Szlachta Wołyńska
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
.migacz pisze:Zazdroszczę Wam wiedzy. Moja jest bardzo uboga. poza starymi fotografiami nie mam nic. Szkoda, szukam cały czas po omacku.
Na pewno coś tam wiesz, a i fotografie to wcale nie jest mało. Umieść to gdzieś wszystko i daj link w podpisie na forum. Wtedy jest szansa, że ktoś Ci coś podpowie.
Fotografie możesz na picasa, z google konta założyć, na przykład.
A to coś wiesz i czego szukasz gdziekolwiek, nawet gdzieś na forum. Trzeba się też liczyć z tym, że jakiś czas upłynie zanim się coś odnajdzie, ale szukać bardziej aktywnie, zdecydowanie. Zacznij może od tych zdjęć na picasa, wstaw tam wszystkie stare zdjęcia jakie posiadasz.
Łucja
Witam!
Mam pytanie - czy zachowaly sie, i jesli tak to gdzie, wywody szlachestwa z Wolynia? W "Wykazie szalychty wplynskiej" z 1906 roku sa wymienieni moi przodkowie - podana sa rowniez lata "udawadniania" szlachectwa i numery "ukazow". Czy na tej podstawie moge dotrzec do dalszych dokumentow i poznac wiecej szczegolow?
Bede wdzieczna za wszelkie sugiestie... Mam tak malo pamiatek po przodkach....
Pozdrawiam serdecznie
Gosia
Mam pytanie - czy zachowaly sie, i jesli tak to gdzie, wywody szlachestwa z Wolynia? W "Wykazie szalychty wplynskiej" z 1906 roku sa wymienieni moi przodkowie - podana sa rowniez lata "udawadniania" szlachectwa i numery "ukazow". Czy na tej podstawie moge dotrzec do dalszych dokumentow i poznac wiecej szczegolow?
Pozdrawiam serdecznie
Gosia
Ostatnio zmieniony wt 06 gru 2011, 14:41 przez Malgonia, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,Malgonia pisze:Witam!
Mam pytanie - czy zachowaly sie, i jesli tak to gdzie, wywody szlachestwa z Wolynia? W "Wykazie szalychty wplynskiej" z 1906 roku sa wymienieni moi przodkowie - podana sa rowniez lata "udawadniania" szlachectwa i numery "ukazow". Czy na tej podstawie moge dotrzec do dalszych dokumentow i poznac wiecej szczegulow?
Pozdrawiam serdecznie
Gosia
Do Pani Malgoni
a jak brzmi nazwisko?
Witam,Malgonia pisze:Witam serdecznie!
Chodzi mi przede wszystkim o nazwisko NYKO.
Gosia
W archiwum Państwowym w Żytomierzu powinno coś być.
Prosze przeglądnąć tą stronę:
http://www.szlachta.com.pl/?page=6&letter=N
Większość dostępnych danych o Ledóchowskich jest tutaj:algaa pisze:Witam
Poszukuję informacji na temat Ledóchowskich mieszkajacych w majątku w Smodrwie na Wołyniu. Moj pradziadek był w tym majątku gajowym Marceli Stawiński.
Bedę wdzieczna za jakiekolwiek info.
Pozdr Agnieszka.
www.genealogia.okiem.pl/ledochowski.htm
W tym równiesz o tych mieszkajócych we wsi Bokujma, Falemicze (a raczej Chwalemicze) i in.