Nazwisko: Duszyński
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=919&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
duszyńscy to moja rodzina z okolic ostrowa wielkopolskiego
-
dziunia987

ja mam duszynskich z czarnego lasu na Kociewiu
-
mmaziarski

W Sobniowie par.Jasło zapisy o Duszyńskich od 1795.Zyje do tej pory wielu.
Pozdrawiam
M Maziarski
Pozdrawiam
M Maziarski
MMaziarski
-
Uszyńska_Hanna

Duszyńscy z Ziemi Dobrzyńskiej - miejscowości Sumin, Kikół, Czernikowo, Łazy, Nowogród i inne - to moja rodzina.
-
Slavomirus
Witam
Poszukuję aktu małż. Marianny Duszyńskiej z Karolem Bąkowskim (około. 1860r.)
Poszukuję aktu małż. Marianny Duszyńskiej z Karolem Bąkowskim (około. 1860r.)
Ostatnio zmieniony śr 17 lis 2010, 06:36 przez jerkre, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam serdecznie, Jurek
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
- Czyżewski_Bartłomiej

- wspomnienia3

-
Uszyńska_Hanna

Witam wszystkich.
Ponieważ w orbicie moich zainteresowań jest parafia Czernikowo (również rodzina Duszyńskich z tej parafii) mam spis urodzonych w tej parafii w latach 1864-1969 i 1880-1885, oraz zaślubionych w latach 1808/1809 do 1812/1813 (skorowidze były spisywane od połowy roku). Duszyńscy występują w tych spisach stosunkowo licznie. Występuje również nazwisko Adamski to informacja dla B.Czyżewskiego. W najbliższym czasie planuję zamówić w AP Włocławek skany urodzonych na początku XIX wieku. Moja rodzina to Duszyńscy z okolic Wąkola i Bobrownik. Mój najstarszy zidentyfikowany przodek o nazwisku Duszyński to Wojciech Duszyński ur.1767 par. Czernikowo, prawdopodobnie syn Jana. Miał siedmioro dzieci, które dożyły lat dojrzałych. Jestem potomkiem najstarszego – Stanisława ożenionego z Franciszką Pietkiewicz z Sumina. Wszystkich zainteresowanych tą linią Duszyńskich proszę o kontakt
H.U.
Ponieważ w orbicie moich zainteresowań jest parafia Czernikowo (również rodzina Duszyńskich z tej parafii) mam spis urodzonych w tej parafii w latach 1864-1969 i 1880-1885, oraz zaślubionych w latach 1808/1809 do 1812/1813 (skorowidze były spisywane od połowy roku). Duszyńscy występują w tych spisach stosunkowo licznie. Występuje również nazwisko Adamski to informacja dla B.Czyżewskiego. W najbliższym czasie planuję zamówić w AP Włocławek skany urodzonych na początku XIX wieku. Moja rodzina to Duszyńscy z okolic Wąkola i Bobrownik. Mój najstarszy zidentyfikowany przodek o nazwisku Duszyński to Wojciech Duszyński ur.1767 par. Czernikowo, prawdopodobnie syn Jana. Miał siedmioro dzieci, które dożyły lat dojrzałych. Jestem potomkiem najstarszego – Stanisława ożenionego z Franciszką Pietkiewicz z Sumina. Wszystkich zainteresowanych tą linią Duszyńskich proszę o kontakt
H.U.
Witam wszystkich. Mam na imię Grzegorz i jestem nowy na tym forum. Na cmentarzu w mojej miejscowości ( Żychlin koło Kutna ) jest grób, którym moja rodzina opiekuje się od lat. Pochowany jest w nim kadet, który zmarł we wrześniu 1939r. Chciałbym się o nim czegoś dowiedzieć, gdzie służył, skąd pochodził, czy ma rodzinę i czy ta rodzina go nie szukała (może nadal szuka), niestety dotąd nie trafiłem na żaden ślad.
Dane z tabliczki nagrobnej:
kadet
Józef Hubert Duszyński
lat 17
zmarł 22 września 1939r
Może szanowni forumowicze coś wiedzą na jego temat. Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Grzegorz
Dane z tabliczki nagrobnej:
kadet
Józef Hubert Duszyński
lat 17
zmarł 22 września 1939r
Może szanowni forumowicze coś wiedzą na jego temat. Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Grzegorz