Nazwiska w moim drzewie (Bożena Kaźmierczak)
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Bożena_Kaźmierczak

Nazwiska w moim drzewie (Bożena Kaźmierczak)
Oto nazwiska w moim drzewie:
Rudzki
Szczepanik
Nowak
Szymczyk
Książczak
Łągwa
Sońta
Rudzki
Szczepanik
Nowak
Szymczyk
Książczak
Łągwa
Sońta
- Bożena_Kaźmierczak

- Bożena_Kaźmierczak

Nazwiska w moim drzewie
cd.
Myślińska
Kuliński
Kobierski
Czechowski
Sokół
Sobański
Krasoń
Łaski
Kielski
Szafrański
Kapczyński
Skrobek
Gajda
Wojciechowski
Myślińska
Kuliński
Kobierski
Czechowski
Sokół
Sobański
Krasoń
Łaski
Kielski
Szafrański
Kapczyński
Skrobek
Gajda
Wojciechowski
Ostatnio zmieniony pt 17 lut 2012, 10:29 przez Bożena_Kaźmierczak, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Marynicz_Marcin

Nazwiska w moim drzewie
Witam!
Czy mogłaby Pani coś przybliżyć o nazwisku Kużnicka (ja mam wielu przodków Kuźnickich)
Czy mogłaby Pani coś przybliżyć o nazwisku Kużnicka (ja mam wielu przodków Kuźnickich)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
- Bożena_Kaźmierczak

Nazwiska w moim drzewie
Witam
Kuźnicki mieszkał w Piotrkowie Tryb. na przełomie XIX/XX wieku, był mężem ........... Rudzkiej córki Wojciecha. Państwo Kuźniccy mieli dwoje dzieci córkę i syna.
Pozdrawiam. Dorota
Kuźnicki mieszkał w Piotrkowie Tryb. na przełomie XIX/XX wieku, był mężem ........... Rudzkiej córki Wojciecha. Państwo Kuźniccy mieli dwoje dzieci córkę i syna.
Pozdrawiam. Dorota
-
Marynicz_Marcin

Nazwiska w moim drzewie
A mogłaby Pani powiedzieć więcej nt. tych Kuźnickich?
Imię, rodzice, dziadkowie (zależy mi na linii Kuźnickich).
Imię, rodzice, dziadkowie (zależy mi na linii Kuźnickich).
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Marcin Marynicz
- Bożena_Kaźmierczak

Nazwiska w moim drzewie
Witam
Eugenia Kuźnicka córka ? Kuźnickiego i ? Rudzkiej.
W tygodniku " Tydzień" z roku 1887r. wśród darczyńców z Piotrkowa Tryb na pomnik Mickiewicza jest wymieniony Władysław Kóźnicki ( tak ó), który był dróżnikiem d ż w w.
Czy to On był mężem Rudzkiej?
Dorota
Eugenia Kuźnicka córka ? Kuźnickiego i ? Rudzkiej.
W tygodniku " Tydzień" z roku 1887r. wśród darczyńców z Piotrkowa Tryb na pomnik Mickiewicza jest wymieniony Władysław Kóźnicki ( tak ó), który był dróżnikiem d ż w w.
Czy to On był mężem Rudzkiej?
Dorota
- cichocka.karolak

Nazwiska w moim drzewie
Nazwiska w moim drzewie : CICHOCKI, CICHOCKA, RADOMSKI, RADOMSKA, POTRZEBOWSKA, KUBIAK, RUTKOWSKA, SZYMAŃSKA, CIEŚLAK, LASOTA, BALCEREK, CZERNIAK, BRONISZEWSKA , ŁĘT, GIERMAZA, KRYGIER, PRĘTNICKA , LEWANDOWSKA, WAŁĘSOWA, LATKOWSKA,LATKOWSKI, KRASIŃSKA,KRASIŃSKI , POMORSKA,POMORSKI,LEMAŃSKA,LEMAŃSKI,PIETRZAK,KRASKA,WALICKI, WALICKA,ŁUKOWSKI,ŁUKOWSKA,KRAJEWSKA,CHORĄŻY,DOMALEWSKI,DOMALEWSKA,KLUGE,ŁĘGOSZ,SZYMCZAK, i inne,pochodzą głównie z "CentralnejPolski",wielkopolsko/kujawskiej.
Nazwiska w moim drzewie
Witam
Czy mogę wiedzie z jakich parafii jest nazwisko Kubiak i Szymańska
Urszula.
Czy mogę wiedzie z jakich parafii jest nazwisko Kubiak i Szymańska
Urszula.
- cichocka.karolak

Nazwiska w moim drzewie
Do Uli - moi Szymańscy to z Sompolna i okolice przedwojenne pokolenie.To samo i Kubiaki -przedwojenni to Sompolno,okolice,Radziejów Kuj,Izbica Kuj. i okolice.
Nazwiska w moim drzewie
Witaj
Dziękuję za odpowiedź
moi Szymańscy wywodzą się Kowalewo Opactwo "latali" po parafiach gdzie moja Prabaka z Szymańskich brała ślub z moim pradziadkiem w 1868 w Borysławicach Kościelnych
Kubiak siostra mojego dziadka Agnieszka wyszła za mąż w 1897 w Sadlnie za wdowca Franciszka Kubiaka który urodził się w Izbicy Kujawskiej a zmarł w Mąkoszynie.Co do ich dzieci to doszłam że mieli Szymona który miał Władysława i Genowefę
Szukam dalej bo nawet nie wiem gdzie i kiedy zmarła Agnieszka ale wszystko opiera się na USC a z tym bywa różnie.
Pozdrawiam Urszula.
Dziękuję za odpowiedź
moi Szymańscy wywodzą się Kowalewo Opactwo "latali" po parafiach gdzie moja Prabaka z Szymańskich brała ślub z moim pradziadkiem w 1868 w Borysławicach Kościelnych
Kubiak siostra mojego dziadka Agnieszka wyszła za mąż w 1897 w Sadlnie za wdowca Franciszka Kubiaka który urodził się w Izbicy Kujawskiej a zmarł w Mąkoszynie.Co do ich dzieci to doszłam że mieli Szymona który miał Władysława i Genowefę
Szukam dalej bo nawet nie wiem gdzie i kiedy zmarła Agnieszka ale wszystko opiera się na USC a z tym bywa różnie.
Pozdrawiam Urszula.
- cichocka.karolak

Nazwiska w moim drzewie
Do Ula 11J Ja mam ciotki,które żyją i są już prawie wiekowe,ale i te co nie żyją od okolic bardzo bliskie wsie przy Sompolnie, o innych to nic mi nie wiadomo.Natomiast młodzi,którzy objęci są ochroną danych osobowych zgodnie z prawem, nie wymieniam,dla prawidłowości.Natomiast jeżeli chodzi o Kubiaka z Sadlna to też nie wiem. Wiem ,że 1946 roku moi rodzice, / już nieżyjący / brali ślub w parafii św. Mikołaja w Sadlnie gm. obecnie Wierzbinek.Tyle co mi wiadome.-Pozdrawiam - Halina
Kulińscy
Doroto;
Ja tez szukam informacji o Kulińskich - może to Ci sami? Moi Kulińscy mieszkali w okolicach Piotrkowa, Radomska i trochę się przemieszczali z jednej parafii do drugiej. Na przełomie XIX i XX wieku mieszkali w parafii Kaszewice (mój pradziadek Józef Kuliński ur. w 1877), jego ojciec Feliks Ludwik urodził się w parafii Pajęczno w 1840r., a z kolei jego ojciec Jan w Jedlnie w 1815.
Pozdrawiam
Edyta
Ja tez szukam informacji o Kulińskich - może to Ci sami? Moi Kulińscy mieszkali w okolicach Piotrkowa, Radomska i trochę się przemieszczali z jednej parafii do drugiej. Na przełomie XIX i XX wieku mieszkali w parafii Kaszewice (mój pradziadek Józef Kuliński ur. w 1877), jego ojciec Feliks Ludwik urodził się w parafii Pajęczno w 1840r., a z kolei jego ojciec Jan w Jedlnie w 1815.
Pozdrawiam
Edyta
- Bożena_Kaźmierczak

Kulińscy
Edyto.
Ja mam u siebie Piotra ur w 1888r. w parafii Wolbórz syna Stanisława Kulińskiego ur.w 1853r. w parafii ? .
Pozdrawiam. Dorota
Ja mam u siebie Piotra ur w 1888r. w parafii Wolbórz syna Stanisława Kulińskiego ur.w 1853r. w parafii ? .
Pozdrawiam. Dorota
Kulińscy
Jeśli nasze drzewa się jakoś łączą to chyba wcześniej. Jan Kuliński urodzony w Jedlnie miał sporo rodzeństwa (było ich 10, ale 4 umarło w dzieciństwie). Szkoda, że nie wiesz gdzie urodził się Stanisław i jak nazywał się jego ojciec. Jeżeli dojdziesz do tych informacji, to daj znać.
Pozdrawiam
Edyta
Pozdrawiam
Edyta