Nazwisko: Rost
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=14359&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- Dulski_Roman

Witam
Rost to nazwisko mojej babci. Mam dużo informacji o Rostach z Łasina i okolic. Wiem, że część rodziny przeprowadziła się do Starogardu Gdańskiego i okolic oraz w okolice Żnina (poznańskie). O tych Rostach nic nie wiem.
Natomiast Rostowie z Górnego Śląska to raczej nie moja rodzina.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje o interesujących mnie osobach.
Pozdrawiam - Roman Dulski
Rost to nazwisko mojej babci. Mam dużo informacji o Rostach z Łasina i okolic. Wiem, że część rodziny przeprowadziła się do Starogardu Gdańskiego i okolic oraz w okolice Żnina (poznańskie). O tych Rostach nic nie wiem.
Natomiast Rostowie z Górnego Śląska to raczej nie moja rodzina.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje o interesujących mnie osobach.
Pozdrawiam - Roman Dulski
...
Ostatnio zmieniony pn 08 gru 2014, 20:10 przez pawkos83, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Nazwisko: Rost
Witam serdecznie!Komentarze pisze:Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=14359&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Czy Państwa Rodziny mają korzenie Na Kresach Północno-Wschodnich?
Moja Prababcia, z domu Rost mieszkała w dawnym województwie Wileńskim.
Re: Nazwisko: Rost
No a Rostowie z Warszawy?Potomkowie Jana Karola i Antoniny z Sierockich?Marceli Jan i Stefan Antoni (obaj już nie żyją) trafili po wojnie na Dolny Śląsk,ale grób rodzinny mają na Powązkach.
Ewa
Ewa
-
AdamKrawczyk