Mój przodek pochowany został najprawdopodobniej na prawosławnym cmentarzu w Mławie. O ile mi wiadomo zachowało się tam sporo grobów, lecz nie wiem czy są one czytelne.
Proszę o pomoc jakiegoś genealoga z Mławy, lub często tam przebywającego o, jeśli tylko istnieje taka możliwość, sprawdzenie występowania nagrobku:
Ignacy Potułow (zmarły nie wiadomo kiedy, prawdopodobnie na przełomie XIX i XX wieku)
Osobiste sprawdzenie owego grobu jest praktycznie, w najbliższym czasie wykluczone, gdyż mieszkam daleko od Mławy.
A także gdy okazyjnie ktoś spotka się z nazwiskiem Potułow/Potół na innych mławskich cmentarzach, bardzo proszę o kontakt.
Cmentarz w Mławie
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Płowik_Hubert

Cmentarz w Mławie
Ostatnio zmieniony sob 16 sty 2016, 01:50 przez Płowik_Hubert, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Hubert
Hubert
-
Płowik_Hubert

Cmentarz prawosławny w Mławie
Podbijam prośbę sprzed ponad trzech lat. Może obecnie jest mi ktoś w stanie pomóc.
Pozdrawiam
Hubert
Hubert
-
Płowik_Hubert

Cmentarz prawosławny w Mławie
Według map nazwisk opracowanych na podstawie słownika Kazimierza Rymuta w Mławie w latach dziewięćdziesiątych i do ok. 2002 roku mieszkały dwie osoby o nazwisku Potół. Zwracam się do mławskich genealogów i aktualizuję dane dot. prośby. Groby te może znajdują się na jakiejś nowszej części cmentarzy - proszę o pomoc w ich namierzeniu.
Pozdrawiam
Hubert
Hubert