Ukraina Podolska gubernija
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
kimonoo1995
Jeśli mogę prosić.
Poszukuję informacji nt rodziny z Podola Ignacy KAszczyniec i Eufrozyna z domu Rudnicka. Mieszkali w Korsowie parafia Leszniów pow. Brody woj. Tarnopol, Suchodołach ok. 1870-1943r.
Będę wdzięczna za pomoc.
Bogusława Stawska -KAszczyniec
Poszukuję informacji nt rodziny z Podola Ignacy KAszczyniec i Eufrozyna z domu Rudnicka. Mieszkali w Korsowie parafia Leszniów pow. Brody woj. Tarnopol, Suchodołach ok. 1870-1943r.
Będę wdzięczna za pomoc.
Bogusława Stawska -KAszczyniec
Bogusława Stawska-Kaszczyniec
-
kimonoo1995
Leszniów i Suchodołz należą teras do obwodu Lwowskego . Dokumenty mogą byc we Lwowskim arhiwum.
Witam.
Czy może masz dostęp do spisów ludności Kamieńca Podolskiego ale wydanych po 1876 a przed 1905 rokiem?
Ja poszukuje aktu urodzenia Czesławy Bandrowskiej ur w Kamieńcu Podolskim w 1876 roku i ewentualnie jej rodzństwa
Poszukuję aktów zgonów Jej rodziców:
-Jakuba Bandrowskiego i Dionizy Bandrowskiej z Kuncewiczów /czyli na pewno po 1876 ale nie znam roku/
oraz aktu małżeństwa ich córki
Czesławy Bandrowskiej z Zachariaszem Chmielnickim pochodzącym z Mukszy /ślub w okresie 1885-1905
=========
Te urodzenia,zgony i sluby w kamienieckiej Katedrze lub w parafii do której nałeżały Folwarki Polskie
=======
Poszukuje także Chmielnickich z MUkszy .Chodzi o Mukszę przynałena do parafii w Kamieńcu.Szukam rodziców i dalszych przodków Zachariasza Chmielnickiego /rodzice pewnie podani bedą w akcie małżeństwa z Czesława Bandrowską.
Stefan
Czy może masz dostęp do spisów ludności Kamieńca Podolskiego ale wydanych po 1876 a przed 1905 rokiem?
Ja poszukuje aktu urodzenia Czesławy Bandrowskiej ur w Kamieńcu Podolskim w 1876 roku i ewentualnie jej rodzństwa
Poszukuję aktów zgonów Jej rodziców:
-Jakuba Bandrowskiego i Dionizy Bandrowskiej z Kuncewiczów /czyli na pewno po 1876 ale nie znam roku/
oraz aktu małżeństwa ich córki
Czesławy Bandrowskiej z Zachariaszem Chmielnickim pochodzącym z Mukszy /ślub w okresie 1885-1905
=========
Te urodzenia,zgony i sluby w kamienieckiej Katedrze lub w parafii do której nałeżały Folwarki Polskie
=======
Poszukuje także Chmielnickich z MUkszy .Chodzi o Mukszę przynałena do parafii w Kamieńcu.Szukam rodziców i dalszych przodków Zachariasza Chmielnickiego /rodzice pewnie podani bedą w akcie małżeństwa z Czesława Bandrowską.
Stefan
Я ищу метрических книг римско-католического прихода Миньковцы с начала XIX века.
tomek
tomek
Witam serdecznie,
bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Targowski Jan Eustachy miasto Gródek, gubernia Podolska, dekant Kamieniec
Dorota
bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Targowski Jan Eustachy miasto Gródek, gubernia Podolska, dekant Kamieniec
Dorota
Witam
bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Ładomirski - gubernia podolska w tej książce:
http://www.archives.gov.ua/Publicat/Ref ... vidnyk.php
http://www.archives.gov.ua/Publicat/Ref ... lyahta.php (nowe wydanie)
A może ktoś wie czy jest ona dostępna gdzieś w Polsce?
Pozdrawiam
Hubert Niewęgłowski
Szukam informacji o tej rodzinie:
Ładomirscy, powiat Bałta, gubernia podolska:
1. Idzi Szymon – szlachcic niewylegitymowany, ur. ok 1809, za udział w powstaniu listopadowym utracił prawa stanu i został zesłany w 1853 do Tobolska, wrócił 1858 i zamieszkał w Kamieńcu Podolskim, miał dwie siostry: Brygidę i Apolonię oraz brata Franciszka
2. Maurycy – ur. 1810, wieś Kumory, był w szkołach w Humaniu, 1831 z powstaniem wyszedł do Galicji, potem wyjechał do Francji i Algieru (Legia Cudzoziemska).
bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Ładomirski - gubernia podolska w tej książce:
http://www.archives.gov.ua/Publicat/Ref ... vidnyk.php
http://www.archives.gov.ua/Publicat/Ref ... lyahta.php (nowe wydanie)
A może ktoś wie czy jest ona dostępna gdzieś w Polsce?
Pozdrawiam
Hubert Niewęgłowski
Szukam informacji o tej rodzinie:
Ładomirscy, powiat Bałta, gubernia podolska:
1. Idzi Szymon – szlachcic niewylegitymowany, ur. ok 1809, za udział w powstaniu listopadowym utracił prawa stanu i został zesłany w 1853 do Tobolska, wrócił 1858 i zamieszkał w Kamieńcu Podolskim, miał dwie siostry: Brygidę i Apolonię oraz brata Franciszka
2. Maurycy – ur. 1810, wieś Kumory, był w szkołach w Humaniu, 1831 z powstaniem wyszedł do Galicji, potem wyjechał do Francji i Algieru (Legia Cudzoziemska).
Ostatnio zmieniony czw 19 sty 2012, 11:12 przez hniew, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Maria_Klimas

-
kimonoo1995
Re: Ukraina Podolska gubernija
Proshe podac mnej wencej jaki to ma byc rok dla uzupelnenja podhukiwanDorotaP pisze:Witam serdecznie,
Dorota
-
kimonoo1995
To ma coć wspulnego z Podolską gubernijąMaria_Klimas pisze:Witam
Mnie interesuje nazwisko Rosianowski.
pozdrawiam Maria
Niestety wiem tylko, że Jan Eustachy Targowski w 1896 roku mieszka w Gródku, gubernia Podolska dekant Kamieniec
może to trochę ułatwi
Dorota
może to trochę ułatwi
Dorota
-
Maria_Klimas

Tak z Podola po powstaniu styczniowym przenieśli się do Ołykikimonoo1995 pisze:To ma coć wspulnego z Podolską gubernijąMaria_Klimas pisze:Witam
Mnie interesuje nazwisko Rosianowski.
pozdrawiam Maria
Taki zapis mam w wspomnieniach mojej babci.
Pozdrawiam Maria.
-
kimonoo1995
Метрических книг по костелу Миньковец до 1835 года в архивах Житомира и Хмельницкого нет.Tomek1973 pisze:Я ищу метрических книг римско-католического прихода Миньковцы с начала XIX века.
tomek
-
kimonoo1995
Tak z Podola po powstaniu styczniowym przenieśli się do Ołyki
Ołyka znajdujese w pow. Dubno dzisaj obw. Rowno , dokumenty mogą być w arhiwum m. Rowno
Ołyka znajdujese w pow. Dubno dzisaj obw. Rowno , dokumenty mogą być w arhiwum m. Rowno