Drogi Panie Julianie dziękuję za bardzo wnikliwą ocenę, prawie wszystko udało się Panu wydedukować, bowiem ów prapradziadek Wojciech Knapik pochodził z Mierzęcic koło Będzina jest ojcem mojej prababci Marianny Kasprzak(zd.Knapik) urodzonej w 1897 Mierzęcice parafia Targoszyce - tyle wiem z jej aktu ślubu z USC (Targoszyce 1923), mój dziadek ur. 1929, tato 1955, ja 1980, także wyliczanka udana
Będę jednak sugerował się oceną ubioru i myślę, że mój prapradziadek to pan w mundurze kolejowym. Coś o tym wiedziałem, że pracował na kolei, ale nie wiedziałem który to z panów dlatego chciałem poznać m/w datę wykonania zdjęcia.
Zastanawia mnie również czy Pan który siedzi w środku może być moim praprapradziadkiem choć nie mogę dopatrzyć się podobieństwa, może ktoś z Państwa pomoże.
Mam również skan pierwszej strony Aktu wykonany dzięki uprzejmości rodziny od której dostałem to zdjęcie, niestety nie potrafię go rozczytać, bardzo proszę o pomoc, chodzi mi tylko o główne informacje takie jak daty, miejsca i osoby
http://i42.tinypic.com/smfviw.jpg
Dziękuje Serdecznie wszystkim
Pozdrawiam
AdrianK