Jendrzejewski/a & Jędrzejewski/a

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

wiesliek65

Jendrzejewski/a & Jędrzejewski/a

Post autor: wiesliek65 »

Witam. Poszukuję osób spokrewnionych z moimi przodkami urodzonymi na Pomorzu w okolicy Gniewu. Mój prapradziadek nazywał się Franciszek Jendrzejewski ur.w 1850r. w miejscowości Piaseckie Pole i ożenił się z Julianną zd.Dybowska ur.w 1851, w miejscowości Gronowo. Wiem na pewno, że mieli 7-ro dzieci. Dzieci, które mam odnalezione w swoim "drzewie genealogicznym" to: Marianna Jendrzejewska ur.1891r.( moja prababcia),Jan Bolesław Jendrzejewski ur.1894r. oraz Helena Jendrzejewska ur.1896r..Chciałem podkreślić, że cała rodzina na początku XX wieku mieszkała we wsi Wałkowiska k/Osie (Świecie n/Wisłą). Wiem też na pewno, że moja praprababcia Julianna Jendrzejewska zmarła w 1912r.i została pochowana na cmentarzu w miejscowości Osie, pozostawiając męża i 7-ro dzieci. Jeśli ktoś może jest spokrewniony z wymienionymi osobami to bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam. Wiesław Jendrzejewski
aisa

Sympatyk
Adept

Re: Jendrzejewski/a & Jędrzejewski/a

Post autor: aisa »

Witam wszystkich :)
Zgadza się, że z Wiesławem mamy takie same nazwiska, zresztą już kiedyś korespondowaliśmy. Na razie nic nie wskazuje na to, że mamy wspólnych przodków. Przyznaję się, że słabo zajmuję się linią ojca, ale przecież muszę sobie zostawić coś na emeryturę ;)

Pozdrawiam
Joanna Jendrzejewska
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”