? Chociażby po to, aby w przypadku potrzeby jakiegoś tłumaczenia został z atencją i natychmiast obsłużony.
Pozdrawiam Wawrek
A może od jakiejś wysokości kwoty poparcia ( np. od 50-100 zł) informacja jednym jakimś słowem ( nie kwotą) pod avatarem donatora. Myślę, że mogło by to mocno zachęcić innych użytkowników do wspierania indeksacji, Pozdrawiam
Ryszard Jankielewicz
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
W dniu 6 grudnia 2011 św. Mikołaj przyniósł nam darowiznę od Agnieszki Mizgalskiej 100 zł za którą dziękuję.
Wasze pomysły związane ze wsparciem są ciekawe. Podoba mi się idea wyróżniania naszych darczyńców. Musiałoby to jednak odbywać się najlepiej z automatu a przynajmniej być technicznie proste. Przy tysiącach użytkowników nie jest łatwo ręcznie bezbłędnie przypisać dane, pomijając że forum nie ma wbudowanej takiej takiej funkcjonalności, zwłaszcza że wpłaty odbywają się różnymi kanałami. Na pewno jednak warto nad tym pomyśleć.
Wasze pomysły związane ze wsparciem są ciekawe. Podoba mi się idea wyróżniania naszych darczyńców. Musiałoby to jednak odbywać się najlepiej z automatu a przynajmniej być technicznie proste. Przy tysiącach użytkowników nie jest łatwo ręcznie bezbłędnie przypisać dane, pomijając że forum nie ma wbudowanej takiej takiej funkcjonalności, zwłaszcza że wpłaty odbywają się różnymi kanałami. Na pewno jednak warto nad tym pomyśleć.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski
Witam,
Poniżej lista wpłacających środki na cele digitalizacji w okresie 26.11.2011-12.01.2012
Januszewska-Miśków Joanna
Prażmowski Tadeusz
Jankielewicz Ryszard
Rebell-Cieniewska Grażyna (już tradycyjnie
)
Noga Jerzy
Chorążewicz Waldemar
Dyja Hanna
Gembski Dariusz
Zdziennicki Paweł
Barsch Ursula
Rytel Edyta i Krzysztof
Brzozowski Andrzej
Chojnacki Tomasz
Gaś Adam
Tylka Anna
Król-Sroczyńska Joanna
Futymska Joanna
Joachimiak Grzegorz
Kijek Edward
Agnieszka Mizgalska
Piotr Matczak
Michał Koperkiewicz
Łączna kwota wpłat 1900 zł.
Dziękujemy.
Jacek Okulus
- skarbnik PTG
Poniżej lista wpłacających środki na cele digitalizacji w okresie 26.11.2011-12.01.2012
Januszewska-Miśków Joanna
Prażmowski Tadeusz
Jankielewicz Ryszard
Rebell-Cieniewska Grażyna (już tradycyjnie
Noga Jerzy
Chorążewicz Waldemar
Dyja Hanna
Gembski Dariusz
Zdziennicki Paweł
Barsch Ursula
Rytel Edyta i Krzysztof
Brzozowski Andrzej
Chojnacki Tomasz
Gaś Adam
Tylka Anna
Król-Sroczyńska Joanna
Futymska Joanna
Joachimiak Grzegorz
Kijek Edward
Agnieszka Mizgalska
Piotr Matczak
Michał Koperkiewicz
Łączna kwota wpłat 1900 zł.
Dziękujemy.
Jacek Okulus
- skarbnik PTG
pilnie potrzebny aparat fotograficzny SKŁADKA
Witam serdecznie.Przelałam z kąta na kąto składki na aparat 25 zł.bnbasia3
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
pilnie potrzebny aparat fotograficzny SKŁADKA
Dziękujemy ślicznie Tomkowi Niczowi za wspaniały prezent, nowiutki obiektyw EF17-40L USM (2900zł).
Ten typ obiektywu doskonale się sprawdza przy fotografowaniu ksiąg.
Robione zdjęcia w Archiwach będą teraz lepszej jakości.
W dalszym ciągu przeprowadzamy zbiórkę na trzeci obiektyw do trzeciego aparatu CANON 60D
który posiadamy.
pozdrowienia
Leszek
Ten typ obiektywu doskonale się sprawdza przy fotografowaniu ksiąg.
Robione zdjęcia w Archiwach będą teraz lepszej jakości.
W dalszym ciągu przeprowadzamy zbiórkę na trzeci obiektyw do trzeciego aparatu CANON 60D
który posiadamy.
pozdrowienia
Leszek