Mydłów powiat Opatowski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Wituszynski_Alex

- Kontakt:
Mydłów powiat Opatowski
Witam ,czy posiada ktos spis ludnosci wsi Mydłów sprzed Frontu 1945,albo info gdzie szukac (Parafia posiada od 1946)
Dzieki i pozdrawiam
Alex
Dzieki i pozdrawiam
Alex
-
janusz_pochwała

Mydłów powiat Opatowski
Witam .
może trochę nie w temacie ale ja też poszukiwałem bliskich z tej parafii i trochę informacji uzyskałem z USC Iwaniska .
Pozdrawiam Janusz
może trochę nie w temacie ale ja też poszukiwałem bliskich z tej parafii i trochę informacji uzyskałem z USC Iwaniska .
Pozdrawiam Janusz
- Wituszynski_Alex

- Kontakt:
Mydłów powiat Opatowski
Dzieki za info
Pozdrawiam
Alex
Pozdrawiam
Alex
Mydłów powiat Opatowski
Witam.
Poszukuję ksiąg metrykalnych parafii Mydłów(szukam ślubów z ok 1868r.).Nowy ksiądz nie może ich odnaleść.Prawdopodobnie zostały gdzieś przekazane.Wiedzą Państwo coś więcej nt. temat ?
Na pewno nie ma ich w USC Iwaniska a roczniki z AP Sandomierz na chwilę obecną mnie nie interesują.
Pozdrawiam
Marcin.
Poszukuję ksiąg metrykalnych parafii Mydłów(szukam ślubów z ok 1868r.).Nowy ksiądz nie może ich odnaleść.Prawdopodobnie zostały gdzieś przekazane.Wiedzą Państwo coś więcej nt. temat ?
Na pewno nie ma ich w USC Iwaniska a roczniki z AP Sandomierz na chwilę obecną mnie nie interesują.
Pozdrawiam
Marcin.
-
Sawicki_Julian

Mydłów powiat Opatowski
Marcin, ten nowy ksiądz Antoni tu uczynny człowiek, od nas tam poszedł na proboszcza. A metryki jak nie ma w parafii i w USC, to tylko AP Sandomierz i zapytaj przez telefon, tam powinny być od 1810 r. do sto lat od naszego czasu, czyli 1913 rok, a z kolei AD w Sandomierzu gdzie był tam Dyrektorem ksiądz Marian, to Archiwum ma tylko te księgi powojenne, czyli od 1945 r. w naszą stronę w czasie.
Innej drogi nie ma, chyba ze poprzedni proboszcz dał je gdzieś na odkurzanie i wysuszanie ; pozdrawiam - Julian
Innej drogi nie ma, chyba ze poprzedni proboszcz dał je gdzieś na odkurzanie i wysuszanie ; pozdrawiam - Julian
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Re: Mydłów powiat Opatowski
Witaj Alex.Wituszynski_Alex pisze:Witam ,czy posiada ktos spis ludnosci wsi Mydłów sprzed Frontu 1945,albo info gdzie szukac (Parafia posiada od 1946)
Dzieki i pozdrawiam
Alex
W Archiwum Państwowym w Sandomierzu są dwie księgi z Mydłowa obejmujce lata 1870-1897 . Księgi te już dawno sfotografowane są obecnie indeksowane.
Pozdrawiam,
Kornelia Major
Faktem jest iż takie księgi w parafii sie znajdowały.Pozostaje mieć nadzieje że trafiły do AP Sandomierz.
Ostatecznie w tej sprawie skontaktuję się z poprzednim księdzem wikarym.Niestety poprzedni ksiądz proboszcz zmarł.
Oczywiście dam znać jak poszło moje śledztwo!
Serdecznie Pozdrawiam!
Marcin
Ostatecznie w tej sprawie skontaktuję się z poprzednim księdzem wikarym.Niestety poprzedni ksiądz proboszcz zmarł.
Oczywiście dam znać jak poszło moje śledztwo!
Serdecznie Pozdrawiam!
Marcin
Witam,
Udało się może znaleźć kolejne księgi z parafii Mydłów?
Pozdrawiam
Mieczysław
Udało się może znaleźć kolejne księgi z parafii Mydłów?
Pozdrawiam
Mieczysław
Witam.
Jeżeli chodzi o 19 wiek to w parafii takich nie ma.
Pozdrawiam.
Marcin
Jeżeli chodzi o 19 wiek to w parafii takich nie ma.
Pozdrawiam.
Marcin
Witam!
Ja także poszukuję aktów metrykalnych z tej parafii.
W genbazie jest dość ograniczony zakres, a i urodzenia kończą się w połowie 1878 roku...
Czy coś już wiadomo gdzie mogą się znajdować pozostałe dokumenty?
Dziękuję za odpowiedź.
Beata
Ja także poszukuję aktów metrykalnych z tej parafii.
W genbazie jest dość ograniczony zakres, a i urodzenia kończą się w połowie 1878 roku...
Czy coś już wiadomo gdzie mogą się znajdować pozostałe dokumenty?
Dziękuję za odpowiedź.
Beata
Poszukuję
Janiszewscy - okolice Chlewisk ; Kołaccy - okolice Koźmina ; Piaseccy - Masłowo k/Śremu ; Snopek - Przepiórów/Mydłów ; Taszarek - okolice Jarocina ; Zabroni/Zabronny - okolice Żurawicy ; Zgud - Bolechów / Kraków
Janiszewscy - okolice Chlewisk ; Kołaccy - okolice Koźmina ; Piaseccy - Masłowo k/Śremu ; Snopek - Przepiórów/Mydłów ; Taszarek - okolice Jarocina ; Zabroni/Zabronny - okolice Żurawicy ; Zgud - Bolechów / Kraków