Posiadam "Lista strat Legionów Polskich 1914-1918"
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
annaczudaj
-
klocek_danuta

- sponikowski

Witam,
Na stronie Małopolskiego Towarzystwa Genealogicznego są Listy Strat Legionów do października 1916 roku. Potrzebna jedynie przeglądarka DJVU
http://www.mtg-malopolska.org.pl/bibliotekacyfrowa.html
Pozdrawiam,
Bartosz
Na stronie Małopolskiego Towarzystwa Genealogicznego są Listy Strat Legionów do października 1916 roku. Potrzebna jedynie przeglądarka DJVU
http://www.mtg-malopolska.org.pl/bibliotekacyfrowa.html
Pozdrawiam,
Bartosz
Proszę próbować.
Na stronie którą podałem, po prawej stronie na górze jest polecenie "zainstaluj przeglądarkę ..." proszę w to kliknąć następnie "zapisz plik". po ściągnięciu należy odnaleźć gdzie ten plik się zapisał ( najczęściej Pulpit lub Moje Dokumenty ) potem prawym " Otwórz" i dalej "uruchom". Powinno zadziałać
Powodzenia,
Bartosz
Na stronie którą podałem, po prawej stronie na górze jest polecenie "zainstaluj przeglądarkę ..." proszę w to kliknąć następnie "zapisz plik". po ściągnięciu należy odnaleźć gdzie ten plik się zapisał ( najczęściej Pulpit lub Moje Dokumenty ) potem prawym " Otwórz" i dalej "uruchom". Powinno zadziałać
Powodzenia,
Bartosz
- Bednarska_Małgorzata

Na stronie MTG nie tylko mamy listy strat Legionistów. Co warto wiedzieć, to są również informacje na temat rannych, zaginionych czy wziętych do niewoli. Warto szukać. Rok 1916 jest oczywisty, Legiony zostały rozwiązane. Część legionistów wcielono do ck armii, a Ci którzy odmówili przysięgi zostali internowani.
Są to listy strat C.K. - niestety też niepełne.
W Listach Strat Legionów działa już wyszukiwarka, w C.K. jeszcze nie.
Wcześniej padło pytanie o umiejscowienie pochodzenia. Jest to mozolna praca, ale do wykonania. Ja już prawie dwa lata to robię.
pozdrawiam
Małgorzata
Są to listy strat C.K. - niestety też niepełne.
W Listach Strat Legionów działa już wyszukiwarka, w C.K. jeszcze nie.
Wcześniej padło pytanie o umiejscowienie pochodzenia. Jest to mozolna praca, ale do wykonania. Ja już prawie dwa lata to robię.
pozdrawiam
Małgorzata
- bozenabalaw

- Bednarska_Małgorzata

-
madzia_rafal

Witam
Bardzo proszę o sprawdzenie tych nazwisk; Jastrzębski, Lewandowski, Osiński, Witczak, Walczak, Giętka, Giętkowski, Chudziński, Żukowski, Konopka, Urbanowski, Jasiński, Szyłas, Hrymowicz.Z tego okresu nie mogę nigdzie ich znaleźć - więc jak na razie stoję w miejscu w moich poszukiwaniach.
Pozdrawiam Serdecznie
Mieczysław
Bardzo proszę o sprawdzenie tych nazwisk; Jastrzębski, Lewandowski, Osiński, Witczak, Walczak, Giętka, Giętkowski, Chudziński, Żukowski, Konopka, Urbanowski, Jasiński, Szyłas, Hrymowicz.Z tego okresu nie mogę nigdzie ich znaleźć - więc jak na razie stoję w miejscu w moich poszukiwaniach.
Pozdrawiam Serdecznie
Mieczysław