Franciszek Cymbalista, Zelechow Wielki
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Poszukuje jakichkolwiek wiadomosci (rodzenstwo, rodzice) na temat Franciszka Cymbalista (ur 1908, niezyjacy). Przebywal we Francji skad jego zona (Anna huczak) wrocila na Ukraine do chorej matki. mieli troje dzieci - Jan, Maria i Wladyslaw. Jan urodzil sie we Francji a Wladyslaw i Maria urodzili sie w Zelechowie Wielkim. Franciszek przeniosl sie z kresow na opolszczyzne (Regulice) a nastepnie do Nysy.
- Wlodzimierz_Macewicz

- Kontakt:
mam w drzewie Franciszka Cymbaliste ur. 18.VIII.1907 w Dolinie syn Jana i Anieli Sawickiej
dalsze losy nieznane
pozdr WM
dalsze losy nieznane
pozdr WM
prosze sprawdzic ten link
Franciszek jest na liscie psazerow, ktorzy dotarli do Stanow
http://www.ellisisland.org/search/match ... &dwpdone=1
wiek sie zgadza
z czystej ciekawosci chcialbym wiedziec czy to moglby byc panski Franciszek?
Franciszek jest na liscie psazerow, ktorzy dotarli do Stanow
http://www.ellisisland.org/search/match ... &dwpdone=1
wiek sie zgadza
z czystej ciekawosci chcialbym wiedziec czy to moglby byc panski Franciszek?
Witaj,ja również mam w swoim drzewie nazwisko Cymbalista;
Michał mój dziadek,Stefan,Maria brat i siostra dziadka,Jan,Władysław,Franciszek synowie dziadka.wszyscy Żelechów Mały
pozdrawiam Jan
Michał mój dziadek,Stefan,Maria brat i siostra dziadka,Jan,Władysław,Franciszek synowie dziadka.wszyscy Żelechów Mały
pozdrawiam Jan
Ostatnio zmieniony wt 03 sty 2012, 15:17 przez Poska38, łącznie zmieniany 1 raz.
-
yossarian17
-
p.raczynska
Witam.
Moja babcia miała na panieńskie nazwisko Cymbalista i pochodzi z Żelechowa Małego, jej tato nazywał się Michał ur. 1904 w Żelechowie jego żona także pochodziła z Żelechowa z domu Banach. Rodzice Michała nazywali się Stefan i Maria.
Mój dziadek także pochodził z Żelechowa z rodziny Raczyńskich nazywał się Jan, jego rodzice to Michał i Anna z domu Ważna.
Moja babcia miała na panieńskie nazwisko Cymbalista i pochodzi z Żelechowa Małego, jej tato nazywał się Michał ur. 1904 w Żelechowie jego żona także pochodziła z Żelechowa z domu Banach. Rodzice Michała nazywali się Stefan i Maria.
Mój dziadek także pochodził z Żelechowa z rodziny Raczyńskich nazywał się Jan, jego rodzice to Michał i Anna z domu Ważna.
Witam 
Mój dziadek Michał Raczyński (ur w 1910 r w Żelechowie Wielkim, syn Tomasza) ożenił się z Heleną Cymbalista (ur w 1910 także w Żelechowie Wielkim, jej ojciec nazywał się Paweł Cymbalista). Po II wojnie światowej wyjechali na zachód do Polski i osiedlili się w miejscowości Wilkanów na Dolnym Śląsku. Mieli dwie córki- Marię i Janinę. Kuzyn Michała Raczyńskiego mieszkał na opolszczyźnie, w miejscowości Reńska Wieś, niedaleko Nysy.
Poszukuję krewnych z rodziny Cymbalista i Raczyński. Pozdrawiam.
Mój dziadek Michał Raczyński (ur w 1910 r w Żelechowie Wielkim, syn Tomasza) ożenił się z Heleną Cymbalista (ur w 1910 także w Żelechowie Wielkim, jej ojciec nazywał się Paweł Cymbalista). Po II wojnie światowej wyjechali na zachód do Polski i osiedlili się w miejscowości Wilkanów na Dolnym Śląsku. Mieli dwie córki- Marię i Janinę. Kuzyn Michała Raczyńskiego mieszkał na opolszczyźnie, w miejscowości Reńska Wieś, niedaleko Nysy.
Poszukuję krewnych z rodziny Cymbalista i Raczyński. Pozdrawiam.
mamy dostęp do danych metrykalnych z Żelechowa z pocz XIX w. Są to am osoby o nazwisku Cymbalista. Ale nie tu - proszę pisać http://www.genealogia.okiem.pl/archiwa/form_arch.php
Pozdrawiam, Marcin Niewalda - Genealogia Polaków